Биљана Диковић

ЕУ-ЕГЗИТ-НОВОСТ У СРБИЈИ: Озлоглашена секта окупља новосадску омладину


ЕУ-ЕГЗИТ-НОВОСТ У СРБИЈИ: Озлоглашена секта окупља новосадску омладину

Преносимо комплетан тексту интегралној верзији са сајта Телепромптер, без икаквих измена, јер алармантне чињенице које садржи, а који се односи на постојање невладине организације Culturе Exchange и места на којем се окупљају у Новом Саду, треба да зна шира јавност у Србији.

25.06.2013. Српски културни клуб, уа ФБР приредила Биљана Диковић

children-of-the-cult-discovery-plus

Ozloglašena američka sekta poznata po orgijama, pedofiliji, incestu i humanitarnom radu, “The Family International” (Familija), prethodno poznata kao “The Children of God” (Deca boga), od 1995. godine deluje na teritoriji Srbije sa sedištem u Novom Sadu. Od nedavno, ova sekta, sakrivena iza marionetskih firmi, fondacija, organizacija i udruženja, okuplja veliki broj novosadske omladine u jednom popularnom kafiću u centru Novog Sada pod nazivom Culture Exchange.

Redakcija TELEPROMPTERA istraživala je mesecima aktivnosti i delovanje ove kontroverzne sekte u Novom Sadu. Došli smo do neverovatnih podataka koji ukazuju na sve ostalo osim na humanost i ljubav iza koje se Familija krije. Imajući u vidu to da Familija nije registrovana ni kao organizacija ni kao religija ili verska ustanova, pronalaženje čvrstih dokaza o njihovim istinskim aktivnostima predstavljalo je kolosalan zadatak. Sakriveni iza stotina organizacija, firmi i fondacija, uspeli su da svoju mrežu prošire po celom svetu, od Amerike, preko Balkana pa sve do Japana.
FAMILIJA BLUDA, NEMORALA I PEDOFILIJE
Sekta “The Family International”, osnovana kao “The Children of God” (Deca boga), zatim preimenovana u “The Family of Love” (Familija ljubavi) predstavlja sektašku versku organizaciju koja je osnovana 1968. godine u Kaliforniji. Oformljena za vreme hipi pokreta, Familija deluje u oko 100 zemalja i ima najmanje 32.000 sledbenika širom planete. Osnivač i vođa sekte bio je Dejvid Berg (David Berg) poznat pod pseudonimima kao što su Mojsije Dejvid, Kralj i Poslednji prorok Dejvid. Kako se sekta razvijala i širila svetom, Berg 1974. godine započinje propovedanje jevanđelističke metode pod nazivom “Flirty Fishing”, odnosno iskazivanje ljubavi prema bogu kroz seks. Berg je sa svojim podanicima komunicirao isključivo pismima. Živeo je u tajnosti i veoma ograničen broj članova je imao priliku da ga upozna. Nakon njegove smrti 1994. godine, njegova žena, Karen Zerbaj (Karen Zerby) preuzima vođstvo nad sektom i dobija titulu Kraljica. Ubrzo nakon smrti njenog muža, udaje se za Stivena Kelija (Steven Kelly), pomoćnika Dejvida Berga koji ga je lično predodredio da “preuzme” njegovu suprugu. 

