All

МОРГЕЛОНСИ: Тајанствена болест у Србији и код студента из Сомбора


МОРГЕЛОНСИ: Тајанствена болест у Србији и код студента из Сомбора

Београд – Мистериозно кожно обољење моргелони, чији су симптом пуцање коже и стварање краста у којима се појављују бјеличаста влакна, послије Новог Сада и Београда, појавили су се и у Сомбору код 20-годишњег студента економије, преносе агенције.

На СРБском ФБРепортеру можете прочитати више о овој болести, симптомима и искуствима научника у текстовима:

МИСТЕРИОЗНА БОЛЕСТ – РЕЗУЛТАТ ГМО ХРАНЕ

У сусрет Новом светском поретку: време да се упознамо и са MORGELLONS-има

БИОЛОШКИ РАТ НА ПЛАНЕТИ: БАКТЕРИЈСКА ВЛАКНА У МОРГИЛОНИМА СУ ХИБРИДНИ ЦИКЛИЧНИ МОЛЕКУЛИ

МОРГЕЛОНИ У НОВОМ САДУ: Лекари не знају о чему се ради!

МОРГЕЛОНИ У БЕОГРАДУ?!

МОРГЕЛОНИ У СРБИЈИ: Министарство здравља – Болест није на списку

08.06.2013. Глас Српске, за ФБР приредила Биљана Диковић

 

Тајанствена болест у Србији

 

У марту ове године београдски медији писали су о случају Новосађанке Аранке Лукач, која је имала симптоме моргелона, а коју љекари малтене нису ни жељели да приме нити да одреде одговарајућу терапију.

Након Аранке Лукач из Новог Сада и Милајића Павића из Београда, симптоми моргелона појавили су се и код једног младића из Сомбора који студира у Новом Саду и коме је прије мјесец дана кожа на рукама и грудима почела да пуца и да се појављују бјеличасте нити.

Извор близак обољелом младићу каже да је његова породица веома забринута, будући да је осим врло непријатних промјена на кожи и цјелокупно његово психофизичко стање нарушено, а правог лијека још нема.

– Врло је озбиљна ситуација јер већ скоро месец дана има осип по кожи који се шири праћен несносним сврабом, а када је пре две недеље видео и да се из распуклих красти појављују беличасте нити као кончићи, пао је у прави шок а потом и у очајање. Ни лекари нису ништа до сада помогли, давали су му неке креме на бази кортикостероида и све приписивали алергији на сунце, али јасно је да је реч о нечем сасвим другом. На интернету смо видели слике моргелона и њихове симптоме, и заиста све је готово потпуно идентично те смо веома забринути јер је због свега што се дешава запустио обавезе на факултету и у клубу у којем тренира – каже рођак обољелог студента који не жели да му се открива име.

Аранка Лукач, која је прва 21. марта проговорила о моргелонима и кожној болести која ју је мучила скоро годину дана и тако изазвала невјероватно интересовање домаћих и свјетских медија, укључујући и ХРТ и канал „Дискавери”, каже да јој је познато да у Србији има још много случајева моргелона и да је крајње време да љекари обрате пажњу на ову нимало наивну болест.

– Мени је, Богу хвала, боље, али не зато што су ми дерматолози помогли већ што сам користила савете народне медицине и стављала облоге од лековитих мелема. И сама сам чула за случај младића из Сомбора, али верујте, није он једини, а сви се понашају као да није то ништа и као да се ради о најобичнијем екцему, а не о болести од које страхују Америка и добар део Западне Европе – каже Аранка.

Иначе, према подацима Америчке агенције за здравство, од болести моргелона до сада је у свијету оболело око 60.000 људи. Обољелима се на кожи се јављају лезије влакнасте структуре, које су праћене јаким боловима и осећајем да црви или инсекти гамижу по кожи.

Влакна имају гљивичасту структуру, али због тога што су екстремно дуга, око 150 микрометара у просеку, не спадају ни у једну познату врсту гљивица.

Осим отворених рана, у симптоме спадају и општи замор, сметње са памћењем, слепило као и гастроинтестинални проблеми, а моргелони се повезују и са генетским инжењерингом и производњом и конзумирањем ГМО хране.

morgelons 11

morgelons

4 replies »

 1. И зато треба трајно забранити употребу генетски модификованих организама у свим сегментима почев од хране па до семенске робе (у колико постоји све количине уништити одмах без одлагања) исто тако нашу актуелну власт под хитно натерати да забрани прелет авиона који својим прелетима из ваздуха запрашују народ те у коли се то примети упозорити посаду дотичне летилице и државе одакле он потиче а након тога без предходног упозорења обарати такве летилице.

  Свиђа ми се

 2. Pre nekoliko godina sam ovo pronasla na netu. Prenesite, ako mozete prevedite. Iskustvo neke zene koja je pronasla lek za sebe posle 10 godina muke (na engleskom je, al’ snacicete se). Radi se o potapanju u rastvoru sa deterdzentom.
  LINDA
  MAY 2, 2011 AT 10:28 PM.
  I just read tonight of a woman that had morgellons for ten years. She accidentally discovered the cure. She had tried many things when one day she had done some very dirty type of housework and decided to put in her bath water Sun detergent with color safe bleach. There were also alfalfa tablets which accidentally fell into the water while she was out of room and running bath (due to her cat). She feels the tablets may also have contributed to it. However the detergent supposedly played a big part in the whole thing. Use the Sun detergent (w/color safe bleach) recommended here plus the alfalfa tablets which are very cheap. She said there must have been about 25 of the tablets that fell into her bath. She said she got in and was soaking a bit.. when the bubbles cleared she saw all these different colored specks in the water, loads of them along with some white fiber ones (along with the alfalfa tablets she discovered in bottom of tub). She was thrilled for she was totally cured of morgellons due to this ‘recipe’.She had tried many things through the years but with no success so she was very happy to discover the cure by accident! She said she now take the alfalfa tablets on a regular basis. She has not had any trouble since then from what I gathered.. she was thrilled! Was pretty happy with her cat too. :>)
  Linda

  Свиђа ми се

 3. Dr Biljana Baret na svoj stranici dala je uputstvo za lecenje uz pomoc sircetnog rastvora, vrlo jednostavno ali efikasno!! I objasnjava kako vaditi te plasticne konce sto cure iz rana.

  Свиђа ми се