Борац Републике Српске

НИСМО УНИШТЕНИ НИТИ ЋЕМО БИТИ ИКАДА!


НИСМО УНИШТЕНИ НИТИ ЋЕМО БИТИ ИКАДА!

Пише: Борац Републике Српске

23.05.2013.
Слушајући браћо и сестре скоро сваког дана како смо пропали, банкротирали, како немамо будућности, како треба бјежати негдје далеко код другог јер тамо је љепше, запитам се – куда нас то води?
Ја који имам 45 година, ни пуно ни мало, знам да никад није било лако и мени те приче не могу створити страх и малодушност. Те теорије које су намјењене нашој дјеци имају само један циљ – да нас као народ и нацију отјерају са својих огњишта и да у нама убију сваку љубав према својој отаџбини и према свом роду. А по томе смо увјек били најјачи. Те злонамерне приче су наш највећи непријатељ. Не може мени нико рећи да некакав наш доктор оде на примјер у Берлин и тамо ради на смећу да је он доктор! Није – он је смећар!
Да је доктор, он би радио и лијечио нашу браћу и сестре. Ако нема посла у граду има у селима, варошима. Па зашто је учио за доктора? Да, питам се зашто је онда учио за доктора, да би био смећар?
И она прича да је некад било боље! И то нам намећу они исти или њихови потомци, који нас нису све побили или прекрстили па би сад да нам све врате на старо па да нас докусуре. Да вјерујте ми да је ово истина. Коме је било боље?
Имао сам само један тв програм па други, 92 дошао трећи па избио рат! Или је било боље стајати у реду од три сата ујутру испред продавнице и држати у рукама тачкице за кафу, брашно, прашак,уље! Или је можда било боље држати на ормару бомбоњеру… (и сад кад је видим у продавници дође ми да је запалим) коју нико не смије од нас дјеце да дира јер се носи у госте! Па та бомбоњера је шетала по фамилији годинама у круг. Па кад ми се нешто једе, не дирај то је за госте! Ваљда су ми се зато згадили гости!
Или је било боље када сва дјеца кад крећу у школу буду исто обучена у џемпере на копчање са три дугмета а на срцу сидро, фармерке ли купер, и универзалке Борово! Рећи ћете ми да тад није било „најки“ или других патика – било је али не код нас.
Те приче су лажи, и покушавају са њима да нас одврате од оног што ми морамо да урадимо а то је – САБОРНОСТ СРБСКОГ НАРОДА!
Био ми бољи ћопави Србомрзац који је сахрањен опет код нас. Па тај је побио више Срба него усташе и Хитлер заједно! Он био бољи!
Престанимо бити имитатори. Тјерају нас на то али одбијмо. Погледајте само емисије „Ја имам таленат“, „Први глас Србије“ и томе слично. Они тјерају нашу младост да имитирају друге, убијају им креативност и дух који ми као народ и те како посједујемо.
А послушајте неке кад пјевају наше изворне пјесме.
Мене а сигуран сам и вас браћо и сестре кад чујете пјесме са Косова и Метохије, Шумадије, Врањанске, Крајишке или било које изворне пјесме понесе нека жар нека милина и спокој. Срце ми облије радост!
Нама је једино боље на нашој земљи, на нашем огњишту, под нашим небом! Србским небом.
Нама је најљепше са својим комшијом Србином, дјевојком Србкињом, мајком и оцем Србином. Нама је све лакше са братом Србином! Наша дјеца Србска се најљепше смеју! А наше жене Србкиње су једине жене! А и ваздух Србски и вода Србска, земља Србска једина лијечи!
Данас јесте тешко али сутра је лакше јер се будимо на Србској земљи!

2 replies »

    • Zaista divan tekst. Srbija u srcu, sloboda cilj, dostojanstvo i cast sacuvati u nasoj okupiranoj Srbiji, Ima nas jos uvek dovoljno za spas otadzbine. Dace bog.

      Свиђа ми се