FAMILIJA DANAS

Odmah nakon smrti Dejvida Berga, Karen Zerbaj, poznata kao Mama Marija, Kraljica Marija i Marija Dejvid (pseudonime svih članova pogledajte ovde), preuzima presto. Sekta je od samog početka prošla kroz nekoliko faza reorganizacija, a naročito posle Bergove smrti, Familija je značajno promenila svoju strukturu i unutrašnju organizaciju. Kako bi sprečila odlazak sledbenika, date su im veće slobode u pogledu organizovanja sopstvenog života, obaveza prema Familiji i aktivnostima. Veliki napori su uloženi u kontinuirano obučavanje i edukovanje članova o ideologiji sekte. Takođe, uveden je novi način finansiranja – davanje desetka. Ukoliko žele da zadrže svoje članstvo, članovi su u obavezi da od svoje plate svakog meseca izdvoje 10% za “World Services” (Svetski servis), organizaciju zaduženu za finansije, 3% za “Family Aid Fund” (Fond za pomoć Familiji) i 1% za regionalne i lokalne projekte. Iako je većina članova ostala u Familiji, mnogi su je napustili i tako započeli mukotrpan i dugotrajan proces integracije u društvo. Zadržavanjem članstva, sledbenici su u potpunosti nezavisni od društva, jer su im obezbeđene kuće (komune) u kojima imaju sve što im je potrebno, ali su u obavezi da se pridržavaju obaveza i pravila koje propisuju glavešine Familije.  

Simbol Familije

“ĐAVO MRZI SEKS, ALI BOG

GA VOLI”

Verovanja Familije zasnovana su na Bibliji, ali ova sekta propagira nekonvencionalna verovanja koja su veoma atipična izvan delokruga sekte. Spisi Dejvida Berga i Karen Zerbaj tumače se kao “reči boga” u krugu Familije i nose težinu “zakona” prema kojem svi članovi moraju da se ponašaju. 

Slobodan seks predstavlja glavnu karakteristiku sekte. Imajući u vidu to da članovi Familije žive u komunama, grupni seks je bio veoma učestala pojava, ali seks sa pojedincima koji nisu deo Familije je strogo zabranjen. Zabrana je usledila nakon pojave side. Iako je upotreba kontraceptivnih sredstava bila zabranjena jer je predstavljala “nedostatak vere u božji plan”, u proteklih nekoliko godina, odluka o korišćenju sličnih sredstava je slobodna. Takođe, Familija je bila često na udaru medija i policije zbog upražnjavanja seksualnih aktivnosti između odraslih i dece, dece međusobno i roditelja i sopstvene dece. Jedan od šokantnih zapisa, odnosno propoveda Berga jeste knjiga pod nazivom “Sex With Grandmother” (Seks sa bakom) u kojoj se opisuje sam čin i osećanja tokom odnosa. 
Bergova opsesija seksom počela je da se širi Familijom nakon što je svoju prvu ženu prevario sa Karen Zerbaj.  Od 1974. do 1987., Berg započinje “Flirty Fishing” (Žena pecaroš), jevanđelističku religijsku prostituciju. U tom periodu, devojke koje su deo sekte bile su u obavezi da kroz seksualne usluge privuku nove muške članove. Takođe, Berg je njihove usluge iznajmljivao agencijama koje su se bavile prostitucijom. Devojke koje su se bavile “pecanjem muškaraca” Berg je opisao kao “Božje ku*ve” ili “prostitutke za Isusa”. Pojavom side krajem osamdesetih godina, Berg je ukinuo “pecanje”. Sve devojke su bile u obavezi da zabeleže sve muškarce sa kojima su imale seksualni odnos i prema statističkim podacima iz 1988. godine, oko 223.000 muškaraca je bilo “upecano”. Imajući u vidu to da je u tom periodu kontracepcija u sekti bila zabranjena, sva deca koja su se rodila kao rezultat “pecanja” dobijala su naziv “Isusove bebe”. 

3371476 orig

Uputstva i obaveze članova kada je reč o seksualnim aktivnostima detaljno su opisane u brojnim Bergovim spisima (My Childhood Sex – Seks iz detinjstva, Sex with Jesus – Seks sa Isusom, Teen Marriage – Brak između tinejdžera, itd). Law of Love (Zakon o ljubavi) predstavlja moralni sistem na osnovu kojeg se svi ostali pravilnici ispisuju. Sve publikacije i spise Berga i cele Familije možete pronaći ovde.

