АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Чомски: САД прете силом свима и свугде


Чомски: САД прете силом свима и свугде

comski

Амерички лингвиста и филозоф Ноам Чомски сматра да су на међународној арени САД присвојиле монополно право да прете свима и свугде и да постају ирационалне и осветољубиве, ако се појави претња њиховим интересима.

Он је критиковао политички и економски модел САД и упозорио да је главни задатак власти постао – заштита мањине од већине.

Чомски, познати антиглобалсита и критичар америчке администрације, говорећи пред учесницима Глобалног медија-форума у Бону, оптужио је САД да под изговором обезбеђивања националне безбедности власт стреме искључиво ка ширењу својих овлаштења и утицаја.

Истовремено, постојећа ПР ндустрија подрива темеље истинске демократије, а комерцијална реклама подрива основе тржишта – навео је Чомски.

Чомски сматра да су последњи догађаји у Турској и насиље власти – израз глобалне тенденције, која потврђује да је власт због својих интереса спремна да уништи и животну средину и угуши законска права грађана, преносе агенције.

СРНА

1 reply »

  1. САД су сад на врхунцу лудила и креће пут у декаденцију и суноврат… Већ се све види по њиховој инфраструктури – да ли ће је поправљати домаћи робови или ће у конц-логоре доводити из иностранства робље?

    Свиђа ми се