АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

СРС: Морални портрет Александра Вучића – политичка фукара


МОРАЛНИ ПОРТРЕТ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА

ПОЛИТИЧКА ФУКАРА

Посредством ФБ странице: Светосавски националисти Косова и Метохије
Издавач књиге: Српска радикална странка, Београд 2011.
politicka fukara

1. Пуч у Српској радикалној странци, у интересу ДС-а и Запада, против Србије

НОЖ, ЛЕЂА И МОЋНИ СПОНЗОРИ

Borko-Stefanović-i-Aleksandar-VučićАлександар Вучић: Ми принципе не издајемо никада, ни по коју цену (1999.) Уздамо се у нашу идеју, у нашу идеологију, у истину. Кад тад, то мора да победи (2001.) За нас, за СРС, гласаће најхрабрији и најбољи део нашег народа (2003) У СРС нема свађе и подела. Сви смо добро, хвала на питању (2008.) Да је Шешељ тражио да останем у СРС, не бих прихватио, али напустио бих политику, не бих се придружио Николићу (2008.) Николић: За нас не важи оно „кад мачке нема, мишеви коло воде“. Ако ће неко да води радикале, онда ћу то бити искључиво ја, наравно, све кунући се у нашег вођу (2003.) Никада није било, нити ће бити свађе међу радикалима, бићемо јединствени и бићемо најјача странка, заувек (2008.) Нема свађе између мене и Шешеља, то само медији покушавају да нас посвађају (2008) Нећу покретати нову странку, ја сам српски радикал и остаћу члан СРС-а (2008.) Нема нам друге, него да правимо нову странку (2008.) На СРС сам ставио тачку, чак и у души (2009.)

2. Српска напредна странка, интересно удружење  за заштиту конвертита и криминалаца

ВУЧИЋЕВА ДЕПОНИЈА

pol-vucic-300x169Александар Вучић: СНС се добро котира у свим амбасадама, на нас сви рачунају (2009.) Пелевић је елегантан човек, увек носи црне чарапе. Проблем је у томе што их чешће ставља на главу, него на ноге (2002.) Пелевић је мој пријатељ (2009.) Богољуб Карић је лопов! Када би он дошао на власт, нико не би остао жив. Сачувај Боже! (2005.) О Богољубу знам само да има огромну енергију (2010.) Монтгомери, са својих 132 сантиметра, урлаће на оне који испуњавају све налоге (2001.) Колена су ми дрхтала кад сам чуо звиждуке упућене господину Монтгомерију (2010.) Тома је признао да је узимао паре од тајкуна. Тиме је доказао да није лажов (2009.) Којим се послом бави Станко Суботић? Бави се шверцом дувана и наркотика, тиме убија људе (2002.) Мене оптужују да сам власник „Правде“, а у тим новинама је наређено да склоне све што кажем о његовом величанству Ђиласу (2011.) Радим у једној фирми, име ћу вам после тачно дати, пошто је ја зовем „Профи“, али није „Профи“ (2010.)

3. Сатанизација др Војислава Шешеља, хероја прошлости која траје

ОЦЕУБИСТВО ИЗ СТРАСТИ И ПОХЛЕПЕ

VučićАлександар Вучић: Шешељ има изузетну храброст, спремност и доследност у одбрани части и достојанства српског народа (2001.) Све што Воја каже из Хага, за нас ће бити Свето писмо (2003.) Његова супруга Јадранка се жали да дуже прича са мном. Каже јој: „Сад морам да зовем мог Вучића“ (2003.) Војислав Шешељ ми је био кум на венчању, а касније ми је крстио и сина и ћерку. Кад добијемо следеће дете, чекаћемо да се врати из Хага да га крсти, ма колико то трајало (2003.) Деца ће у будућности из књига читати о подвизима Војислава Шешеља. Сигурно је да је он један од српских лидера којег ће историја изучавати као хероја српског народа (2005.) Никад нисам срео храбрију особу него што је господин Шешељ (2006.) Издао је Шешељ мене, моју породицу и све друге (2008.) Нећу рећи ни једну лошу реч о Шешељу (2008) Кад бих видео Шешеља, само бих га презриво погледао (2009.) Војислав Шешељ је обичан лажов, мали миш и монструм (2010.) Не плашим се повратка Шешеља (2011.)