SAMOUBISTVO ZBOG
ZLOSTAVLJANJA

1371653044

Riki Rodrigez (Ricky Rodriguez) bio je rođeni sin Karen Zerbaj i usvojeni sin Dejvida Berga. Riki, bivši član Familije, poznat je po tome što je 2005. godine ubio pomoćnicu njegove majke, a potom izvršio samoubistvo.Nakon što se razveo od Eliksije Munumel (Elixcia Munumel) sa kojom je bio u braku četiri godine, 2004. godine Riki se preselio u Arizonu gde je radio kao električar. Selidba je usledila nakon što je saznao da je njegova majka (Karen Zerbaj) bila u poseti Arizoni i želeo je da je pronađe. Njeno mesto boravka i njena kretanja bili su strogo čuvani podaci čak i od Rikija, jer je bio poznat po tome da je otvoreno govorio o svom detinjstvu. 2005. godine ugovorio je sastanak sa tadašnjom pomoćnicom njegove majke, Anđelom Smit (Angela Smith), koja je imala značajnu ulogu u seksualnom zlostavljanju  Rikija. On je tog dana Anđelu izbo do smrti, a zatim pucao sebi u glavu. Pre nego što je počinio samoubilački čin, Riki je snimio video na kojem detaljno opisuje svoje detinjstvo. Snimak možete pogledati ovde

Riki je bio predmet seksualnog zlostavljanja, incesta, seksualnog iživljavanja i pedofilije od strane oca Dejvida Berga i majke Karen Zerbaj. Osvrćući se na torture koje je proživeo, Riki je imao plan da ubije rođenu majku sa kojom je imao seksualne odnose kada je imao 15 godina dok je njegov otac, Dejvid Berg, u istom krevetu, imao seksualne odnose sa jednom članicom sekte. Riki se pitao: “Kako možeš tako nešto da radiš deci i da mirno spavaš”? Snimak se završava rečima “Ja vas ostavljam”. 

Na osnovu Rikijevog detinjstva, Dejvid Berg je napisao kontroverznu knjigu pod nazivom “Pričao o Daviditu” (The Story of Davidito). Ta knjiga, koja je distribuirana svim članovima Familije, predstavljala je upustvo za vaspitanje dece. Knjiga je imala 762. stranice i bila je u upotrebi od 1975. do 1981. godine, a zatim bila zabranjena sve do 1997. godina kada je objavljeno revidirano izdanje bez uznemirujućih fotografija. Glavni akter u knjizi je Riki.

Kontroverzno uputstvo za vaspitanje dece možete pogledati klikom na fotografiju. 


UPOZORENJE: Za starije od 18 godina!

Dokumentarac o ubistvu Rikija Fernandeza i aktivnostima sekte možete pogledati ovde.Insert iz emisije o ekstremnom narcisoizmu Dejvida Berga pogledajte ovde.

RUPA BEZ DNA
Organizaciona struktura Familije predstavlja kompleksan sistem sačinjen od stotine i stotine marionetskih i fantomskih fondacija, organizacije, udruženja i kompanija koje se nalaze u više od 100 zemalja. Ključni entiteti koji čine kostur organizacije su:

