ДРУШТВО

Марко Јакшић: Ако је власт већ решила да преда Косово, нека распише изборе


Марко Јакшић: Ако је власт већ решила да преда Косово, нека распише изборе

Вести | 21.05.2013 | 14:46
НСМП

 

др Марко Јакшић

др Марко Јакшић

Београд – Посланик Демократске странке Србије Марко Јакшић позвао власт у Србији да распише изборе, ако је већ решила да преда Косово.Он је новинарима у Скупштини Србије рекао да би представници власти на тим изборма требало да причају приче које нису националне, као што је говорио Томислав Николић да ће поништити споразуме које је са Приштином постигао Борислав Стефановић, бивши шеф преговарачког тима.„Он (Томислав Николић) треба да каже да ће због бољег живота Срба и грађана Србије, да преда Косово. Када добије те изборе, нека поништи Устав и онда нека Косово и Метохију пусти низ воду“, рекао је Јакшић.

Јакшић је навео да је сам датум за почетак преговора о чланству у ЕУ, изговор за садашњу власт у Србији, да би пустила низ воду Косово.

„У питању су обећања која су Александар Вучић и Томислав Николић дали својим западним партнерима. Што се тиче датума, мање је битно да ли ће бити условни, да ли ће бити стварни, грађани апсолутно неће живети боље од тога“, рекао је Јакшић и додао да очекује да ће Србија добити такозвани условни датум.

Он је навео да Србе са Косова боли реализација бриселског споразума.

Јакшић је поставио питање легитимитета премијера Ивице Дачића за вођење преговора, наводећи да нема легитимитет због навода о везама са нарко кланом Дарка Шарића. Он је рекао да Дачић са таквом етикетом може бити уцењен и да не може да води преговоре о Косову

http://www.nspm.rs/hronika/marko-jaksic-ako-je-vlast-vec-resila-da-preda-kosovo-neka-raspisu-izbore.html

2 replies »

 1. Narod se pita i odlucuje,a ne izdajice….Ovo je privremena otimacina,ali znamo svi kako se otimacine zavrsavaju…Dva puta su nam vec otimali Kosovo i Metohiju i opet se vrati majci Srbiji.Tako ce biti i sada i ubuduce!..Bez Kosova i Metohije Srbija i Srbin je nula,zombi…..dogodine u Prizrenu!…….http://zlj13051967.wordpress.com/

  Свиђа ми се

 2. – ВУЧИЋ, ДАЧИЋ, НИКОЛИЋ и њихово друштво у власти и „опозицији“
  – неће одустати од ИЗДАЈЕ СРБИЈЕ јер би прошли ко ЂИНЂИЋ, али
  – ШТА ЋЕ УРАДИТИ СРБИ са КиМ,
  – и СРБИ у СРБИЈИ
  – ПРОТИВ ТЕ ВЕЛЕИЗДАЈЕ ?????????
  – Да ли ће само храбро и достојанствено оштро критиковати издају
  – и паковати кофере да напусте КиМ ?????????

  Свиђа ми се