Љиљана Јовановић

МАЂАРСКА УНИШТАВА СВЕ УСЕВЕ ГМО КУКУРУЗА


МАЂАРСКА УНИШТАВА СВЕ УСЕВЕ ГМО КУКУРУЗА


Mађарска је Уставом забранила ГМО и само спроводи уставне и законске одредбе зато што има одговорну Владу. За разлику од Мађарске, у Србији је на власти организовани криминал који подржавају стране агентуре, јер преко њих могу да распарчају Србију и униште српски народ, коментарисао је Еколошки Покрет Новог Сада.

26.05.2013. ФБР превод Љиљана Јовановић, приредила Биљана Диковић

hungary-burns-gmo-crops

Мађарска је  променила став према Монсанто и ГМО  кукурузу, уништавајући 1.000 хектара под ГМО кукурузним усевом – рекао је заменик Државног Секретара Мађарске за развој села,  Лајош Богнар. 

У Мађарској је забрањена употреба ГМ семена.  Зато ће се наставити интензивна контрола,  јер није  извесно да ли је заостало семена ГМ кукуруза пре него су поља спаљена, и да ли је ГМО полен уништен, или  га је ветар разнео. Зато се мора наставити контрола, иакао постоји  Закон који обавезује  трговце да провере да су њихови производи без ГМО.

Да ли сам у праву? Током истраге су нашли “Pioneer Monsanto” производе засејаном семену. Када су их открили, спалили су сва поља. Потпуно су ликвидирали једногодишњу производњу. Не шале се.

Већина локалних пољопривредника се жаалила јер је утврђеено да су  користили ГМО семе. Уз то, сезона је већ била у току, тако да је било прекасно да се засеје ново семе, па им је ове године жетва изгубљена.

Компанија која је продала семе у округу Барања, је банкротирала, па ако некоме и  буде плаћено то ће бити повериоцима комапније а не пољопривредницима.

Ово је још једна земља коју можете додати на листу оних који су се пробудиле. Да ли је ваша следећа?  

 

извор: http://www.naturalcuresnotmedicine.com/2013/05/hungary-destroys-all-monsanto-gmo-corn.html#012z3xAysqJpHmBU.99

1 reply »

  1. Da li će neko iz te kompanije koja je bankrotirala ići u zatvor?

    A najbolje pitanje je kada će zvanične institucije kod nas početi da rade svoj posao. Zar treba da dozvolimo da dođe do opšte paljevine, kamenovanja ljudi i spaljivanja Kostića u njegovim kolima, da bi nekom palo na pamet da počne da sprovodi zakon?

    Свиђа ми се