The Family International
The Family Care Foundation
Aurora Productions
TFI Services
Activated MinistriesThe Family International
The Family International (TFI) je neregistrovana organizacija sa sedištem u SAD u Vašingtonu. Zbog netransparentnosti finansijskih aktivnosti organizacija nije bila kvalifikovana da se registruje kao verska organizacija ili nevladina organizacija oslobođena od poreza. The Family Care Foundation
The Family Care Foundation (FCF) je registovana fondacija sa sedištem u Kaliforniji i oslobođena je poreza. Osnovni cilj ove fondacije je da finansijski podržava projekte koje sekta organizuje širom sveta. Imajući u vidu to da TFI nije mogla da se registruje kao kredibilna organizacija, osnovana je FCF kao marionetska fondacija. Iako Familija tvrdi da ne postoji povezanost između dva entiteta, govori činjenica da su svi istaknuti članovi Familije u upravnom odboru Fondacije. Aurora Productions
Aurora Productions je produkcijska kuća sa sedištem u Švajcarskoj koja ima autorska prava nad svim proizvodima i intelektualnoj svojini Familije. Ova produkcijska kuća zadužena je za štampanje i distribuciju knjiga, časopisa, proizvodnju muzike, serija, crtanih filmova, spotova i ostalih medijskih sadržaja. TFI Services
TFI Services predstavlja administrativno telo Familije. TFI Services, do nedavno World Services, je organ unutar Familije koji je zadužen za finansijske poslove. Sve donacije i dotacije članova upućene su ka toj službi. Radnici su verni članovi sekte koji, prema izjavama bivših članova, rade u nepovoljnim uslovima. Šematski prikaz organizacione strukture TFI Services pogledajte ovdeActivated Ministries
Activated Ministries (AM) je humanitarna organizacija sa sedištem u Kaliforniji. AM je zvanični distributer svih publikacija Aurora Productions. Ova organizacija se znatno razlikuje od FCF jer otvoreno podržava Familiju i ne krije činjenicu da je njen član. AM je oslobođena poreza i istaknuti članovi Familije se nalaze na čelu. Prijavu poreza AM iz 2006. godine američkoj Poreskoj upravi pogledajte ovde.Pseudonimi predstavljaju glavnu karakteristiku po kojoj se Familija razlikuje od drugih sekti. Kako bi zamaskirali ozloglašenu prošlost kao “Deca boga” sama organizacija ima stotine naziva koje koristi širom planete. Spisak aktivnih i ugašenih organizacija kojima upravlja Familija pogledajte ovde

“BOG NAS POSLAO U SRBIJU”

Kako je Familija došla u Srbiju? Koje su njihove aktivnosti? Kako deluju?

Promotivni poster intervjua Džefrija Vormusa za http://www.godfmtv.com

Prema zvaničnim podacima, prvi predstavnici Familije posetili su Srbiju 1995. godine kao misionari donoseći humanitarnu pomoć onima koji su bili najugroženiji tokom rata. Amerikanac Džefri Vormus (Geoffrey Wormus) i Finkinja Ana Vormus (Anna Wormus) prvi su posetili Srbiju u okviru “božje misije” za koju ih je, kako oni tvrde, sam bog predodredio. Njihova “božja misija” realizuje se u okviru projekta Healing Hearts Balkans (Isceljenje srca – Balkan) koji je pod nadzorom i finansijskom potporom The Family Care Foundation, jedne od glavnih produžnica Familije koja deluje u celom svetu. Detaljnije o njihovim misionarskim aktivnostima pročitajte ovde. Takođe, pogledajte i Fejsbuk profil vođe “Healing Hearts Balkans” Džefrija Vormusa.Imajući u vidu to da je Familija vešta u skrivanju svog pravog identiteta i svojih produžnica, redakcija TELEPROMPTERA detaljno je istraživala povezanost Džefrija, Ane, njihove organizacije i Familije. Analizom njihove internet prezentacije, aktivnosti i Fejsbuk naloga, veoma je jednostavno zaključiti da njihove humanitarne aktivnosti nisu isključivo i istinski humanitarne. Provlačenje boga kroz sve njihove aktivnosti nagoveštava da je reč o nečemu što se krije ispod površine. Imajući u vidu to da smo površno uspeli da povežemo The Family Care Foundation (FCF) i Familiju, morali smo dublje da istražujemo. Ukoliko posetite internet prezentaciju FCF, pri dnu stranice naći ćete na mapu sveta. Na toj mapi nalaze se lokacije na kojima FCF deluje. Kada kliknete na Evropu, zatim na Balkan pa onda na Srbiju, odnosno Vojvodinu, bićete preusmereni na internet prezentaciju humanitarne organizacije Healing Hearts Balkans.

