Трагикомично: Вулин – "Срби са Косова највише се радују добијању датума" (!!!)


Редакцијски коментар: Покушавајући да разумемо ову изјаву Вулина, не можемо се отети утиску да би лице које овако нешто изјави могло бити веома занимљив пример за посматрање од стране психолога, психопатолога, психијатара… мада би за излечење требало најпре да се обрати духовнику, јер само тотално помрачен ум (док седи у дому породице чија деца су рањена од бомбе терориста) злоупотребљавајући гостопримство страдалних косовских Срба, може изјавити да се жртва радује џелату! Oно што запрепашћује је хладнокрвност и својеврсни цинизам овог продавца магле коме се заиста не може оспорити храброст да на сред Косова и Метохије изусти речи које би се свако, ко у себи има имало части и поноса, плашио да изговори!

***

Вулин: Срби са Косова највише се радују добијању датума

Танјуг | 16. 06. 2013. – 19:59х | Фото: Бета

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин изјавио је данас у Косовској Митровици да ће се Срби на Косову и Метохији највише обрадовати ако Србија 28. јуна добије датум за почетак преговора о приступању ЕУ, јер ће се тиме са њих скинути бреме неправедено стављене одговорности.

“Нико се више неће обрадовати од Срба са Косова и Метохије ако добијемо датум, јер ће то значити да је Европа почела да цени све оно што су држава Србија и Срби на Косову и Метохији урадили да би дошло до добијања тог датума”, рекао је Вулин.
Вулин
Вулин је, пред наставак сутрашњих техничких разговора у Бриселу представника Београда и Приштине, поновио да је кључно питање за Београд доношење закона о амнестији, без кога није могуће напредовати.

“Морамо да видимо са приштинске стране јасну спремност и јасну вољу да дође до завршетка процеса преговарања, на једини могући начин, а то је са поштовањем безбедности и људских права Срба на Косову и Метохији”, рекао је Вулин.

Доношење закона о амнестији од стране Приштине је, по оцени Вулина, за српску делегацију од почетка дијалога круцијално питање, јер нико не може да одговара и страда због тога што је радио свој посао и био на страни своје државе Србије.

Вулин је казао да све оно што би могло бити предмет било каквог кривичног гоњења било ког појединца мора бити предвиђено законом о амнестији, истакавши да се српски народ на Косову мора заштитити и да ће Србија то учинити.

Он је казао да је од највеће важности и то да сваки споразум мора бити статусно неутралан, јер се “не може везивати бирачко право за држављанство, не може се везивати лична карта или возачка дозвола за држављанство”.

Говорећи о сутрашњој размени официра за везу између Београда и Приштине, Вулин је оценио да то заправо значи да Србија поштује своје обавезе, држи до своје речи и да ће оно што је прихваћено бити и спроведено.

Истаквши да је Србија спровела све што је преузела насебе, Вулин је казао да сада остаје да приштинска страна почне да испуњава свој део договора, као што је промена закона и све оно што је потребно да би дошло до спровођења споразума.

Вулин је нагласио да Србија никад неће признати Косово и да држи до међународног права и Резолуције 1244 Савета безбедности УН-а и оценио да ће официри за везу убрзати и олакшати комуникацију, и да ће “наш представник Дејан Павићевић пред привременим институцијама у Приштини бити активан на питању решавања проблема Срба на КиМ”.

Он је изразио наду да ће се након размене официра лакше долазити до истине о имовинским споровима и да ће људи брже решавати на судовима питање својих узурпираних кућа и остале непокретне имовине.

Свако ко покуша да прави од официра амбасадоре то неће успети“, поручио је Вулин у Косовској Митровици, где је разговарао са члановима породица које су се раније нашле на мети нападача у овом граду.

“Породицама сам поручио да смо ту, да нећемо ићи, да смо бринули, да бринемо и да ћемо бринути и да ће држава Србија водити рачуна о сваком свом грађанину, а посебно ономе коме је тешко”, рекао је.

