БАРИКАДЕ

Срби са севера Косова и Метохије ушли у зграду Владе, Срби са југа протестују испред


Срби са севера Косова и Метохије ушли у зграду Владе,
Срби са југа протестују испред

 

Делегација Срба са севера Косова и Метохије дошла је данас на разговоре у згради Владе Србије, што је изазвало негодовање представника Срба из других делова Косова и Метохије, који такође желе да их приме представници власти.

30.04.2013.Вести, фото југ-Блиц, СРБИ НА ОКУП, за ФБР приредила Биљана Диковић

срби са севера

Делегација Срба са севера КиМ 11:40

Срби са севера Косова данас треба да се изјасне да ли су за организовање референдума о споразуму са Приштином и да ли ће пристати да спроводе документ ако резултат референдума буде показао да већина грађана подржава тај документ.

СРБИ НА ОКУП 1

СРБИ НА ОКУП ФОТО

Председник општине Зубин Поток Славиша Ристић рекао је новинарима да нема ништа против да на састанку у Влади буду и представници Срба који живе јужно од Ибра и који су јутрос дошли да протестују испред зграде Владе.

срби са југа

Срби са југа КиМ, Блиц

Ристић новинарима није желео да каже шта ће одговорити представницима Владе, већ је казао да ће то најпре саопштити саговорницима. Председник општине Штрпце Звонко Михајловић је испред зграде Владе рекао лидеру СНВ северног Косова и Метохије Милану Ивановићу да се Срби из јужног Косова осећају дискриминисано и да сматрају да није у реду што не присуствују састанку, као и што су Срби са севера Косова ушли у зграду Владе, а да их „нису ни погледали“.

vlada-srbije-foto-fonet-1_ff
Михајловић је замолио Ивановића да осталим учесницима састанка пренесе жељу да и представници Срба јужно од Ибра учествују у разговорима.

vlada-srbije-foto-fonet-3_ff
Он је раније казао да се представници Срба у централном и јузном Косову такође противе споразуму јер не зеле да живе у косовској држави. Ивановић је Михајловићу рекао да ће његов став изнети на састанку и да нема ништа против да се у разговоре укључе и представници Срба који живе јужно од Ибра.

Mihajlovic STRPCE

СРБИ НА ОКУП: ВИДЕО ИЗЈАВА председника општине Штрпце – Звонка Михајловића (кликом на слику можете погледати видео)

„Ја мислим да би то требао да буде став свих Срба ма где они живели. Дакле, и на Косову и Метохихи, и у централној Србији, и Републици Српској, али и свугде у свету. Јер, тај споразум укида, понављам, државност Републике Србије на њеној територији. Проблем Косова и Метохије датира још из 1888. године, након Албанске лиге која је одржана у Призрену, када су Албанци по први пут дефинисали својих десет циљева, када су по први пут учинили злочине над Србима. А то што је сада однос становништва на Косову и Метохији такав какав јесте, то је резултат те, вишедеценијске геноцидне политике. И сада неко покушава да за пар месеци реши проблем Косова и Метохије на начин који је најгори могућ. Ако ме питате шта је алтернатива овом споразуму могу вам рећи да је све алтернатива овом споразуму, значи да је овај споразум нешто најгоре могуће, што је могло да се постигне. И да он на неки начин, односно на све начине представља капитулацију Владе Републике Србије.“

 

***

ОНО ШТО ЈЕ СВИМ СРБИМА, КОЈИ УМЕЈУ И ЖЕЛЕ ДА ПРОЧИТАЈУ, ДОСТУПНО – ЈЕ ВИШЕ ТЕКСТОВА НА ТЕМУ СПОРАЗУМА И ПРОТИВУСТАВНОГ САМОУКИДАЊА ДЕЛА ТЕРИТОРИЈЕ СРБИЈЕ ОД ВЛАСТИ, КОЈА НА СВЕ НАЧИНЕ ПОКУШАВА ДА ДОКАЖЕ ДА ТО НИЈЕ ИСТИНА… СТРУЧНИ ЉУДИ ИЗ ОБЛАСТИ ПРАВА ДАВНО ВЕЋ, НА САМОМ ПОЧЕТКУ И ПОМЕНУ ТОГ СПОРАЗУМА СА ТАЧИЈЕМ РЕКЛИ СУ ДА ЈЕ ТО КЛАСИЧНО ПРИСТАЈАЊЕ НА ОЦЕПЉЕЊЕ ДЕЛА СВОЈЕ ТЕРИТОРИЈЕ И ПРИЗНАЊЕ СЕПАРАТИСТИЧКЕ ТВОРЕВИНЕ ТАЧИЈА И ЊЕГОВИХ САБОРАЦА ИЗ ТЕРОРИСТИЧКЕ УЧК… А РЕЧ О ТОМЕ ДАЛИ СУ И НАУЧНИЦИ, НА ПРИМЕР: Ања ФИЛИМОНОВА: Бриселски споразум – противправна предаја, ФБР АУТОР И ЧЛАН НАШЕ РЕДАКЦИЈЕ.