АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Када је рођен 1. мај (Празник рада)?


Када је рођен 1. мај (Празник рада)?

 Давне 1920. године, велики политички “геније“, потоњи шеф британске владе, Винстон Черчил, пише у једном свом аналитичком чланку…

01.05.2013. Форум пријатељ Божији, за ФБР приредила Биљана Диковић

Adam Vajshaupt

“Од дана Спартака (Вајсхаупта), преко Карла Маркса па све до ових дана Троцког, Беле Куна, Розе Луксембург и Еме Голдман, завера широких размера која тежи разарању цивилизације и успостављању реконструктивног друштва на бази заустављеног развоја, намерне злобе и немајућег јединства – непрестано расте. Та завера је одиграла сасвим препознатљиву улогу у трагедији Француске револуције. Била је главни подстрекач сваког субверзивног покрета током 19. века. И, коначно, ова банда чудноватих личности из подземља великих градова Европе и Америке чврсто је зграбила руски народ и практично постала неограничени господар огромне империје“.

Спартак је био псеудоним за Адама Вајсхаупта, оснивача Илумината. За Карла Маркса и дан-данас важи да је (био) отац комунизма. У овом тексту Черчил повезује у један историјски континуирани низ: Вајсхаупта и Илуминате из 1776. са комунистима Карла Маркса из 1848. и руским бољшевицима из 1917. године. Његов је закључак био да им је заједнички циљ био “разарање цивилизације“. Другим речима, Черчил тврди да им је намера била успостављање “Новог светског поретка“.

И сами Вајсхаупт је отворено писао: “Велика снага нашег Реда лежи у његовој тајности; нека се никада не појави на било ком месту под својим правим именом, већ увек под туђим и са другим звањем“.

А где прикрива свој Ред? О томе сам каже: “Ништа нам не погодује боље од три најнижа ступња слободног зидарства: јавност је на њих навикнута, мало од њих очекује и стога на њих не обраћа пажњу“.

Даље Вајсхаупт каже: “Прави циљ Реда је да влада светом. Да би ово постигао Реду је неопходно да уништи све вере, збаци све владе и укине приватну својину“. Век касније, 1876. године, баварске власти откриле су постојање Реда (Илумината). У извештају који је том приликом сачињен каже се: “… јасни циљ овога Реда био је укидање Хришћанства и збацивање свих цивилиних власти“.

 Али, питаће неко, какаве везе све ово има са Празником рада, Првим мајем?

Адам Вајсхаупт је своју организацију, Илуминате, основао управо на овај датум 1776. године. Био је то празнични дан. Празник је био у част Сунца! Стари, пагански празник из епохе римске империје. Зашто је Вајсхаупт изабрао баш овај дан и овај “празник“?

Историја недвосмислено сведочи да је римски император Диоклецијан (284-305) био, засигурно, најсуровији гонитељ Хришћана. Године 303. он обзнањује едикт о једнобразној вери у Царству коју Хришћани не прихватају. За ту непослушност, нелојалност Империји, бивају сурово кажњени одузимањем јавних и приватних поседа, забраном окупљања, рушењем цркава, уништавањем светих списа…

Плаћено је, по некима, ценом од чак стотину хиљада живота. Године 305., дана 01. маја, Диоклецијан се разболео и абдицирао. Гоњења Хришћана су се нагло смањила да би 313. године цар Константин Миланским едиктом прогласио Хришћанство државном религијом.

Вајсхаупт (који је био професор канонског права на инголштатском универзитету у Немачкој) је знао за овај датум. Његова је одлука била да настави тамо где је Диоклецијан стао 1400 година раније.

Циљ Илумината био је: “човек савршен као бог – без Бога“. Комунизам, који је на велика врата у наше друштво и наш народ увео и у свест и навику дубоко пенетрирао овај “празник“, имао је само један циљ: рај на земљи, рај без Бога! Но, вратимо се још једној истини изреченој устима Адама Вајсхаупта: “Никада нисам мислио да ћу бити оснивач нове религије“.

Антихришћанске, закључујемо ми.
А сада, “срећан“ вам Празник рада, православни Срби и Српкиње!

Хаџи Братислав Николић

(Чињенице за овај текст узете су из књиге “Нови светски
поредак“, аутора Ралфа Еперсона).

%d bloggers like this: