Mарковић Рајица: СВЕЧОВЕК И СВЕНЕЧОВЕК

Mарковић Рајица

СВЕЧОВЕК И СВЕНЕЧОВЕК

 

Првородним грехом праотац Адам потпада под смртну осуду која га разбија у милијарде милијарди комадића. Даљим умножавњем грехова човечанство проистекло из Адама доживљава све веће уситњавање. Упоредо са овим уситњавањем, за већину људи неприметно тече и процес укрупњивања и састављања разбијеног Адама. То је онај Свечовек о коме су писали Достојевски и Свети отац Николај Србски, Свечовек који се саздава есхатолошким деловањем Цркве у свету. Адам је праотац свих људи и свих народа тако да ускогруди на грешној крви успостављени национализми сами себе искључују из свима дате могућности поновног успостављања безгрешног Адама Христосом оживљене душе.

Наш СветоСавски национализам извире из Правослане Цркве, Духовног је типа а не крвног. Као творевина Светог Духа наш се национализам уклапа у надинетрнационално тело Духом обновљеног и душом оживелог Адама. Глава охристовљеног Адама јесте и биће Господ Исус Христос а тело сви Хришћански народи света. Они који су то некад били и који су за време свог битија стварали обоженог човека и они малобројни који су то и до данас остали. Интернационални лажно усрећитељски, економски, користољубиви екуменизам, који нам се без питања, најгрубљом светском силом, лажју и притисцима намеће, није ништа друго до процес укрупњавања оних грехом уситњених Адамових наследника свих вероисповести и конфесија у старог, грехом усмрћеног и Христом неоживљеног Адама.

Глава овог грешног Адама биће неки лажни самопроглашени Бог, антихрист, који ће уз услуге банкара, антинауке, антикултуре, антиуметности и савремене технологије засењивати све људе и народе отпале од вечне Истине својим лажним чудима. Охристовљени Адам биће остварење Апостолских речи да ће све у свему Бити Христос, односно да ће Духом који оживљава расути парчићи Адама бити поново склопљени у једну суштинску целину безгрешног Рајског Адама.

Са друге стране, грешни интернационални свенечовек Адам подлегао светском духу и земаљским сластима, властима и почастима, роб греха, обећаваће својим следбеницима лажну слободу и лажни рај на земљи, рај робова и господара, лешева и лешинара, грешног и временом ограниченог страсног уживања мртвих душа.

Са једне стране бестрасни благодатни рајски живот изнова Богосазданог Рајског Богочовека Адама, а са друге стране страсни грешни живот свенечовека мртве душе у глобализованој држави греха и смрти. Уместо благодати Божије пролазну срећу у глобалном грешном рају грешног свенечовека Адама омогућаваће безаконичка плата. Уместо слободе робовање, уместо мира немир, уместо Божијег печата сатанин жиг. За веће безакоње антихрист ће својим сарадницима давати веће плате. За веће заслуге на рушењу Божије творевине, Богом створених народа и народних Цркава и Држава, следоваће већа плата, лешинари на врху храниће се лешевима на дну ланца исхране а ови ће им користољубиво служити до свог последњег издаха. Уместо љубави користољубље, уместо вере издаја, уместо врлине злочин, уместо најбољих најгори. Са некад Рајске земље уздизаће се задах покварених људских лешева све док последњи живи каменчић не буде Божијом руком склопљен у живи мозаик тела Свечовека обоженог Адама.

17525-desktop-wallpapers-path-to-heaven

Кад Господ Христос сложи последњи живи каменчић у тело првоствореног Адама тада ће се првосторени Адам поново наћи у Рајској Богочовечанској заједници са прворођеним и нествореним Христом и коначно ће све у свему бити Христос. Ми, којима припаде част да живимо у овом одлучујућем времену стварања и разарања првосазданог људског створења нашег праоца Адама сносимо велику одговорност пред Богом који нашој слободној вољи препушта избор коме ћемо се приволети царству. Царству вечног живота, или царству вечне смрти кроз краткотрајно уживање греха. У вечности је све решено и све зе одавно зна. Господ Исус Христос је извео Адама из Ада, он је сада поред Њега и чека нас, његово расуто тело да му се придружимо у вечном животу.

One comment

Thanks for your comment, it will be visible after moderation. Comments containing offensive language, threats and personal insults, will not be published...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s