Анализа

Марко Јакшић: Дачић је велеиздајник, а то је горе него бити “Тачијев” Србин (видео)


Марко Јакшић: Дачић је велеиздајник, а то је горе него бити “Тачијев” Србин (видео)

Срби на окуп 23/06/2013, 8:52

Podgorica, 19. marta 07. - Clan srpskog pregovarackog tima za Kosovo i Metohiju Marko Jaksic optuzio je danas medjunarodnog posrednika Martija Ahtisarija da sve cini da Kosovo dobije nezavisnost i da je pristrasan.FOTO TANJUG/ARHIVA/zk

Ивица Дачић је велеиздајник и то је много горе него бити “Тачијев” Србин, каже за портал Новинар.де један од лидера са севера Косова, др Марко Јакшић. Овде, како каже др Марко Јакшић, наш народ лепу има изреку: гори критикује горег од себе.

У наставку погледајте видео прилог који је припремио Иван Максимовић за Новинар.де (транскрипт: СРБски ФБРепортер)

***

(Изјава Ивице Дачића: „Могу они и да не учествују на косовским изборима, само да будемо свесни да ће онда ту заједницу да чине Тачијеви Срби“.)

На овакве „препоруке“ Премијера, један од лидера Срба са севера Косова и Метохије др. Марко Јакшић има прецизно одређен став.

Марко Јакшић: „За такве Србе ми можемо да кажемо да су колаборационисти, али оно што ради Ивица Дачић је много теже и горе у односу на Тачијеве Србе – Ивица Дачић је човек који врши кривично дело националне велеиздаје: фактички руши Устав државе Србије, продаје институције државе Србије, што за сваког нормалног представља чин националне издаје.

Међутим, када је у питању оваква издаја, можемо да користимо оно што каже наш народ: када се смеје гори горем. Значи гори – Ивица Дачић, смеје се овима који су колаборационисти, да тако кажем, јер су савезници владе Хашима Тачија у односу на издајника, како наш народ воли да каже једноставно, јасно и гласно, који се зове Ивица Дачић.

Оно што ја лично верујем јесте да ће Срби да изаберу овај трећи избор. Тај трећи избор гласи да ће бојкотовати те изборе јер самим бојкотом они чувају и Устав државе Србије и чувају државу Србију овде на овом простору, без обзира на издајничке планове и намере које има Председник Владе који се зове Ивица Дачић.

Ја лично верујем да ће Србија победити, да ће Србство победити и да ће Косово опет бити део државе Србије, а да ово што се данас ради, сам Бог и историја ће сваком од нас да одреди своје место.

Сви напори које српска власт улаже у предају Косова сакривени су под маском „Заједнице српских општина“.

Марко Јакшић: Прича о такозваној „Заједници српских општина“ је једна велика шарена лажа. Никаквих других овлашћења та заједница нема, у односу рецимо на заједницу општина Пећ, Призрен, Приштина идр. Према томе то је једна велика превара и подвала од стране званичне власти. Додуше то смо имали прилике да чујемо и када је Александар Вучић, управо у овој кући овде, да је и он сам рекао да је тај споразум лош.

Ивица Дачић гура Србе фактички у руке онога за кога је чак и Дик Марти фактички рекао да сумња у њега као човека који је организовао трговину људским органима. Да вас подсетим још једном да Хашим Тачи такође има кривичну пријаву за убиство три полицајца и двојицу рањених, управо овде у Косовској Митровици, а такође му је наша власт 2008. године поднела кривичну пријаву за комадање државе Србије.

Према томе, имајући све ово у виду је просто чудно ко са ким води преговоре. Са једне стране имамо Хашима Тачија који је оптужен за одређене ратне злочине, а са друге стране имамо Ивицу Дачића кога такође добар део штампе, медија у Србији оптужује да је сарадник клана Дарка Шарића. тако да имамо да личности које су доста проблематичне воде овако важно и крупно питање као што је проблем Косова и Метохије.

Зато и кажем, све ово што су радили, раде мимо Устава, ја лично верујем да ће правда овде да победи.

Да би правда победила, неко мора за њу да се бори. У сваком случају, чека нас тежак посао. По речима Светог Владике Николаја Велимировића: Оно што се једном муком изгуби, дуплом се муком стиче. Без отпора, Српски народ се не може надати ничем часном и достојанственом, што представници власти отворено показују.

Транскрипт:

2 replies »

 1. Marko jakšić je imao sreće jer je živeo na severu Kosova akada je KFOR došao na KiM a naša vojska se povukla tamošnji Srb našli su se u položaju Jevreja u Trećem rajhu ili jermena u Turskoj početkom prošlog veka.I ko se nije na vreme sklonio,stradao je.Većina kosmetskih Srba otišla je u egzodus a manjina je otišla u onim sredinama do kojih talas nasilja šiptarskih ekstremista nije dopro ili je zaustavljen.Marko Jakšić našao se na sigurnom ’99 godine jer su pomenuti nasilnici zaustavljeni na mostu južno od njegovce kuće.
  Pomenuti jakšić je svevreme visoki funkcioner u svojoj ustanovi ali on kao takav nikad nije brionuo o onima koji su morali da napuste Kosovo.Da je on i njegovi sradnjici uspeo da one raseljene naseli u severnom delu sad bi smo bili Južna Osetija!A ti ljudi žive po kolktivnim centrima ili u nehumanim uslovima u privatnom centru a ovamo se svake godine iz budžeta izdvaja pola miliona evra! Uzgred,postavljam mu pitanje ako negde mora otići gde će-da li ima negde stambenu jedinicu u Beogradu?
  Jel pokazalo se ’99 godine da su svi oni visoki funkcioneri sa KiM po napuštanju Kosova bili solidno zbrinuti(tu mislim na funkcionere političke,privredne i institucionalne).Jednostavno,nijedan nije otišao u kolektivni smeštaj niti na biro rada niti u privatni smeštaj a neki od njih su i dalje na funkcijama!
  A što se tiče Briselskog sporazuma,on je poguban za Srbe severno od Ibra jer oni gube slobodu a njih je malo.E da ih je 300 000 bilo bi drukče! Ali Marko jakšić i slični bili su sebični!
  Marka lično ne znam niti znam njegovu imovinski kartu i njega pominjem uslovno rukovodeći se analogijom kojom sam izložila!
  I takvi kao Marko pored toga što zbore moraju i da tvore!A za ovo drugo nemaju snage…Ne mogu da uzdrmaju našu Vladu da se osvesti niti da pokrenu široke narodne mase u srpskom korpusu da stanu na stranu kosovskih Srba!
  Uostalom,Hrvati su u zapadnom delu Republike Krajine izveli Oluju a u istočnom obavljena je mirna reintegracija o kojoj ne znamo ništa.Slično je i sa Kosovom!

  Свиђа ми се

  • Погрешан пример сте узели, поштована Мила. Марко је најмање од свих политичара заслужио такво поређење.
   Не можемо чекати да све уради један човек, па био он и Марко! А ми остали да седимо „у хладу“? Не бива!

   Свиђа ми се