Proverom baze podataka Agencije za privredne registre, nismo uspeli da pronađemo podatke o registraciji ove humanitarne organizacije, ali uspeli smo da pronađemo zvaničnu adresu u Veterniku u ulici Mije Aleksića 4a, ista adresa na kojoj se nalazi i vrtić sekte pod nazivom “Early Birds Kids Club”, ali detaljnije o tome u nastavku. 

Džefri i Ana svoje aktivnosti baziraju na pomoći ugroženim porodicama, odnosno deci na Kosovu i u Vojvodini. Pažljivom analizom tekstova o aktivnostima organizacije, nismo uspeli da dođemo do osnovnih podataka – tačna lokacija porodica ili vrtića i škola, količina humanitarne pomoći, poreklo humanitarne pomoći, poreklo i sadržaj knjiga, itd. Ovo nam ukazuje na možda sumnjive radnje. Kako bismo otkrili istinsku prirodu njihove misije i dokazali njihovu direktnu povezanost sa Familijom, pretražili smo internet prezentaciju Familije. Ukoliko posetite njihovu internet prezentaciju i pronađete poglavlje “Our Work” sa mapom sveta i kliknete na “Europe – Central & East“, a zatim na Srbiju, pronaći ćete fotografije Džefrija i Ane prilikom dostavljanja pomoći. Te fotografije nedvosmisleno dokazuju usku vezu između The Family Care Foundation (FCF) kao finansijera, Healing Hearts Balkans i Džefrija i Ane kao realizatora i The Family International (TFI) kao kontroverzne sekte. 

Džefri i Ana su takođe veoma aktivni u još jednoj organizaciji Familije – Activated Ministries. Još jedan čvrst dokaz veze između Familije i Džefrija i Ane potvrđuje njihovo učešće u projektima Activated Ministries, organizacija koja otvoreno podržava Familiju, za razliku od FCF. Ana Vormus je i autor knjige pod nazivom “Prvi korak” koja se bavi izgradnjom ličnosti i karaktera kod dece. Prilikom poseta školama i vrtićima na Kosovu i u Vojvodini, njena knjiga se distribuira đacima, nastavnicima i roditeljima. Detaljnom pretragom interneta nismo uspeli da pronađemo ISSN broj knjige, izdavača, štampariju i ostale podatke koji bi ukazali na to da je reč o legitimnoj publikaciji namenjenoj deci. 

224800 orig

Imamo legitiman razlog da verujemo da su Džefri i Ana u proteklih 18 godina njihovog boravka i rada u Srbiji otvorili put da se ova kontroverzna sekta proširi i nastani u Srbiji. U nastavku pročitajte na koji način su se mladi pripadnici sekte doselili u Novi Sad i okupili novosadsku omladinu u kafiću Culture Exchange, osnovali vrtić za decu Early Birds Kids Club i osnovali organizaciju Kulturna razmena


SEKS (KAFIĆ) NA BICIKLU

Predstavnici Familije prvi put su posetili Novi Sad 2008. godine za vreme Egzit festivala. Dolazak je organizovan od strane organizacije “New Bottle Radicals” i Familije. “New Bottle Radicals” bila je organizacija sa sedištem u Budimpešti. Posedujemo veoma malo informacija o ovoj organizaciji za koju verujemo da je direktno bila povezana sa Familijom. Oko 50 volontera organizacije je posetilo Novi Sad kako bi “podelili božju ljubav, potražili smisao života, doživeli avanturu i bili slobodni”. Svakoga dana su pevali i čitali priče o “deljenju božje ljubavi”. Video snimak njihovog boravka u Novom Sadu 2008. godine pogledajte ovde

