All

Нићифор Аничић: СРБИ, ОПАМЕТИТЕ СЕ – Да ли видите да Вас вође које доведосте на власт воде у понор без дна?


Обраћање Нићифора Аничића

1. Обраћање српској јавности и
2. Председнику Републике Српске Милораду Додику

Нићифор Аничић

Нићифор Аничић,
Предсједник Друштва српских домаћина
Јоханесбург

Извор: ФБ страница Никад Граница са Косовом и Метохијом

____________

1. српској јавности

СРБИ, ОПАМЕТИТЕ СЕ

– Да ли видите да Вас вође које доведосте на власт воде у понор без дна?

– Да ли сте приметили, запамтили у предизборној кампањи шта су вам лидери обећавали?

Није први пут да једно причају а друго раде. Између њихових речи и дела стоји провалија – провалија у коју се урушавају наши национални и државни интереси, све оно што су стварале генерације Срба.

Подсећам вас на Дачића, шта је обећавао, а шта сада ради. Понављам вам шта сам о Дачићу рекао почетком маја прошле године, пред парламентарне изборе у интервјуу листу Геополитика:

„Несретник и несрећа српског рода. Чланство Социјалистичке партије Србије је патриотски опредељено. Они су гласали, мислећи да гласају за једну патриотску партију. Међутим, Дачић је изневерио своје бираче, и на притисак страних, западних, амбасадора, променио политику и омогућио формирање Владе са Борисом Тадићем и Демократском странком. Данас је опет Дачићев речник пун патриотских фраза и речи. Велика је вероватноћа да ће он опет, по наговору западних амбасадора, бити тај појас за спасавање Тадићу и демократама. Није довољно да се само српски прича, него и да се српски дела и понаша“.

И сада вам кажем:

Дачић је рђа од човека, којем треба забранити ма где јавно да се појављује, а камоли политиком да се бави. Њега морамо довести на суд за сва прљава дела, а поготову што је пљунуо на Српство заједно са Тадићем, и тиме нас обрукао пред целим свијетом.

Тома Николић и његови сарадници су ме разочарали и нанели бол мојој души. То им никада не могу и не смем опростити. Вође су се бориле за власт, а кад су добиле власт, не знају шта да раде ‒ како да зараде паре за пензије и плате.
Боје се да не крепају од глади. Зато се понизише и нама одузеше образ, и нашим прецима, пред пропалом Европском унијом. Eвропска унија је свакако пропала, и ускоро свака држава чланица ове несрећног савеза мораће сама за себе од нуле кренути. Не видим како се они у Европској унији могу спасити. Али, то ме мало и интересује.

Николић је изневерио све. A поготову када сам видео у афричким новинама да се извињава за Сребреницу, грозница ме уздрмала. Постидео сам се коме сам дао глас. Несретник заборавља српска страдања која нико не помиње… Коме се то увлачи под реп, срам га било! Због тога му отказујемо сву подршку и послушност.

Донео сам одлуку да позовем све српске домаћине, како у Србији, тако ван Србије у целом свијету, и заклећу их свим српским светињама, да се прикључимо Србима са Косова и Метохије, који су доказали да су патриоте, да их подржимо и да са њима оснивамо нову Скупштину и нову власт.

*****

2. Председнику Републике Српске Милораду Додику

ВИ СТЕ ОДЛУЧАН БОРАЦ ЗА СРПСКЕ ИНТЕРЕСЕ

Нићифор Аничић, председник Друштва српских домаћина, поводом интервјуа председника Србије Томислава Николића телевизији БХТ, упутио је писмо председнику Републике Српске Милораду Додику.

Поштовани господине предсједниче,
Пишем Вам као уваженом човјеку, угледном српском лидеру и одлучном борцу за српске интересе. Дубоко сам несрећан због наступа предсједника Србије Томислава Николића на БХ ТВ и његових несрећних изјава.
Зар и он да прихвати подлу оптужбу за наводни геноцид у Сребреници, и не споменувши на хиљаде Срба који су прије тога страдали око те исте Сребренице!

Срамота и издаја! Докле више, и у име кога се понижавају наши владаоци?

Сваког поштеног Србина са десне стране Дрине стид је што је своју браћу, па и Вас лично, назвао обичним Босанцима! Знајте да српски народ не мисли тако. Срби су сви једно, ма гдје били у свијету, а у овом моменту најизворнији и најчистијег образа баш у Републици Српској, и оно мало мученика што је остало да се бори на Косову и Метохији!
Истоврјемено, честитам Вам на вашој мудрој и промишљеној реакцији послије Николићевог несрећног иступа. Наши непријатељи би једва дочекали да се српске вође заваде и разиђу. Не дајте! Имамо разлога да се још увијек у Вас надамо!
Нека Вам Бог да здравља, мудрости и снаге да истрајете у свесрпској борби за слободу.
Срдачно и братски,

Нићифор Аничић,
Предсједник Друштва српских домаћина
Јоханесбург

6 replies »

 1. Божидар Делић (ФБ): Nicifor Anicic je olicenje pravog srpskog domacina.Daleko u svetu u Juznoafrickoj Republici postigao je zapazene rezultate i postao ugledni privrednik.Nikada nije zaboravio svoj kraj i godinama ga pomaze izgradnjom infrastrukturnih objekata.Prosle godine,posto je drzava ostala nema i gluva organizovao je i finansirao obnovu spomenika i proslavu 100-te godisnjice od oslobadjanja Stare Srbije.I naravno kako to njemu i dolikuje sve je bilo na vrhunskom nivou,a danas je jasno zasto se drzava se Predsednikom i politicarima nije ukljucila.Neka Bog da zdravlje nasem bratu Niciforu a mi jedino mozemo iskazati zahvalnost za dobrocinstva kojima je zaduzio svoj kraj i Srbiju.

  Свиђа ми се

 2. Грешка у процени Николића се може десити само почетнику јер је он од како се расцепила радикална странка кренуо пут Америке а инече га Срби у Америци јос од 90-их година зову тома ЦИА

  Свиђа ми се

  • с ким ћемо на улице…нас 5 хиљада да срушимо ово зло. благо мене има да ћутимо ми дуго дуго јер ће народ изаћи али само онда када то буде одговарало некоме ко креира све ово…ми смо на издисају

   Свиђа ми се

   • Видиш ти миле шта се збива. 5 октобра Све паде, а комуњаре променише гаће. Требало их је.., нека су ратовали.. Што су продали злочинци!!

    Свиђа ми се