Током посете породици Вучетић, чије је двоје деце било повређено у бомбашком нападу, Вулин је разговарао и с новинарима из Аустрије и Немачке који бораве на северу Косова.

Advertisements

3 comments

 • Imali ista gore kad je cigan cinik !

  Like

 • Србија сломила одбрану Севера!
  Од јуче 16. 06. 2013.,бар званично, више нема српске полиције на северу Косова и Метохије, Полицијска станица у Лепосавићу је закључана, а полицајци стављени на располагање МУП-у Србије. Оно што нису могли да ураде ни Албанци, ни НАТО преко УНМИК-а и ЕУЛЕX-а урадили су Вучић и Дачићи Вучићева јер Срби са Космета нису могли ни хтели да се боре и против своје државе.Један део полицајаца биће пензионисан, део ће отићи у Косовску полицијску службу (КПС), а остатак ће бити распоређен у српској полицији. Слична судбина за дан-два чека и полицајце у Звечану, Косовској Митровици и Зубином Потоку.Срби лојални бриселском споразуму увелико потплаћују сународнике да уђу у косовску изборну комисију, сазнају “Вести”.

  Истовремено са затварањем Полицијске станице у Лепосавићу и почетком “ликвидације” српских безбедносних структура са севера Косова, што је главни услов за добијање “датума”, председница Скупштине општине северна Косовска Митровица Ксенија Божовић, чланица Грађанске иницијативе Оливера Ивановића, позвала је КПС која је под контролом Хашима Тачија и Еулекс “да на северу Косова, због ескалације насеља, заведу ред”.

  У саопштењу председнице СО Косовска Митровица, између осталог се наводи да су се у последња два дана догодила два инцидента, да су претучене две суграђанке, да је једна задобила лакше, а једна теже телесне повреде и да починиоци напада нису идентификовани.

  “Захтевамо хитну реакцију КПС-а и Еулекса који морају коначно да обављају посао у складу са мандатом који им је поверен”, наглашава се у саопштењу Ксеније Божовић.
  Према незваничним информацијама које су јуче кружиле Косовском Митровицом, а које није било могуће проверити, нападнута је и опљачкана супруга Драгише – Гилета Ђоковића, бившег посланика, одборника ДС-а у СО Косовска Митровица, који је отказао послушност централи у Београду и великог противника примене Сапоразума Дачића и Тачија. Реч је о једном од више десетина инцидената на северу Косова који још нису разјашњени.

  Зашто Ксенија Божовић баш сада тражи да КПС и Еулеx заведу ред и да ли овим позивом призива да на север Косова дође и специјална албанска јединица РОСУ, нико тачно не зна. Гро Срба се боји да ће након одласка српских безбедносних структура РОСУ, ипак доћи и на Север и да ће их неки политичари, који одраније имају добру сарадњу са Адријаном Хоџић и Тачијевом канцеларијом у Бошњачкој махали, а неки и са Тачијевим министрима оберучке дочекати. Истовремено, како “Вести” сазнају, Срби лојални бриселском споразуму увелико потплаћују сународнике да уђу у косовску изборну комисију.Постоје Срби, српски политичари и српске странке и удружења који су одавно на Тачијевом платном списку који се дуго припремају за преузимање власти на северу и који само чекају прилику да ступе на сцену. Годинама добијају новац, камионе пуне разне робе коју деле својим акативистима и истомишљеницима, запослења у косовским институцијама и сл. Ништа нам не би могли да нас Београд није издао – каже један од бранилаца моста у Косовској Митровици.

  Срби на северу прижељкују неку озбиљнију интервенцију Албанаца и долазак РОСУ, јер верују да би их само то ујединило, међутим, многи верују да Тачи неће поновити грешку од пре две године и да ће “све завршити Београд”.