4. Вучићев план: Србија 28. држава у ЕУ или 52. у САД, може и без Косова

НОВЕ СЛУГЕ НОВИХ ФАШИСТА

vucic-eston-dacicАлександар Вучић: Као што се ширио антифашистички фронт у Другом светском рату, тако ће се и фронт отпора Американцима и њиховој нацистичко-имеријалистичкој идеји ширити (1999.) Патили смо под америчким бомбама, сада више патимо због њихове наводне политичке и економске помоћи и подршке (2001.) Осуђујемо агресију на Ирак и подржавамо херојску и одлучну борбу председника Хусеина и ирачког народа (2003.) Американци хоће све да поробе, све да окупирају, свуда хоће да имају неког свог Ђинђића 2003.) Међународна заједница хоће српском народу да гурне бандеру у анус и да још кажемо како нам је лепо (2005.) Ко каже да стање у Србији може да буде идеално, а да имамо односе „на крв и нож“ са САД, ја ћу му рећи да нема појма! Добри односи са Американцима су једини начин да спасемо Србију (2008.) Има неких лудака у овој земљи који кажу да је могуће владати, а да немате подршку САД (2008.) Американци имају одлична вина. Поклонили су ми „шафер мерло“ (2008.)

5. Како су Вучић и Николић преживели непостојеће Шешељеве атентате

РАФАЛ ЛАЖИ И ПРЕВАРА

vucicb92Александар Вучић: Хајка коју је Шешељ организовао против мене представља позив на линч (2008.) Шешељ је наредио да ме радикали нападају преко породице, али ја се не плашим његових батинаша (2008.) Постоји основана сумња да је Шешељ наредио, а да је Бојовић требало да ликвидира Тому Николића (2010.) Николић: Шешељ је дао налог да Александар Вучић и ја будемо уништени! У сваком погледу, по сваку цену! (2008.) У Хртковцима је планирано крвопролиће и планирао га је Војислав Шешељ! (2008.) Шешељ је тај коме сметам и тај који је решио да ме убије (2009.) Да, Шешељ је већ наручивао убиства, то је било пре две-три године (2010.) Информације да је наручен атентат на мене добио сам од Бориса Тадића (2010.) Шешељ: Тврдња да сам ја наручио убиство Николића производ је договора Вучића с адвокатима Милоша Симовића (2010.) Тужилаштво за организовани криминал: Шешељ нема својство окривљеног, па, сагласно томе, не постоји ни основана сумња у том правцу (2010.)

6. Патолошки начини Вучићеве и Николићеве бруталне борбе за власт

САМОУБИЛАЧКИ ШТРАЈК ИНФУЗИЈОМ

vucic-vesterveleАлександар Вучић: СНС ће добити датум одржавања избора јер ћемо властима дати понуду коју неће моћи да одбију (12. април) Наша понуда за 18. децембар остаће на столу, ниједан датум за изборе у 2012. не бисмо прихватили (12. април) Николић: Ја од јутрос не узимам воду и храну. И нудим последњу понуду Борису Тадићу: „Кад ми се нешто лоше деси, распиши изборе“ (16. април) Живот дајем за Србију (16. април) Ја, иначе, нисам самоубилачки тип, прекинућу штрајк када буду испуњени услови због којих сам био принуђен да ступим у штрајк (17. април) Погоршано ми је стање бубрега, па ћу морати да почнем да примам инфузију (19. април) Ко да ме убеди да прекинем штрајк? Моја породица то за сада није успела, а немам никог ближег од њих (19. април) Данас сам се исповедио и причестио и одлучио сам да од данас пијем воду (20. април) Овим штрајком сам постигао много. Нису избори у питању, одустајање од расписивања избора није повлачење, кад-тад биће избора (22. април)

7. Велика Србија, некада од Карлобага до Вировитице, данас од Бајчетине до Јајинаца

ДОГЛАВНИК СРПСКОГ ПОДРИЈЕТЛА

izdajnijk-vucicАлександар Вучић: Поздрављам јуначки народ српске Глине, вас који сте први кренули на усташку власт (1995.) Никада нисам био у Глини (2008.) Сви говоре да нема више Српске Крајине. Биће је! Книн ће бити српски. (1995.) Милошевић је издао Крајину. Слобо – усташо! Живела Велика Србија! (1995.) Српска отаџбина је у Книну, Окучанима, у Јасеновцу и по тој линији Карлобаг-Огулин-Карловац-Вировитица (1998.) Немојте да заборавите да је 300 добровољаца СРС-а, најчаснијих Срба, положило свој живот на олтар отаџбине (2000.) Несрпска фукара са подсмехом нас пита: „Где су вам данас Карловац, Огулин, Карлобаг и Вировитица?“ (2000.) Тадић је брука и срамота за Србију јер се извинио Хрватима за убијање и прогон Срба (2007.) У рату у Хрватској уопште нисам учествовао, нисам био на тој територији (2008.) Линија Карлобаг-Огулин-Карловац-Вировитица је неозбиљна и нереална (2008.) Могуће је да сам заборавио да сам то некад изговорио. Ја тако не мислим, погрешио сам! (2008.)

