ДРУШТВО

ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ АП КИМ – Позивам све Србе да бојкотујемо изборе и тако још једном покажемо и Приштини, и Београду, и међународној заједници да за нас постоји само држава Србија


СТЕВАНОВИЋ: Бојкотом да и Београду покажемо да за нас постоји само Србија

16:09 16.07.2013. ФАКТИ

ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ АП КИМ УПОЗОРИО ДА БИ СРБИ ИЗЛАСКОМ НА ИЗБОРЕ ПРИЗНАЛИ ФАНТОМСКУ ДРЖАВУ КОСОВО

ПРЕДСЕДНИК Скупштине Аутономне покрајине (АП) Косово и Метохија Славко Стевановић рекао је агенцији Срна да би Срби са Космета морали да бојкотују косовске изборе који ће бити одржани 3. новембра.

„Преносим вољу Срба са севера Косова и знатног броја сународника јужно од Ибра, што је и мој лични став, да Срби не би смели да изађу на изборе јер би тиме признали самопроглашену фантомску државу Косово“, каже Стевановић.

Он је истакао да се став Срба са севера Косова – изражен на референдуму, те на српском сабору и став одборника-делегата Скупштине АП Косова и Метохије о неприхватању косовских институција мора поштовати, јер је јасно да, изласком на изборе, Срби прихватају косовске институције и „кидају“ припадност држави Србији.

„Позивам све Србе да бојкотујемо изборе и тако још једном покажемо и Приштини, и Београду, и међународној заједници да за нас постоји само држава Србија“, истакао је Стевановић.

Он је запитао: како власти из Београда могу да позивају народ да изађе на изборе кад је те изборе расписала председник самопроглашеног Косова Атифете Јахјага, кад се не зна по којим ће се бирачким списковима гласати – српским или косовским, и да ли ће право гласа имати више од 100.000 протераних Срба.

„То су додатни, односно основни услови који би морали да буду испуњени. Без гаранција државе Србије да неће бити укинуто наше српско држављанство, ти услови стављају велики, велики знак питања пред сваког Србина у одлучивању да ли изаћи на косовске изборе или ће их бојкотовати“, рекао је Стевановић.

Премијер Ивица Дачић позвао је и јуче косовске Србе да изађу на изборе и најавио могућност да ће Срби гласати са српским документима.

„Та питања ће бити решена у оквиру наредне рунде преговора у Бриселу са премијером (самопроглашеног Косова Хашимом) Тачијем“, најавио је Дачић.

(Срна)

2 replies »

 1. proglasiti okupaciju I teroristicki atak na drzavu srbiju ,ali od strane ;dacica,tome ,vucica, dinkica djilasa ,… I pustiti Legiju da ih ganja po svjetu da se malo izigra prije nego ih uhvati I ´., da ne duzim ,. kraj sami sebi kreirajte !

  Свиђа ми се

 2. kakve veze uopste treba odrzavati sa ivicim – granicom dacic .?
  Boze cuvaj me od mojih prijatelja,! od mojih neprijatelja cu se sam cuvati!
  da nije I on umjesan u organe ili sta drugo ,mozda mu je taci izvadio mozak pa ga prodo nekom ?
  a njemu stavili neki klon tamo u briselu .!
  jadna majko !!!

  Свиђа ми се