Рајица Марковић: ИДИОТИЗАЦИЈА ПРАВОВЕРНИХ И ПРАВОСЛАВНИХ


Рајица Марковић: ИДИОТИЗАЦИЈА ПРАВОВЕРНИХ И ПРАВОСЛАВНИХ

У ово наше време, до последње крајности озвереног човека, Хришћанство доживљава највеће запљувавање у досадашњој људској историји. Никад као сад Господ Исус Христос није био попљуван на глобалном нивоу. На делу је највећи, верујем, неуспешни покушај глобалне идиотизације последњих преосталих Хришћана, Правоверних и Православних.

03.07.2013. за ФБР аутор Рајица Марковић

Bogojavljensko plivanje za Casni krst na reci Neri

Ова идиотизација је таквих размера да је у поређењу са њом идиотизација књижевног лика, рођеног пером Православног Пророка и Писца Достојевског, кнеза Мишкина готово безазлена. Кнез Мишкин је због свог кротког Духа и смерног срца од својих неразумних савременика проглашен идиотом, њиховим зверским делима доведен до слома, да би завршио жив сахрањен у стационару за умоболне.
Запљувавања Истине и Правде Божије кротког Духа и Христовим јармом смиреног и усмереног срца било је увек и то је Православни геније Достојевски тачно сагледао и описао.

Дон Кихотовска борба малог човека из малог стада Христовог са многобројном удруженом и у седам бесова упрегнутом руљом увек је било, али никад као сад није било моћних средства за навођење слепе руље против ових усамљених и малобројних пред којима им умртвљена савест на тренутак оживи. До нестварних магијских граница увећана могућност злоупотребе у свим областима живота људског друштва затвара нас у виртуелни свет покретних нестварних слика.

Уз помоћ ових нечасних и нечастивих средстава у све покретачке полуге друштвеног механизма за навођење сирових људских страсти уздижу се носиоци зверског духа лажи. Овај себељубиви и свега другог мрзитељски и ниподаштавајући дух запосео је оне највише степенике друштвене пирамиде зидане зидарима новог зверског поретка.

Сви плаћенички медијски викачи и прећуткивачи надувавају и извикују ове самољубиве и сујетним бесом обузете, док у исто време прећуткују несебична дела верних сведочанстава Христових верних сведока Истине и Правде. Мртве душе свим пакленим греховима убијене подижу на места највећих друштвених почасти док живе душе кротког Духа Божијег и благим Христивим јармом смирених и усмерених срца живе сахрањују и бездушно потапају испод надошле мутне воде друштвеног живота.

Свим плаћеним слугама у свим службама злоупотребе нечастиви носиоци нечастивог зверског духа бивају подизани изван свих закона па чак и Божијег, што од њих ствара супериорну и ником одговорну касту владара судбина људског колективитета.

Свим полугама друштва и на свим командним местима некадашњих државних институција а данашњих надзорних служби, окружних одсека и месних канцеларија логора обманутих логораша, налазе се супериорци жигосаних савести и слеђених срца. Оно мало, преостало живих људи, преживелих савести, који су у сваком кукољу потребни као животворно семе, али који могу бити и камен спотицања, чаме скрајнути по угловима мрачних канцеларија на ничијем путу.

Развратне женетине које би у старо Божије време седеле поред неког забаченог сеоског пута и просиле милостињу, и за празнике продавале вретена и дрвене кутлаче по сеоским вашарима, данас пале и жаре полусрушеном Србијом. Руше и зидају, презиђују Божији свет у ђавољи несвет по вешто компонованим нотама зидара зверског храма. Полусветом до несвета ради задовољења развратне женско људске сујете.

Миграцијом село град села се урушавају а из њихових рушевина стасавају посељачени градови освежени новом, нечистом крви, гладном краткотрајног градског узлета и жедном сваког порока. Док скоројевићи пуштају корење својих отровом набризганих жила по елитним четвртима снобовских виртуелних рајева носиоци кротког Божијег Духа и Христовим благим јармом смиреног и усмереног срца бивају проглашавани инфериорним јединкама као у Хитлерово време.

Све ове мањини видљиве промене бивају уношене у законске оквире помоћу којих супериорна безбожничка зверска елита преузима у своје руке сва права владајућих тирана и сасвим невидљиво претвара се у вука који на овцу оствари сва законска права.

Никакво чудо онда што се зверињак над нашим главама и не труди да било какве рачуне полаже овцама испод себе, које узгред речено саме себе развластише а зверињак у своје име овластише. Зверињак над нашим главама помно је загледан једино у зверињак над својим главама коме једином и полаже рачуне.

Е да је сад овде Његош а и да има више оних који би га могли и смели чути и разумети па да каже ”Ал` тирјанству стати ногом за врат то је људска дужност најсветија”. Ил` да је Карађорђе па да каже ето мене а још да је и нас, не би нам се крај овако примакао.

крст је крст

Advertisements

Thanks for your comment, it will be visible after moderation. Comments containing offensive language, threats and personal insults, will not be published...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s