АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Бранко Драгаш: Све што сам предложио да се уради, све конкретне и оперативне мере које је требало да предузме Србија, предузео је – Исланд


ИСЛАНД

Dragas

Пише: Бранко Драгаш, 15.06.2013
Извор: Dragas.biz

Све што сам предложио да се уради, када је 19. Августа 2007 избила хипотекарна криза, све конкретне и оперативне мере које је требало да предузме Србија, предузео је – Исланд. Предложио сам и грчким пријатељима шта треба да ураде. Нису послушали. Данас грцају у проблемима. Србија је у хаосу.

Исланд је тачно применио мој рецепт. Проглашење банкрота, смењена издајничка и корумпирана власт, извршена су хапшења политичара и тајкуна, одржан референдум да се мобилишу незадовољни и преварени грађани, направљен је пресек реалног стања финансија државе, сачињен нови економски програм, затворене су преварантске и шпекулативне, пропале банке, примењен је реалан програм за покретање привреде. Уведена је велика штедња у државним трошковима и либерализација домаћег курса. Мере су се показале као лековите. Данас је Исланд једина земља која може да се похвали да је изашла из кризе.

Данас стиже нова вест. Добра вест. Исланд одустаје од наметнутог и исфорсираног пута у банкротирану ЕУ. Браво, браво! Исланд поново примењују стратегију коју сам предложио нашим политичарима. Али, они неће да чују о томе.

Наркотизовани и уцењени српски политичари блеје о ЕУ и продају Космет за непостојећи Датум уласка у наше коначно ропство и нестанак.

Политичари Исланда су одговорни према своме народу. Донели су одлуку да одустану од пута ка пропалој ЕУ. Према последњим истраживањима само 25% грађана Исланда подржава ту еуропску политику окупације од стране бриселске бирократије. Исландски политичари слушају свој народ и повукли су храбар потез. Захвалили су се Бриселу и одлучили да не улазе у село у мочвари. Њима то не треба.

eu-ne-hvala

Радујем се оваквом развоју догађаја. Показало се, по ко зна који пут у последњих три деценије, да су моје стратешке процене били апсолутно тачне, али да у Србији нема умних државника који разумеју о чему причам, него имамо уцењене политиканте који морају да слушају наредбе моћних људи из бирократије Великог Брата.

Исланд се културно захвалио на позиву. Они не желе да уђу у ЕУ. Сматрају да то није у њиховом националном интересу. Хоће да се развијају по свом сопственом рецепту.

Штефан Филе је полудео. Тај гмаз не може да верује. Није научио да се неко противи. Није научио да неко мисли својом главом. Разочаран је и узнемирен. Угрожен је његов положај у бриселкој администрацији. Угрожена је његова плата од 45.000 евра месечно и све привилегије које има у том намесничком утеривању независних држава под фашистичку чизму бриселских стандарда. Угрожен је његов положај колонијалног прокуратора који управља државама, мада није способан да управља  ни својим провинцијалним Соколовом, Чешка, где је рођен и где га се многи честити Чеси стиде што припада еуропској инквизицији, која уништава државе и нације због једне пропале и насилне идеје о еуропским интеграцијама.

Свака похвала храбрим политичарима на Исланду.
Свака част храбрим грађанима Исланда.
Радујем се њиховом отпору фашизму Брисела.
Србији пробуди се!
Србијо устани и покажи своје национално достојанство!

СМРТ КОРПОРАТИВНОМ ФАШИЗМУ!
СЛОБОДА ЕВРОПСКИМ НАРОДИМА!

Београд, 15.06.2013

3 replies »

  1. Nema se sta voljeti ili ne,covjek je dokazao da ima petlju i glavu,ali Srbija nema ni jedno ni drugo. Ovaj nam treba za presjednika vlade a ne onaj pijani pajac. Ali njega moze postaviti samo narod,jer u okupiranoj zemlji on nema sanse

    Свиђа ми се

  2. Свака Вам част господине Драгаш.Србији треба још само 2-3 паметна човека попут Вас и то је то.Тренутно на политичкој сцени таквог нема ни једног.Сви су исти Тадић,Николић,Вучић,Дачић….

    Свиђа ми се