Биљана Диковић

ИСПОВЕСТ: Емисија са ТВ РТС о секти Божија деца (Породица), 1998.г. (видео 1-5)


ИСПОВЕСТ:Емисија са ТВ РТС о секти Божија деца (Породица), 1998.г. (видео 1-5)

Ово је документ о постојању верске секте Божија деца (Породица – “The Family International”) из документарне серије епизода о најпознатијим сектама „Рибарење људских душа“ у продукцији „Дунав филм“-a и РТС-a (Радио телевизија Србије), 1998. године. У оквиру овог пројекта Мирослава Јокића, који је подржан од надлежног министарства, о погубном деловању деструктивних секти на нашим просторима остварено је  7 часова и 20 минута документарног програма у 15 епизода које су приказане на Првом програму РТС-а и имале су велики одјек у гледалишту… да су се касније репризирале и на Другом програму. О овој секти писали смо у чланку: ЕУ-ЕГЗИТ-НОВОСТ У СРБИЈИ: Озлоглашена секта окупља новосадску омладину.

09.07.2013. ел.поштом Владимир Јанковић, за ФБР приредила Биљана Диковић

vlade jankovic sekta

Испод постављених видео снимака каналу на youtube.com, записано је:

„Овде говорим ја, православни Србин, Владимир Јанковић, тада студент Богословског факултета Српске православне Цркве у Београду (којег сам напустио али постао још православнији) и ту има прилога из ранијих документарних филмова о тој секти. Снимано је око 1995. дужег материјала, али је монтирано и емитовано само око 39 минута. Говорим о мом контакту са том сектом у Београду, главном граду Србије (тада СФР Југославије у време почетка рата 90-тих) и мом каснијем боравку код њих у Италији, око 4 месеца, почетком 1990.-тих година. Говорим такође о мом напуштању секте (када сам схватио да су секта) и одласку у Аустрију где проводим време уз Лутеранску (протестантску, евангелистичку) „Цркву“ неколико месеци а затим мом животу у једној римокатоличкој породици, такође у Аустрији, око годину дана, међутим тај део о римокатолицима није пуштен у епизоду. Затим се због жеље за православљем и својим србским народом и својом отаџбином Србијом враћам у Београд. До данас, 2013. године сам активни православни верник. Ова секта се при врбовању следбеника представљала као „хришћански мисионари“ и пошто смо до тада васпитавани у комунизму, нисмо знали разлику између хришћанске православне Цркве и других „хришћана“ па смо били лак плен за „хришћанске“ секте и неправославне религије. Разочарани у комунизам и атеизам, Срби који су тражили Бога, религиозност и побожност, тражили су их свуда и ишли за првим верским заједницама које су им то понудиле. Касније, са православним активнијим мисионарењем, проповедањем, организовањем веронауке по црквама СПЦ и издаваштвом православне литературе и књига, многи Срби као и ја, залутали у неправославне религије и секте, враћају се у веру својих предака — православље, и ту проналазе истинску Божију религију.

За контакт са мном по питању православља, религија и секти, србског родољубља, духовног и здравог живота, и свих осталих тема, можете ми писати на мејл.
Владимир Јанковић
vjbgdser@eunet.rs

***