8. Злоупотреба несреће свих народа у Босни и Херцеговини

КАД ЛЕШИНАР ПОВРАЋА

aleksandar-vucic-sns-sednica-sporazum-beograd-pristina-kosovo-sednica-gla-1366576826-300235 Александар Вучић: Па, ви бомбардујте. Убијте једног Србина, ми ћемо стотину муслимана (1995.) То је извучено из контекста, то је потпуно бесмислено. То је лудачка реченица. (2010.) Хистеријом која се ствара око Сребренице води се антисрпска хајка, намерно се прећуткују српске патње, жртве и несреће (2001.) Циљ медијске хајке о Сребреници, која се води против српског народа и државе је неометано хапшење Ратка Младића и формално укидање Републике Српске (2005.) Неприхватљиво је да осудимо само злочин у Сребреници, зар да заборавимо РСК, Братунац, Сарајево, Клечку? (2005.) Борис Тадић, као човек, може да изрази своје саучешће и жаљење, али не и као председник у име грађана Србије (2005.) Некада нисам говорио да је у Сребреници почињен стравичан злочин, али сада се гадим људи који су то урадили (2010.) Почињени су злочини према Србима, то није спорно, али ниједан злочин против Срба не може да оправда злочине који су починили неки наши сународници у Сребреници (2010.)

9. Предводник „антихашког лобија“ у улози сарадника Тужилаштва

ЗАШТИЋЕНИ СВЕДОК А.В. – СНС

Aleksandar-VucicАлександар Вучић: Гусарски и бандитски, онако како то једино раде, челници ДОС-овог режима покушавају, хапшењем и изручењем Слободана Милошевића, да униште српско национално име, понос, част и државу српског народа (2001.) Јадна је и бедна влада која изручује Србе само да би испунила налоге Сједињених америчких држава и Хашког трибунала (2003.) Никада нећемо изручити ниједног Србина. ДОС-ова власт је, нажалост, на крајње прљав и нечастан начин безмало све људе испоручила и тиме испунила тај прљави задатак који је добила (2005.) На срамну хашку пресуду Насеру Орићу, Борис Тадић каже: „Запрепашћен сам“, а реченица иза тога му је: „Е, ајд’ ми мало пушку о рамена, па да јуримо генерала Младића“. Па, зар то није врхунац лицемерја? Зар то није врхунац безобразлука и безобзирности? (2006.) Да смо били на месту ДС-а, да смо морали да поштујемо међународне обавезе ми бисмо их поштовали, али због тога не бисмо сеирили – рекао је Вучић. (2011.)

10. Послератни злочинци Вучић и Николић у лову на Караџића и Младића

КОЛИКО КОШТА СРБЕТИНА?

dacic-vucic-izdajnici-kosovaАлександар Вучић: Радован Караџић представља симбол борбе за слободу српског народа (2001.) Радован и Ратко су истакнути српски патриоти и јунаци отаџбинског рата (2001.) Нећемо испоручити ни Радована Караџића ни Ратка Младића. Ако их сретнемо негде, попићемо кафу с њима (2003.) Највеће зло Србији желе они који Младића и Караџића терају на предају Хашком трибуналу (2007.) Оптужбе против генерала Младића су производ манипулације и лажи и покушај његове сатанизације (2007.) Моја кућа, као и куће читаве фамилије Вучића, биће баш то – „Сигурна кућа за генерала Ратка Младића“ (2007) Не знам шта значи то „Сигурна кућа за Младића“, то је извучено из контекста (2008.) Тадић је хулиган јер је са својим паравојним формацијама хапсио Караџића (2008.) Ко још помиње Младића? Кога он још интересује? (2009) Србија има неспорне и недвосмислене међународне обавезе, у њих спада и хапшење генерала Младића (2011.) Нека буде јасно, немам чега да се стидим (2011.)

11. Одбрана српског Косова и Метохије до последње капи туђе крви

ВУЧИЋ БРАНКОВИЋ

Vucic-siptarАлександар Вучић: Ако нас НАТО нападне, сигуран сам да ћемо се одбранити (1998.) – На челу неких српских медија налазе се агенти страних служби (1998.)– Не бавим се истрагом убиства Славка Ћурувије, нисам полицајац (1999.) – Тек кад се наша војска и полиција врате на Косово и Метохију можемо да преговарамо са странцима и Албанцима (2003.) – Нико нема право да се у име Србије одрекне ниједне српске њиве, ниједне ливаде (2005.) – Једина нада да сачувамо Косово је да нас подрже Русија и Путин (2005.) – Европа и Америка нам отимају Космет, Србија не треба да размишља о евро-интеграцијама (2007.) – Кад су Албанци прогласили независност био сам тужан, али никад нисам видео такву храброст као код момака пред спаљеном америчком амбасадом (2008.) – Европа хоће да Косово буде независно, али то не значи да ми кажемо: „Нећемо у такву Европу“ (2011.) Косово нам је значајно, али морамо да бринемо и за инвестиције, СНС неће одустати од европског пута (2011.)