  Спремају се на сеобу

  Срби на северу Косова страхују да у свеопштем хаосу и безнађу не крену и сеобе. Разочарани издајом и одлучни да им се новорођенчад не уписују као Косовари, а студенти не добијају дипломе Републике Косово, многи Срби, који имају бар мало услова за живот у Србији, већ пакују кофере. Ако тихе сеобе крену, у Косовској Митровици ће за коју годину, као и у Приштини, остати само бабе и деде па никаква, ни српска, ни Тачијева полиција неће ни бити потребна.

  Разбили нас Вучић и Дачић

  Све су Албанци, Кфор и Еулекс покушавали, и сву могућу силу коју су примењивали, али није вредело. Не би им помогла ни куповина дела Срба, али разбили су нас преко Београда. Што нису могли Тачи, Харадинај, Чеку и остали из ОВК-а, успели су Александар Вучић и Ивица Дачић. Чим Србија добије датум овде ће се инфилтрирати албанске безбедносне структуре. Разбијени и из Београда партијски подељени, уз то и без српске полиције, са општинском влашћу која је формирана по вољи Београда са задатком да сарађује са Приштином, тешко ћемо се бранити – каже један од искусних бранилаца Косовске Митровице. Нека им та велика издаја служи на част – А Бог све види па ће да одлучи…

  (Српска Политика)

  Like

 • Срби са севера Косова неће у радне групе.
  Функционери локалних самоуправа са севера Косова поручили да Срби са севера покрајине неће учествовати у раду група за спровођење споразума Београда и Приштине. Срби се севера сматрају да је тај документ штетан за њихове интересе, рекли су функционери из Косовске Митровице и Зубиног Потока. Представници Срба са севера Косова неће учествовати у раду група за спровођење споразума Београда и Приштине јер сматрају да је тај документ штетан за њихове интересе, рекли су функционери локалних самоуправа.

  Разговори би требало да се наставе сутра, а београдски званичници су рекли да је за спровођење споразума кључан закон о амнестији који треба да буде усвојен у Скупштини Косова. “Бриселски споразум је погубан и српској заједници не доноси ништа добро, имплементација споразума значи укључење у косовске институције што је за мене неприхватљиво”, рекао је за агенцију Бета председник општине Косовска Митровица Драгиша Влашковић (СНС).

  Према његовим речима, једни начин да Срби остану у покрајини је континуитет институција Републике Србије и њихово јачање на Косову и Метохији. Влашковић је казао да га нико није директно звао да буде део тима за имплементацију. “И да сам другачијег личног уверења, као председника општине одлуке Скупштине општине су обавезујуће за мене, као и резултати прошлогодишњег сретењског референдума и закључци Свесрпског сабора одржаног у мају у Косовској Митровици”, рекао је Влашковић позивајући се на одлуке да Срби на северу Косова неће прихватити приштинске институције.

  И председник Скупштине општине Зубин Поток Стево Божовић (ДСС) одбацио је могућност да иде у Брисел и учествује у раду радних група, као и да буде део тима који ће на терену применити одредбе споразума. “За мене и грађане које представљам неприхватљива је примена Бриселског споразума јер је он погубан за очување наших државних и националних интереса, као и за опстанак Срба на Косову и Метохији”, рекао је Божовић и позвао се на одлуке локалног парламента у Зубином Потоку.

  На реду радници правосуђа

  У складу с планом имплементације, на дневни ред убрзо ће доћи и запослени у правосудним структурама, као и питање Основног суда у Косовској Митровици, сазнаје незванично „Политика”. Према нашим информацијама, један од српских преговарача са севера Косова већ је у Бриселу како би се и та тема „до танчина разјаснила”. Радницима из области правосуђа речено је да до 15. јула могу да примају предмете и да ће у својим канцеларијама остати до октобра. Ипак, неки од њих за „Политику” изражавају бојазан да ће Београд и њих, у складу са Споразумом, „угасити преко ноћи”.

  (Српска Политика)

  Like

Thanks for your comment, it will be visible after moderation. Comments containing offensive language, threats and personal insults, will not be published...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s