БАРИКАДЕ

Бајк Рок мисија 2013 – „Увек уз браћу“ (филм)


Бајк Рок мисија 2013 – „Увек уз браћу“ (филм)

Више од 1000 бајкера, у оквиру мировно-хуманитарне “Бајк Рок мисије – увек уз браћу”  ове године кренуло је пут старе Србије. Тачка окупљања пред полазак је плато испред Народне Скупштине која се овако намеће као тренутак опомене српским властима и путоказ ка једино исправном вођењу државе.

17.07.2013.  извор: srpskebarikade, за ФБР приредила Биљана Диковић

bajk

 

Циљ ове мисије се да наслутити из самог назива а да је подршка Србима на КиМ “који годинама живе у више него тешким условима” главна идеја водиља рекли су нам и сами бајкери.
Мотивације никад не мањка јер у јаком набоју емоције које преплаве читав град у тренутку када колона бајкера улази у Косовску Митровицу једино жалите што не можете да нађете начин да све прикажете онима који не присусутвују овом догађају.

Мијаиловић Горан, околина Краљева. Један од бајкера који је "увек уз браћу".

Мијаиловић Горан, околина Краљева. Један од бајкера који је „увек уз браћу“.

Вожња се завршава у Косовској Митровици дефилеом пред народом окупљеним на улицама да поздрави долазак бајкера. Манифестација се наставља Рок концертом а затим дружењем које потраје и по неколико дана. Део емоција и укупног утиска преносимо путем овог кратког документарно – информативног филма.

Доказ да су бајкери сваки пут добродошли у овај град је велики број присутних старијих али и породичних људи који овде доводе своју децу и остају до касно дружећи се са гостима.

Припремили:
Сања и Иван Максимовић
Косовска Митровица, СРБИЈА

Извор:    http://www.novinar.de/2013/07/16/92103.html

[wzslider]