Воја Жанетић: Шта ако га не буде??


Воја Жанетић: Шта ако га не буде

субота, 15. јун 2013. НСПМ

(садржај листова из изгубљене бележнице, пронађене у близини Владе Републике Србије)

1. Што блаже могуће, нежно и деликатно, објаснити јавности да нема Датума, јер изгледа да га неће бити, што ове године, а што и ко зна кад. То чинити свуда, сем на северу Косова, где треба оштро и бескомпромисно рећи да ће Датума сигурно бити и да у том смислу нема одступања. Не објављивати и једно и друго у медијима у истом дану.

2. Отићи до било које недискутабилне државне границе, где су оформљени редови за инвеститоре у српску привреду, и рећи првом у реду да је дошло до омањег одлагања повећања поверења у овдашњу економију. Замолити првог да поруку шаље другом, па тако редом. Важно: ови што тврде да ред постоји напомињу да, у случају да ред нема првог, треба доћи за који дан на исто место и поновити процедуру.

3. Наћи оног тамо неког ко није указао на то кад су немачки избори, те ускладио наше активности око Датума са амбицијама Ангеле Меркел по питању изборне кампање, као и мишљењем Немаца о уласку Србије или било које сиромашне земље у ЕУ. Кад се тај неко нађе, сменити га и његову функцију забележити као битну за даље обраћање пажње на њу. Не ићи у Немачку док им траје изборна кампања, да их не нервирамо.

4. Кад смо већ код изборне кампање… У недостатку домаће изборне кампање направити неку реконструкцију Владе, са што више јавног надметања око тога који ће бити будући, а који бивши министри. Направити списак оних које није страх од одговорности или срамота (или обоје) да прихвате мандат. Ако је тај списак немогућ, направити списак оних који могу да се присиле.

5. Видети са фискалним саветом или неким тако ко се разуме, да ли продуктивност исказана у борби против криминала улази у мерења за бруто друштвени производ, те ако не улази наћи начин како то да се учини. Да и нама мало сване.

6. Видети имамо ли амбасаду Исланда у Србији, па ако то постоји позвати амбасадора на састанак. Питати га што су они одустали од уласка у Европску унију, притом секретарица све да записује, па да се после учи напамет. Замолити да се закаже састанак на највишем нивоу, па ако пристану да тај ниво представљамо конкретно ми, отићи на Исланд и потписати неко стратешко партнерство или било шта корисније од тога. Дакле, било шта.

7. Видети како могу да се појачају све ове неке шарене активности које генерално одвлаче пажњу. Јавити, ако има коме, да се повећа број дневних сати емитовања ријалитија, а и да оно било које двоје престану испод чаршава да се чачкају, него све лепо да се види. И да опет буде туча. Плус Цеца и Јеца да повећају интензитет свађе, Човић и Вујошевић исто. Идеја: зашто се не би посвађали Јеца и Вујошевић или Цеца и Човић? Проверити код надлежних, ако надлежних за то уопште има.

8. У недостатку републичких избора, расписати неке важне локалне. Ако се таблоиди мање купују током лета, расписати изборе одмах. Ако то није случај, може и на јесен.

9. Почети нову интензивну кампању за нови датум за Датум и тим поводом одмах прогласити следећу годину за преломну, пресудну, развојну, чудесну, фантастичну, преокрећућу… А ову протраћену годину у медијима надаље звати припремном.

10. Размислити о Русима, видети да нам нешто учине. Било шта. А за случај да нам Немци не учине ништа. Кад неко буде звао Путина, не помињати уметничку гимнастику, не питати „Како жена?“ и не разговарати на енглеском.

11. Ако има нека земља чији нас високи званичник није подржао на европском путу, позвати га у госте. Ако остаје више дана, сваки дан га у медијима третирати као да је тек дошао. Ко да ће неко да примети.

12. Направити неки горе-доле циркус са курсом евра, да буде мало страха од инфлације. Потом стабилизовати курс и одштампати паре, да не буде страха од сиромаштва.

13. Дати секретарици да прекуца овај списак, па да га пошаље коалиционим партнерима. А ако смо се, у међувремену док она то откуца, посвађали са коалиционим партнерима, рећи јој да са списком ради шта хоће и почети нову парламентарну изборну кампању.

(Вечерње новости)

Advertisements

Thanks for your comment, it will be visible after moderation. Comments containing offensive language, threats and personal insults, will not be published...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s