Арпад Нађ: НОВИ ПРОЈЕКТАНТИ ВОЈВОЂАНСКЕ ДРЖАВНОСТИ – ПРЕВОЂЕЊЕ СРБА У МАЂАРЕ

Арпад Нађ: НОВИ ПРОЈЕКТАНТИ ВОЈВОЂАНСКЕ ДРЖАВНОСТИ – ПРЕВОЂЕЊЕ СРБА У МАЂАРЕ

madjarski fasisti

Нови Сад

После Пајтићевог “усаглашавање” декларације о Војводини, дошло је до усаглашеног бекства актера овог “тестирања” сепаратистичких амбиција у овој српској покрајини

Превођење Срба у Мађаре 

Нови пројектанти војвођанске државности, одустали су од сепаратистичког пројекта насилног отцепљења Војводине, па сада прибегавају тактици премијера Мађарске Виктора Орбана, творца опасног пројекта који подразумева да мађарске пасоше могу да добију сви  становници на овом делу некадашње Аустроугарске монархије, којима су преци ту живели пре 1921. године, без обзира на етничко порекло! Тако је постало јасно да је Пајтићева пропала “декларација” била је само магла и дим, како се не би видела стварна опасност која прети државним ингеренцијама Србије у Војводини.

madjarski-pasos2

Арпад Нађ

Самопрокламовани “уставобранитељ” Војводине, Бојан Пајтић  “усагласио” је декларацију о издвајању Војводине из Србије. Ипак, после 16. маја, када Уставни суд Србије у вези са тим буде донео једину могућу одлуку, пашће и досадашња војвођанска Влада, што је сада и Пајтићу потпуно јасно.

Свакако треба подсетити и на то да су Пајтић и Бајатовић, као криминални двојац, дословно упропастили Фонд  за развој Војводине и Развојну банку Војводине (РБВ), а врхунац је био када је Пајтић Бајатовићу омогућио  да преко своје приватне фирме, усмери четири милијарде динара намењених за изградњу путева у северном Банату, и то све преко фирме ”Боровица”, са утврђеним провизијама а уз претходни договор и лобирање Пајтићевих трабаната, Предрага Гргића, Милете Михајлова , Габора Лодија, Модеста Дулића и осталих “шрафова” из Баната. Као награду за добро организовану пљачку, Предраг Гргић је добио (уз договор са Бојаном Пајтићем) место код Душана Бајатовића-да буде председник управног одбора Србијагаса.

Бајатовић се редовно хвали пред најужим руководствима Србијагаса и покрајинског СПС-а  да га лично подржава Алексеј  Милер  (пореклом Немац) коме је главни циљ одвођење Војводине из Србије, па зато Пајтићу обећава огромна средства  (по 2700 евра  сваком у Војводини ко подржи  ову декларацију за отцепљење од Србије). Ово није никакво чудо јер је Војводина Европи потребна као житница а Србија је не интересује  – интересује је једино толико да  Александар Вучић и Ивица Дачић  признају Косово као независну државу.

У недавном разговору за Новосадски ”Дневник’‘, председник Савеза војвођанских Мађара (СВМ) Иштван Пастор у име своје странке, између осталог рече и ово:

“…Спорна реченица из декларације је да се о државности Војводине не питају само  њени грађани. 1918. године, Немачка и Мађарска, као поражене, нису се питале, али сад је друга ситуација…Кад се дође до моста, он се пређе…”.

Ко није видео карту велике Мађарске са делом Румуније, Словачке и Војводине неће схватити  као ни они што се нису питали где се налази Пајтићево тајно дугме за окидање. Како рече један новосадски квислинг, Србију ће притискати најпре око Косова, а касније ће је,  супротно обавезама гаранта Дејтонског споразума, натерати да не помогне Републици Српској кад крене покушај стварања нове унитарне БиХ.

Наравно, биће за ту прилику отворено и питање Војводине. Група која води Војводину је недавном декларацијом показала да функционише на дугме. Мање је важно где је даљински управљач, да ли је у Берлину или Вашингтону…
madjarski fasisti
Да ли Мађарска спроводи тајни план о окупацији Војводине?

Тајним документом Орбанове владе, донета је одлука да се мађарски пасоши поделе свим становницима на територији Аустроугарске монархије који могу да докажу да су им преци ту живели пре 1921. године, без обзира на етничко порекло.

Званичну одлуку да је за држављанство обавезно знање мађарског језика, нико не поштује, јер је циљ да што више војвођанских Срба постану Мађари!

Недосањани сан наших северних суседа о “Великој Мађарској”,  и после готово читавог века не дозвољава им да се пробуде. Пошто им је пропао план да се на границе Аустроугарске у Другом светском рату врате силом, мађарска влада је у сарадњи са екстремном десницом донела одлуку да се на старе границе врате – милом!

Захтев председника Националног савета војвођанских Мађара Тамаша Корхеца да Бојан Пајтић одобри да три српске гимназије у Новом Саду воде директори Мађарске националности, јер је то од њиховог најужег националног интереса – стигао је касно. Демократе су изгубиле Нови Сад а докуменат није угледао светло дана.

Мађари, становници ”Делвидека” (“Јужна земља”, термин у Мађарској за Војводину) верују да ће давањем пасоша осталим националностима у Војводини постићи бројчану равнотежу између мађарских држављана и осталих, како они зову нашу покрајину. То ће према њиховим плановима бити довољно да се легално припоје својој матици.

pokrstiti ili proterati

Покушај оживљавања пропале политике

Садашње залагање водећих људи Демократске странке и њених сателита да Војводина има своју полицију, судство, и сва остала овлашћења која једна држава има, само је наставак некадашње политике Стојшића, Крунића, Матића и Берисављевића, коју је народ Војводине плебисцитарно одбацио још крајем прошлог века.

У целом овом циркусу око декларације о Војводини, највећу корист имаДраган Ђилас тако што је подржао Бојана Пајтића да крене са декларацијом а онда када се сва лавина обрушила на њега, Ђилас се извукао, о декларацији се не оглашава, нити даје Бојану Пајтићу даљу подршку. Тако се Ђилас једним потезом  решио и манекена, сексуално недефинисаног Бориса Тадића и геј парадера Бојана Пајтића и показује како добар сплеткарош може да прави “прагматичну” политику!

Колики се страх увукао код Бојана Пајтића довољно говори податак да се због неодређених  срчаних сметњи три дана заредом, од главе до пете, прегледао у Сремској Каменици где су због тога привремено били искључени сви компјутери а листе пацијената недоступне!

 

————————

ИЗВОР: ТАБЛОИД

За ФБР припремио Д. Симовић

Thanks for your comment, it will be visible after moderation. Comments containing offensive language, threats and personal insults, will not be published...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s