Бомбардовање

Змаго Јелинчич: „НАТО агресија као бомбардовање од стране Њемаца 1941.“


Предавање Змага Јелинчича Племенитог: „НАТО Словеначко искуство“ у Књижари Матице српске

четвртак, 18 април 2013 13:30 ИН4С
Змаго Јелинчич Племенити

Змаго Јелинчич Племенити, предсједник Словеначке националне странке, у организацији портала ИН4С, одржаће у петак 19.априла 2013. године предавање „НАТО: Словеначко искуство“ у Књижари Матице српске. Предавање почиње у 20 часова. Књижара Матице српске налази се на Римском тргу 50 у Подгорици.

НАТО агресија као бомбардовање од стране Њемаца 1941.

Змаго Јелинчич Племенити (сл. Змаго Јелинчич Племенити) је словеначки политичар. Рођен је 7. јануара 1948. у Марибору, Словенија.

Змаго Јелинчич, лидер Словенске народне странке, оштро се противио бомбардовању Србије. Овај политичар кога сматрају тврдим националистом у знак солидарности са Србима 1999. године допутовао је у Београд.

У интервјуу за портал Србин.инфо Јелинчич је упоредио НАТО агресију на СРЈ са бомбардовањем од стране Њемаца 1941. године

„Бомбардовање Србије од стране Нато пакта исти је злочин као што је било бомбардовање од стране Немаца 1941. године. Ту нема разлике. То бомбардовање, које су углавном водили Американци, је свињарија првог реда за коју би требало извести пред суд господу Клинтона и све остале“, рекао је Јелинчич.

1 reply »