АУТОРИ

СРБИ СА КиМ у Београду, а „тимови за примену ИЗДАЈЕ“ у Бриселу


СРБИ СА КиМ у Београду, а „тимови за примену ИЗДАЈЕ“ у Бриселу

 

 

Данас представници Срба са Косова и Метохије: председници општина Kосовска Mитровица – Драгиша Влашковић, Лепосавић – Драгиша Васић, Звечан – Драгиша Mиловић, Зубин Поток – Славиша Ристић, начелник Kосовско-митровачког округа Раденко Недељковић, заменик директора Kанцелариjе за Kосово и Mетохиjу Kрстимир Пантић и народни посланик Боjан Jаковљевић – одлазе у Београд да им Дачић и Вучић „објасне“ како је „потписани документ о признању Косова репубљик“ сасвим у реду и да немају право да се буне… – што Дачић и Вучић не поступају по Уставу и НЕ ШТИТЕ СВЕ СРБЕ, СВЕ ЉУДЕ У СРБИЈИ, НА ЦЕЛОЈ ТЕРИТОРИЈИ ИСТО!

Можемо само да претпоставимо шта ће ту бити – ИЗДАЈНИЦИ СУ ВЕРОВАТНО СПРЕМИЛИ ДУГАЧАК СПИСАК УЦЕНА КАКО БИ СРБИ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ „БИЛИ МИРНИ И ПУСТИЛИ ДА СЕ СВЕ БРИСЕЛСКИМ ПАРАФОМ ОВЕРЕНО И ДОГОДИ“…

25.04.2013. за ФБР уредник Биљана Диковић

раздели и управљај

Састанак Срба са КиМ са Вучићем и Дачићем је планиран за 12 часова у згради Владе Србије, а после ће Вучић да прича на конференцији за режимске новинаре О ПОЛИТИЧКОЈ СИТУАЦИЈИ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ… коју су Тадићи и његова камарила, а сада и Дачић, Николић и Вучић ЗАКОМПЛИКОВАЛИ И ЗАМРСИЛИ да ОНАЈ КО НИЈЕ ДО САДА БИО ЛУД МОЖЕ ДА „ЗАГЛАВИ“ У НЕКУ ИНСТИТУЦИЈУ…

ПРОТИВУСТАВНИ РАЗГОВОРИ, ДРЖАВНИ УДАР КОЈИ СУ НАПРАВИЛИ ЈОШ ИЗГЛАСАВАЊЕМ РЕЗОЛУЦИЈЕ У НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ, НЕПОШТОВАЊЕ СВОГ НАРОДА, НЕ ЗНАМ ШТА ЈОШ ТРЕБА ДА ОНАЈ КО ТРЕБА ДА ЗАШТИТИ ОВАЈ НАРОД ОД ОВАКВИХ ПОЛИТИЧАРА ЧЕКА И ЗАШТО НЕ РЕАГУЈЕ!?

КАД СВЕМУ ТОМЕ ДОДАМО МЕДИЈСКО НАСИЉЕ НАД ЗДРАВИМ РАЗУМОМ ДАНАШЊЕГ СРБИНА, ДУХОВНО-ЕКУМЕНИСТИЧКО РАЗБИЈАЊЕ ПРАВОСЛАВЉА И СВАКОДНЕВНИ ПАД ЖИВОТНОГ СТАНДАРДА У СРБИЈИ – ВИДЉИВ ЈЕ ДИРЕКТНИ АТАК НА ЗДРАВЉЕ СВИХ НАС ОД СТРАНЕ ИЗДАЈНИЧКЕ ВЛАСТИ У БЕОГРАДУ!!!

ШТЕТА КОЈУ ПРАВЕ ОВИ И ОВАКВИ ПОЛИТИЧАРИ, КОЈИ СУ КРШЕЊЕМ УСТАВА ИЗГУБИЛИ ЛЕГИТИМИТЕТ ДА БИЛО О ЧЕМУ ОДЛУЧУЈУ И БИЛО ШТА ПОТПИСУЈУ У ИМЕ СРБСКОГ НАРОДА И ДРЖАВЕ СРБИЈЕ, ЈЕ НЕПРОЦЕЊИВА И СВАКОДНЕВНО КЛИЗИ КА САМОУНИШТЕЊУ И УКИДАЊУ СРБИЈЕ ПЛАНОМ ДА СЕ ПРОМЕНИ УСТАВ ПО ЖЕЉАМА И ПОЗДРАВИМА ЗАИНТЕРЕСОВАНИХ ЗА ДРУГЕ ТЕРИТОРИЈЕ…

ОВО ЈЕ НЕЗАБЕЛЕЖЕНО СТАЊЕ У ИСТОРИЈИ СВЕТА, НИГДЕ И НИКО ОВАКО НЕШТО НИЈЕ УРАДИО СВОМ НАРОДУ И СВОЈОЈ ЗЕМЉИ!?

