ДРУШТВО

Никола Алексић сутра испред Генералштаба – протест због велеиздаје начелника Генералштаба и Војске Србије у целини


Ekoloski pokret  

ОБАВЕШТЕЊЕ

22.05.2013.

Којим се обавештавају средства јавног информисања да ће сутра, у четвртак, 23. маја 2013 испред Генералштаба Војске Србије, Незнаног јунака 38, Никола Алексић, директор Еколошког покрета Новог Сада и председник Скупштине Еколошког покрета Србије-Савеза еколошких организација Србије, изразити лични протест због велеиздаје начелника Генералштаба и Војске Србије у целини у трајању од 12-15 часова.

Nikola Aleksic

На лични протест Никола Алексић се одлучио зато што ниједна тзв. опозициона политичка организација није хтела да учествује у протесту против издаје народа и државе испред легла издаје и самих издајника.

Војска Србије се по ко зна који пут оглушује о Уставне и законске дужности, издаје народ и државу и најмање што се може урадити јесте да се укаже на узрок издаје и пропасти Републике Србије.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА ЕКОЛОШКОГ ПОКРЕТА

 

*****

Еколошки Покрет Новог Сада

РЕПУБЛИКА СРБИЈЕ
МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА
ПОЛИЦИЈСКА УПРАВА САВСКИ ВЕНАЦ
БЕОГРАД

Због издаје народа и државе од стране начелника Генералштаба ВС кршењем Устава и Закона о одбрани нечињењем-неиспуњавањем уставних и законских дужности Војске Србије на плану одбране од агресије радиолошко-хемијско-биолошким средствима, очувања територијалне целовитости Републике Србије и неповредивости ваздушног простора над Републиком Србије, подносим Наслову

ПРИЈАВУ ЛИЧНОГ ПРОТЕСТА

који ћу изразити у четвртак, 23. маја 2013. године испред Генералштаба Војске Србије, Незнаног јунака бр. 38 са почетком у 12.00 часова, а трајаће до 15.00 часова.
Протест ће бити усменог типа без насиља према приватном обезбеђењу Генералштаба ВС, али и без намере да одступим уколико ме приватно обезбеђење Генералштаба ВС покуша уклонити са наведене локације.
Протест неће бити усмерен против јавног реда и мира, против јавне имовине нити ће бити покушаја уласка у објекат или физичког контакта са запосленима у Генералштабу ВС. Нећу носити оружје нити било шта чиме би се било ко могао повредити или самоповредити у циљу спречавања насилне интервенције било полиције, било приватног обезбеђења Генералштаба ВС.
Напомињем да је изражавање личног мишљења у виду протеста право сваког грађанина на основу Европске конвенције о људским правима и основним слободама као и Уставно право грађана Републике Србије. Као такво, не може нарушавати јавни ред и мир, још мање изазивати безбедносни ризик због чега не очекујем забрану нити кршење наведених права на други начин од стране Наслова, а пошто ће бити изведен на јавној површини, нема основа нити за интервенцију приватног обезбеђења Генералштаба ВС.
С поштовањем,

Никола Алексић

3 replies »

 1. Свака Вам ЧАСТ,господине Никола,
  на смелост, и одлучности да кажеш истину о нашој ВЕЛЕИЗДАЈНИЧКОЈ ВЛАДИ!
  Имати моју подршку, у свакаом погледу.
  Хвала Вам што ћете својим протестом успети још неким бездушницима да отворите очи или ин бар зрнце истини докучите у погледу на свет и људе.

  Свиђа ми се

 2. Мени је жао овог човека Николе који се труди и све даје од себе а већина Срба га сматра за будалу. Као и у Исусово време где су били исмејани они што су проповедали истини. Истину нажалост нико не жели да чује јер ми живимо у Матриксу…Свака част николи за толико енергије док смо сви ми постали апатични и безвољни и чекамо судњи дан…

  Свиђа ми се