Tokom našeg istraživanja, zainteresovao nas je naziv organizacija u sklopu koje su posetili Novi Sad – New Bottle Radicals. Direktan prevod naziva je: Nova flaša radikali. Bez odgovarajućeg rečnika, ovaj naziv nema smisla ni na engleskom, a ni na srpskom jeziku. Imajući u vidu to da članovi Familije imaju poseban rečnik kojim međusobno komuniciraju, veoma je teško logički zaključiti značenje naziva. Pretragom rečnika došli smo do veoma jasnog odgovora. Reči NEW, BOTTLE i RADICALS nismo uspeli da definišeno zajedno, stoga smo ih podelili. U rečniku smo pronašli termin OLD BOTTLE (Stara flaša) što znači “neko ko nije dovoljno revolucionarski nastrojen u Familiji”. Imajući to u vidu, veoma je lako zaključiti šta znači NEW BOTTLE (Nova flaša) – “neko ko je dovoljno revolucionarski nastrojen” i ako na taj naziv dodamo reč RADICALS (Radikali) dobijamo definiciju NEW BOTTLE RADICALS koja glasi: “neko ko je radikalni revolucionar u Familiji”. Stoga, možemo zaključiti da su to mladi ljudi koji žele da naprave revoluciju u svetu kada je u pitanju promovisanje Familije i njenih “božjih” vrednosti. 

Verujemo da se upravo ta grupa mladih ljudi ubrzo doselila u Novi Sad nakon Egzita 2008. godine. Snalaženje u novom gradu nije predstavljao problem za mlade podanike sekte jer je bračni par Vormus već bio situiran u Novom Sadu, i to od 1995. godine. Prema izjavama njihovih prijatelja i saučesnika, tokom njihovog boravka u Novom Sadu, ta grupa od sedam ljudi se sprijateljila sa brojnim mladim Novosađanima tako što su organizovali radionice i kurseve stranih jezika. 

Prema podacima Agencije za privredne registre, 21. juna 2011. godine ova grupa osniva udruženje građana pod nazivom “Kulturna razmena” sa sedištem u Veterniku, Mije Aleksića 4a. Zastupnici udruženja su Pavel Rogala (Pawel Rogala) iz Poljske, Ana-Marija Povrdil (Anna-Maria Powdrill) iz Velike Britanije i Leilani Džejn Fernandez (Leilani Jane Fernandez) iz SAD. 28. juna 2012. godine grupa otvara kafić u centru Novog Sada pod nazivom “Culture Exchange Kafe Pub” u ulici Jovana Subotića 21. Vlasnik kafića je Ana-Marija Povdril iz Velike Britanije. Prema poslednjim informacijama, prebivalište svih članova sekte je u Veterniku u ulici Mije Aleksića 4a. To je ista adresa na kojoj je registrovana njihova organizacija “Kulturna razmena”, zatim humanitarna organizacija Džefrija i Ane “Healing Hearts – Balkans” i od nedavno i vrtić pod nazivom “Early Birds Kids Club“. Vrtić zvanično nije registrovan, ali obavlja tu delatnost i naplaćuje svoje usluge. 

Većina aktivnosti ove sekte svodi se na bicikle i u sklopu Culture Exchange kafića nalazi se radionica za bicikle. Verujemo da je to jedini način transporta. Neretke su biciklističke putešestvije kroz evrospke države.

Na osnovu istraživanja TELEPROMPTERA, došli smo do brojnih podataka o ključnim ličnostima koje upravljaju sektom u Srbiji, odnosno u Novom Sadu.