„Влада Србиjе jе у понедељак дала сагласност на парафирани текст предлога споразума с Приштином, а за петак jе заказана седница републичког парламента на коjоj ће посланици разматрати владин извештаj о досадашњем процесу политичког и техничког диjалога са Приштином, чиjи jе саставни део и предложени споразум.“

И ДОК СЕ ИЗДАЈНИЦИ ЈОШ НИСУ САСТАЛИ СА ОНИМА КОЈИ ЖИВЕ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ БРЖЕ-БОЉЕ СУ ПОТРЧАЛИ ДА СЕ ПО ЕУ-ТАЧИ ПАРАФИРАНОМ, НА ВЛАДИ У ПОНЕДЕЉАК ПОТВРДИ ПАРАФ, У УТОРАК ФОРМИРА ТИМ, А ДАНАС ВЕЋ ПОШАЉЕ У БРИСЕЛ И УТВРДИ НАЧИН ПРИМЕНЕ ИСТОГ?!

Београдски тим предводи саветник председника Србиjе Mарко Ђурић, а у њему су и генерални секретар Владе Вељко Oдаловић, министар правде и државне управе Никола Селаковић и заменик директора полициjе Бранислав Mитровић, док ће приштински тим предводити Хаjредин Kучи.
Руководиоци тима су Ђурић, Oдаловић и директор републичког секретариjата за законодавство Деjан Ђурђевић. Задатак тима jесте да изради и достави влади на усваjање план имплементациjе бриселског споразума, укључуjући и временске рокове у складу са тачком 12 тог споразума.

***

ОНО ШТО СЕ ОВИМ „ПАРАФОМ“ ОВЕРИЛО ЈЕ ТО ШТО КАЖУ МЕЂУНАРОДНИ И НЕКИ НАШИ СТРУЧНИ ЉУДИ ИЗ ОВЕ ОБЛАСТИ, КОЈИ ПРАТЕ ТЕМУ ИЛИ ИЗДАЈНИЧКЕ РАДЊЕ ПРЕДСТАВНИКА ВЛАДЕ СРБИЈЕ: ДА СЕ СРБИЈА ОВИМ ОДРИЧЕ СВОГ СУВЕРЕНИТЕТА, СВОГ НАРОДА КОЈИ ЈЕ КОНСТИТУТИВАН НА ТОЈ ТЕРИТОРИЈИ, СУСПЕНДУЈЕ УСТАВ СРБИЈЕ, СУСПЕНДУЈЕ 1244 СБУН,  ПРИЗНАЈЕ НА СВОЈОЈ ТЕРИТОРИЈИ НОВУ ДРЖАВУ РЕПУБЉИК КОСОВА И НА ТОМЕ РАДИ ПУНОМ ПАРОМ… А ТО ДОКАЗУЈУ БАР 12 ОД 15 ТАЧАКА ПАРАФИРАНОГ СПОРАЗУМА..

KETRIN ESTON, IVICA DACIC

И У ПРАВУ ЈЕ ХОЏАЈ КАД КАЖЕ ДА ОВИМ ПАРАФОМ СРБИЈА ПРИХВАТА „УСТАВНИ ПОРЕДАК КОСОВА“ И ДА ЈЕ СПОРАЗУМ „ОСНОВА“ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ НОРМАЛНИХ ОДНОСА ИЗМЕЂУ ДВЕ ДРЖАВЕ. ТО ЈЕ ЈАСНО СВАКОМ ПИСМЕНОМ СРБИНУ КАД ПРОЧИТА СПОРАЗУМ: ОД 15 ТАЧАКА 12 СЕ ОДНОСЕ НА ПОШТОВАЊЕ И ПРИЗНАВАЊЕ РЕПУБЉИК КОСОВА НА ЦЕЛОЈ ТЕРИТОРИЈИ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ – И ТО СРБИЈА ПРИЗНАЈЕ!?!

