All

(Свако)Дневни терор над здравим разумом – Дисциплинују Србе и мењају Устав због ЕУ и Тачија


Дачић и Вучић „дисциплинују” Србе на северу Косова – формира се Прелазно тело

kosovo_2002electionsgif

Извор: Србин.инфо

Крај маја је први рок до када би требало да се формира “прелазно тело” које, према Плану примене Споразума о начелима за нормализацију односа Београда и Приштине, треба да помогне да српске институције на северу Косова прихвате окупаторске косовске законе и уђу у окупаторски шиптарски  систем, пише Данас позивајући се на незваничне изворе.

У том телу за север Косово, поред представника четири српске општине и једног координатора, требало би да буду и представници окупаторске шиптарске  владе и ЕУ. Београд рачуна, пише Данас, да ће Србе представљати председници општина.

Учешће српских представника, како се очекује, требало би да буде и једна од тема најављеног сусрета премијера и првог потпредседника Владе Ивице Дачића и Александра Вучића са председницима општина са севера Косова.

Извори Данаса тврде да ће ускоро за север бити именована и два регионална командира Косовске полиције – Србин за српске општине Лепосавић, северна Косовска Митровица, Зубин Поток и Звечан, а Албанац за јужни део Митровице, Србицу и Вучитрн.

Према најавама из дипломатских извора, до средине јуна све безбедносне структуре на северу требало да се интегришу у КП, која је бриселским споразумом призната као “једина на Космету”. (Данас, РТВ)

***

Влада Србије мења законе због ЕУ и Тачија

30. мај 2013. Србин.инфо

sd(Б92)
Београд – Србија ће ради спровођења бриселског споразума с Косовом морати да мења већи број закона, али је непознато колико и којих, пише лист Данас.

У тексту под насловом “Мистериозан план примене Споразума”, лист пише да је План примене Споразума о нормализацији односа Београда и Приштине, који је Влада Србије усвојила у недељу, “прослеђен свим министарствима како би се припремила анализа о томе које је законе неопходно мењати”.

Међутим, да ли ће и када бити објављен план примене Споразума, нико не знао да каже, а, незванично сазнаје лист у Влади, није искључена могућност да ће тај државни документ “остати далеко од очију јавности”.

Према информацијама листа, мораће да дође до промене прописа о мрежи судова, локалној самоуправи, из области унутрашњих послова и образовања.

Извор “Данаса” из Владе каже да ће најпре вероватно морати да се донесе уставни закон који ће регулисати промену читавог сета аката.

“Планом примене Споразума предвиђа се да морамо до краја јуна да кренемо са имплементацијом макар неколико тачака из тог документа, како бисмо добили датум преговора за чланство у ЕУ. До краја године мораће да се спроведе већи део Споразума, нарочито у вези с полицијом и правосуђем, а предвиђено је и да се локални избори на северу Косова одрже у октобру”, наводи неименовани саговорник листа.

Информацију о потреби промене закона ради примене Споразума за лист је потврдио председник скупштинског Одбора за Косово Милован Дрецун (СНС), али је додао да се “детаљи још не знају”.

***

Просечан Србин