KLJUČNE LIČNOSTI
Klikom na njihova imena možete posetiti njihove Fejsbuk profile. 
SIMON WILSON (Sajmon Vilson)

Sajmon je odrastao u SAD gde se preselio sa šest godina. Ima ženu i troje dece. Svoj život opisuje kroz brojna putovanja i misionarski rad u Bosni, Portugaliji, Mađarskoj, na Kosovu i sada u Srbiji.  Vođa je organizacije New Bottle Radicals čija je internet prezentacija od nedavno ugašena i o kojoj postoji veoma ograničen broj informacija. Ali, na internet prezentaciji Culture Exchange pronašli smo njegovu e-mail adresu koja glasi newbottleradicals@gmail.com. Umetnički je nadaren i slika brojne simbole Familije koji se mogu pogledati na njegovom Fejsbuk profilu. Posebno nam je pažnju skrenula slika iz 2010. godine na kojoj je Sajmon naslikao zvanični simbol sekte, koji možete pogledati ovde.  Takođe, obratite pažnju na Sajmonovu majicu i devojku kako gazi spomenik Svetozara Miletića na Trgu slobode u centru Novog Sada. Crtež koji se nalazi na majici je rad Sajmona lično. Kliknite na sliku da je uvećate.

ANNA-MARIA POWDRILL (Ana Marija Povrdil)

1371577011

Ana je poreklom iz Velike Britanije. Odrasla je u misionarskoj porodici i ima mnogo iskustva u radu sa decom. Ona je trenutno predsednik udruženja “Kulturna razmena” i vlasnica kafića “Culture Exchange Kafe Pub”. Njen humanitarni rad sa decom pretežno se obavlja u sklopu neregistovane humanitarne organizacije “Healing Hearts – Balkans”. 

SUSANA VIVIANI (Suzana Vivijani)

1371577574

Suzana je odrasla u misionarskoj porodici u Južnoj Americi. Putovala je do Urugvaja, Argentine, Čilea, Ekvadora i Perua. Zatim, preselila se u Italiju 2001. godine i nakon završenih studija dolazi u Istočnu Evropu. Suzana je radila kao volonter u Mađarskoj (odakle je i Sajmon) i provela je godinu i po dana u Rumuniji. Verujemo da je grupa živela u Rumuniji neposredno pre nego što su se doselili u Srbiju. Detaljnom analizom Suzaninog Fejsbuk naloga, došli smo do saznanja da je “lajkovanjem” otkrila svoju povezanost sa Familijom. Među stranicama koje je “lajkovala” nalazi se grupa “ponosnih bivših i sadašnjih članova Familije” i Fejsbuk stranica Karen Zerbaj (vođe Familije). Pogledajte sliku ovde

Pored Sajmona, Ane i Suzane, glavni rukovodioci sekte u Novom Sadu su još i: Pavel Rogala (momak Suzane Viviani), Daniel Fernandez, Leilani Fernandez (žena Daniela Fernandeza), Thoxa Seitanidou (žena Sajmona Vilsona). 

NOVOSADSKA FAMILIJA
UKRATKO
Kako prepoznati članove Familije

MESTA
Mesto stanovanja članova Familije – Sedište komune – Mije Aleksića 4a, Novi Sad
Healing Hearts Balkans – Mije Aleksića 4a, Novi Sad
Organizacija Kulturna razmena – Mije Aleksića 21, Novi Sad
Vrtić Early Birds Kids Club – Mije Aleksića 41, Novi Sad
Culture Exchange Kafe Pub – Jovana Subotića 21, Novi Sad
Activated English Club – Ise Bajića 4, Novi Sad (reč “activated” je često sastavni deo naziva brojnih organizacija i publikacija Familije, kao što su Activated Ministries ili časopis Activated koji štampa Aurora Productions)

Učešćem u njihovim aktivnositma potpomažete širenje ideologije Familije. Korišćenjem njihovih usluga (časovi jezika, vrtić, kafić) finansijski potpomažete njihov lagodan život u Novom Sadu, odnosno finansirate sektu na globalnom nivou!

KRAJ PRVOG DELA (USKORO NASTAVAK)

1 reply »

  1. Braco i sestre rekao sam i ponavljam na nas narod deluju HAARP antene cud je poremecena samo poslusnoscu rusite Barajevo i onu malu antenu u beogradu resice se problem narod ce poceti da misli i nestace nevremena samo kod nas. Boze pomozi nam!

    smederevac

    Свиђа ми се