ДОБРО ЈЕ ПРИМЕТИО БРАТ САША КАСАЛОВИЋ синоћ:
„Вечерашњи дневник РТС-а је почео овако:
У складу са Бриселским споразумом Влада Србије је оформила тим… итд… итд!
Ето… уместо да се каже… “У складу са Уставом“… успоставља се ново правило и реалност на које ће се од сада позивати сви који се буду бавили овим проблемом и тако све у недоглед док се не успостави неко друго правило и реалност на терену.
НЕВЕРОВАТНО… УСТАВ ЈЕ СУСПЕНДОВАН!“

ТАКО СРБСКИ ИЗДАЈНИЦИ ПОТПИСАШЕ ДА СЕ ОДРИЧУ УСТАВОМ ГАРАНТОВАНОГ ПРАВА НА СВОЈУ ТЕРИТОРИЈУ И ТИМЕ ОСТАВИШЕ СВОЈ НАРОД НА ТАЧИЈЕВОЈ ЛЕДИНИ, А СВОЈЕ ИНСТИТУЦИЈЕ, БЕЗБЕДНОСНЕ, ЗДРАВСТВЕНЕ И ОСТАЛЕ – ПРВО НАЗВАШЕ ПАРАЛЕЛНИМ ИАКО СУ СВЕ ТАЧИЈЕВЕ ПАРАЛЕЛНЕ – А ОНДА ИХ УГАСИШЕ И ПРЕТВОРИШЕ У, ЗА ЊИХ И ЕВРОПСКУ УНИЈУ ЗВАНИЧНЕ, ИНСТИТУЦИЈЕ РЕПУБЉИК КОСОВА!?
И ЈОШ ТО САОПШТАВАЈУ НАРОДУ КАО НАЈНОРМАЛНИЈУ ВЕСТ – КО ЈОШ НИЈЕ ПОЛУДЕО У ОВОЈ ДРЖАВИ ИМА ПРИЛИКУ ДА МУ СЕ ТО САДА ДОГОДИ!
ВАН ЗДРАВОГ РАЗУМА ЈЕ ДА СЕПАРАТИСТИМА И ТЕРОРИСТИМА КОЈИ СУ КЛАЛИ, УБИЈАЛИ И ПАЛИЛИ СВЕ СРБСКО ПОКЛОНИТЕ СВОЈ НАРОД И СВОЈУ ТЕРИТОРИЈУ!? И ЈОШ УБЕЂУЈУ СРБЕ ДОБРО ОРГАНИЗОВАНИМ МЕДИЈСКИМ НАСТУПИМА ДА ЈЕ ТО „ДОБРО ЗА ЊИХ“ – ДА БУДУ У „УСТАВНОМ ПОРЕТКУ И СИСТЕМУ ПРАВОСУЂА И ПОЛИЦИЈЕ КОСОВА“!?

Бриселским споразумом Београда и Приштине се одређују и ДАТУМИ ЗА ПРИМЕНУ, О ТОМЕ СЕ ДАНАС ДОГОВАРАЈУ НА „НИВОУ ДЕЛЕГАЦИЈА ДВЕ ДРЖАВЕ ПОТПИСНИЦЕ“ У БРИСЕЛУ!?

ПРВОМ тачком су свој КОНСТИТУТИВАН НАРОД СРБЕ претворили у УДРУЖЕЊЕ ГРАЂАНА КОЈЕ ЋЕ ИМАТИ ПРАВА АКО ИМ ТО ГАРАНТУЈЕ ТАЧИ… У СКЛАДУ СА УСТАВОМ РЕПУБЉИК КОСОВА!?

ДРУГОМ су „ДОЗВОЛИЛИ“ да то удружење Срба ИМА И СВОЈ СТАТУТ, И ТО „ГАРАНТУЈЕ УСТАВ РЕПУБЉИК КОСОВА У КОЈОЈ ЋЕ УБУДУЋЕ ЖИВЕТИ“ и тако треба да буду срећни и певају на сав глас што су добили и то право?!

ТРЕЋОМ ће имати право да између себе бирају председнике, веће, скупштину наравно у истој КОСОВА РЕПУБЉИК У СКЛАДУ СА УСТАВОМ ТАЧИЈЕВЕ САМОПРОГЛАШЕНЕ ДРЖАВЕ!?

ЧЕТВРТОМ ће имати право да УЧЕСТВУЈУ у економском развоју, образовању, здравству, урбаном и руралном планирању и на представама у позоришту ако то буде У СКЛАДУ СА УСТАВОМ КОСОВА РЕПУБЉИК!?

ПЕТОМ ће уколико буду добри и слушали Тачија добити ОД ЦЕНТРАЛНЕ ВЛАСТИ и неке НАДЛЕЖНОСТИ У СКЛАДУ СА УСТАВОМ КОСОВА РЕПУБЉИК?!

ШЕСТОМ ће добити и нека друга места ако МОНИТОРИНГ ОЦЕНИ да су поштовали СВЕ И У НАДЛЕЖНОСТИ И У СКЛАДУ СА УСТАВОМ КОСОВА РЕПУБЉИК!?

