ДРУШТВО

Председник СНП НАШИ Иван Ивановић „смењен“ по налогу Александра Вучића!


Председник СНП НАШИ Иван Ивановић „смењен“ по налогу Александра Вучића

СНП НАШИ Саопштења 21. мај 2013.

ivanovic-ivan-zastava

Отворено писмо јавности председника СНП НАШИ Ивана Ивановића:

Пре непуних седам месеци ступио сам на дужност директора Народне библиотеке „Свети Сава“ у Аранђеловцу и од самог ступања на дужност трудио сам се да покренем рад библиотеке који је пре мог доласка прилично замро, пре свега због неадекватног односа локалне самоуправе и неангажовања бившег директора.

Ситуација је била таква да је на сајму књига пре мог доласка купљено 0(нула) књига, на којем свака библиотека купује нове наслове и набавља највећи број књига, да је одржано само пар књижевних и културних дешавања и то захваљујући великом залагању запослених, издавачка делатност је замрла, сајт библиотеке радио је на аматерском нивоу са старим претраживачем књига, желим и да напоменем да библиотека није имала чак ни бојлер за топлу воду нити завесе у читаоници.

За кратко време уз свесрдну помоћ запослених осим бивше директорке, библиотеку смо дигли на ноге и заживео је њен рад у сваком смислу. Почело је да стиже на стотине нових књига, од стручне литературе коју смо добијали из донација од најуглединијих институција па до куповине. Организовано је више културних догађаја и манифестација, укључујући и оживљавање дешавања у малој градској галерији која је била у запуштеном стању и у којој је поново заживео културни живот града, од одржавања изложби слика, икона, фотографија, накита… Библиотека је конкурисала и на више конкурса министарства, од конкурса за адаптацију библиотеке до штампања сабраних дела нашег завичајног писца Светолика Ранковића. Обновљена је издавачка делатност и одштампана су три издања библиотеке. Урађен је и нови модеран сајт са новим претраживачем за који смо добијали похвале са свих страна. Оно што је посебно битно, међуљудски односи су доведени у ред и стање какво сам затекао мање више доведено је у ред. Библиотека је коначно почела да ради на начин на који то и заслужује.

Међутим, обавештен сам да моје политичке активности на одбрани Косова и Метохије и указивање јавности да је Влада Србије на челу са црном тројком Александар Вучић, Томислав Николић и Ивица Дачић извршила издају, сметају одређеним политичким структурама у Београду, које врше непрекидне притиске да добијем отказ на место директора.

Као одговоран човек и свестан својих поступака, одлучио сам да дам оставку на место директора у Народној библиотеци „Свети Сава“како би се спречила лакрдија у коју би били увучени моји сарадници и библиотека, коју је наредио заменик премијера Александар Вучић који је био лично погођен мојим политичким активностима.

Ситуација као из Нушићеве комедије у којој министар војни, човек у чијим рукама се налазе безбедоносне структуре Србије, и који је надасве заменик премијера, преко својих саветника зове локалну власт у једном малом шумадијском граду како би био смењен директор библиотеке који прича против њега. Овај чин ми је надасве смешан, али у исто време и тужан, али не по мене, већ по грађане Србије који су гласали за овакву моралну и политичку наказу попут Алексадра Вучића који мисли да у сваком тренутку може да одлучује о судбинама људи који су се дрзнули да му кажу истину.

Мој једини грех је што сам поштено и часно обављао свој посао и својим трудом и радом показао на делу истински како родољуби воде једну институцију и како ће у будућности водити државу.

Иван Ивановић
У Аранђеловцу
21.05.2013. год.

_______________

Повезани текстови:

СНП НАШИ – ЕКСКЛУЗИВНО: Амерички плаћеник Марко Благојевић признаје да је деловање ИРИ темељ српске демократије

СНП НАШИ Ексклузивно: Исповест ЦИА плаћенице Сузане Грубјешић

 

2 replies »

 1. citat 1:
  „Председник СНП НАШИ Иван Ивановић смењен по налогу Александра Вучића!“
  citat 2:
  „Као одговоран човек и свестан својих поступака, одлучио сам да дам оставку…“

  Ajde da ipak malo zadržimo neku formu i logiku: ne može i jedno i drugo: u naslovu da je smenjen a njegov je citat da daje ostavku…
  Mislim, nije red da citaoce TOLIKO smatrate glupim i naivnim.

  Свиђа ми се

  • @Miki- Свакако да Ваша примедба прати „логику“. Овај текст смо објавили у оригиналу- заједно са насловом. Иако г.Ивановић јесте технички смењен (мада не и формално), да би избегли додатну забуну, ја сам у наслову оно „смењен“ ставио под наводнике. Надам се да је наслов сада звучи више „логички“.
   Поздрав испред ФБР редакције (М. Новаковић)
   П.С. Не верујем да су наши пријатељи из СНП Наши „сматрали“ било кога „глупим и наивним“, већ да су и они пропустили да „инкриминисану“ реч ставе под наводнике у „жару објављивања“, што се иначе и нама дешава понекад…

   Свиђа ми се