СЕДМОМ ће имати СРБСКЕ-ПЛАЋЕНЕ ТАЧИЈЕВИМ ПАРАМА-ШИПТАРСКЕ СНАГЕ ПОЛИЦИЈЕ која ће НАРАВНО ПОСТУПАТИ ПО ЗАКОНИМА КОСОВА РЕПУБЉИК КОЈА ЋЕ ИХ ПЛАЋАТИ!?

ОСМОМ ће онај ко буде хтео МОЋИ ДА УЧЕСТВУЈЕ У ТАЧИЈЕВИМ БЕЗБЕДНОСНИМ СТРУКТУРАМА – У СКЛАДУ СА УСТАВОМ КОСОВА РЕПУБЉИК!?

ДЕВЕТОМ ће добити ТАЧИЈЕВОГ СРБИНА ЗА КОМАНДАНТА ПОЛИЦИЈЕ, КОЈИ ЋЕ ПОСТУПАТИ КАО ЧЛАН ПРЕФОРМУЛИСАНЕ УЧК У КБС, А СВЕ У СКЛАДУ СА УСТАВОМ КОСОВА РЕПУБЉИК?!

ДЕСЕТОМ ће добити ТАЧИЈЕВЕ СРБЕ ЗА СУДИЈЕ – ПО ОНОЈ НАРОДНОЈ: КАДИЈА ТЕ ТУЖИ КАДИЈА ТИ СУДИ – А СВЕ У СКЛАДУ СА УСТАВОМ КОСОВА РЕПУБЉИК??

ЈЕДАНАЕСТОМ је регулисано „одржавање општинских избора на северу у 2013, уз подршку ОЕБС-а и по законима Косова и међународним стандардима“, У СКЛАДУ СА УСТАВОМ КОСОВА РЕПУБЉИК!?
ДВАНАЕСТОМ је дат РОК да до 26. априла БУДЕ УРАЂЕН ПЛАН ЗА ПРИМЕНУ СПОРАЗУМА СА РОКОМ И НАЧИНОМ ФИНАНСИРАЊА!? НА ТОМЕ СУ ДАНАС ПОЧЕЛИ ДА РАДЕ КАО „ДВЕ ДРЖАВЕ ПОТПИСНИЦЕ СПОРАЗУМА“ ПОД БУДНИМ ОКОМ ЕУ У БРИСЕЛУ!?
ТРИНАЕСТОМ се ОБАВЕЗАЛЕ ОБЕ СТРАНЕ ДА РЕШЕ ПИТАЊЕ ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈА И ЕНЕРГЕТИКЕ ДО 15. јуна 2013. – ДА СРБИЈА ПРЕДА ТАПИЈУ НА КОСОВСКО РУДНО БОГАТСТВО СРБИЈЕ У РУКЕ ТАЧИЈА И РЕПУБЉИК КОСОВА!?
ПЕТНАЕСТУ тачку су већ ПОЧЕЛИ ДА СПРОВОДЕ, ФОРМИРАЛИ СУ ТИМОВЕ ЗА ПРИМЕНУ СПОРАЗУМА И ВЕЋ СЕ ДОГОВАРАЈУ! (као две државе!?)
РАДНИ ДАН У ЕУ
ТО ДА СРБИ НЕЋЕ ДАТУМ, НЕЋЕ У ПРОПАЛУ ЕУ (ИЗ КОЈЕ РАЗМИШЉАЈУ ДА ИСТУПЕ ЗЕМЉЕ КОЈЕ ИМАЈУ МНОГО СТАБИЛНИЈЕ ЕКОНОМИЈЕ И ИМАЈУ ЈАЧИ МЕЂУНАРОДНИ КРЕДИБИЛИТЕТ И СТАБИЛНИЈЕ ЕКОНОМИЈЕ ЗА РАЗЛИКУ ОД СРБИЈЕ)  И ДА СУ „ЏАБЕ КРЕЧИЛИ“ ОНИ КОЈИ МИСЛЕ ДА ЈЕ ТО ЗА СРБСКИ НАРОД ДОБРО – ИЗГЛЕДА ДА НЕ ЗАНИМА ИЗДАЈНИКЕ… ОНИ ВЕРГЛАЈУ СВОЈЕ… ДОКЛЕ, Е ТО ЋЕМО ВИДЕТИ, НЕКА НАМ ЈЕ СВИМА ДРАГИ БОГ У ПОМОЋИ!
+ ДА ВАСКРСНЕ СРБИЈА!

1 reply »

  1. Мислим да треба појачати публицитет немачке државне телевизије где је речено да споразум не важи „за пријем“ јер није донет демократски, то јест донет је против воље Срба на које се односи!

    Свиђа ми се