All

Коментар дана: Не брани се државна политика одговарајући на усмене захтеве друге и треће стране!!!


Не брани се државна политика одговарајући на усмене захтеве друге и треће стране!!!

 

Дејан Павловић

У недељу је Дрецун изјављивао „…покровитељи преговора Београда и Приштине траже да Србија прецизира минимум захтева….“!!

Па да ли су то тражили написмено??

Да ли је такав захтев послат Влади писаним путерм са печатом ЕУ??

Зашто се њима толико жури да нас преваре (кад смо сами себи скочили у стомак заслугом Тадића)?

Да ли је такав захтев везан за преговоре са Приштином или за писање извештаја баронесе Етон европској комисији??

Да ли су то два одвојена пута или они желе да све то смандрљају у исти лонац???

Значи да ли постоји званичан захтев у писаном облику, а не преко неких курира усменим путем, а тражи се да МИ-Србија, ставимо захтеве на папир – то значи на докуменат?

Pregovaraci

А ако ставимо минималне захтеве, као што каже Дрецун, онда ће ЕУ имати папир кога смо ми написали, сматраће га званичним документом, и може да увек маше пред нама и светом, у стилу:“…Па ето, то је Србија сама тражила, нико је није приморавао, па је зато добило само онолико што је написала…“

Не брани се државна политика одговарајући на усмене захтеве друге и треће стране, јер увек ће остати нешто заборављено и недоречено, што касније не можемо исправити. Па тако нпр. – Влада Србије ће се сагласити да се и званично формира „косовска војска”, која ће подлегати Тачијевим законима; јер за српску Владу и ЕУ, је важно да се испоштује “Тачијев устав” а не Устав Србије – међународно признате државе!!

Како ће се регулисати питање имовине на КиМ у власништву Србије-нпр: Поште, Електропривреде, Трепче, шумског земљишта, пољопривредног, итд…. ???

Приватизација која се врши? Порези? Школство? Здравство? Кретање наших сународника по КиМ, као улазак на територију КиМ из Србије? Телекомуникације? Природна богатства? Културна добра?? итд , итд, итд.

Дакле , не може се у писаном облику (одговорити на усмене захтеве ЕУ), придржавајући се тог „минимума“ – као што је изјављивао Дрецун (председник скупштинског одбора за КиМ). Јер ЕУ и њени планери, имају много већа очекивања за себе и њихове компаније које већ рачунају на профит који би остварили на КиМ (а од имовине која је власништво Србије) па зато се не сме тако лако излазити са изјавама.

Имамо ми ваљда паметне и учене људе који це сагледати сваки аспект таквог одговора.

Па шта је то значајно за писање извештаја баронесе Ештон?

Јел оно беше први рок прошлог уторка??

Па га онда скратише за један дан – не би ли нас ухватили на нашу наивност. А сада испаде да се може још чекати на наш „писани одговор”- на њихов усмени захтев!!! Она хоће неку ловорику да прикачи за себе (и касније буде предложена за Нобела, к`о Ахтисари), и одрађује посао Американаца „правним путем“, а када Британци нешто одлучују о Србији, онда нас не чека ништа добро….

А Влада нека тражи савете од учених људи озбиљних аналитичара просрпски оријентисаних (а не од оних који се појављују у медијима и саопштавају своје импресије, дајући ветар у леђа западу). Ваља добро размислити, (а пре неки дан је Дачић ваљда нешто и научио у Москви), јер и санкање може бити опасно.

А ако Влада неће да тражи помоћ и консултује оне који даље виде од њих (јер ако Тачи може да има Американце уза себе на свим састанцима у Бриселу) онда корача крупним корацима ка издаји интереса државе Србије!

2 replies »

 1. Sve su planski uradili pa su se opet zafrknuli

  kosmet

  Ovo je dobro da Mur Amwerikanac koji ce posredovati izmedju Srbije i siptarskih gnjida / pogleda pa da vidi kako i koliko oni mrze svoj narod a sta da kazemo koliko mrze Srbski narod. Bolje je njemu i ostalima da pokriju lice . Znamo da oni nemaju stida to dobro znamo ; Znamo i da su heroji ubijajuci neduzan narod i decu kako u Srbiju tako i u samoj Americi .Pogledajte video kako prave problem a odmah zatim donose kao resenje za spas naroda. Setite se u Srbiju je onaj ubio 13 a ko mu je isprao mozak i kome to treba da napravi problem pa odmah da donese resenje ovoj vladi Dacicu .

  http://www.infowars.com/family-guy-episode-predicted-boston-marathon-attack/

  Свиђа ми се

 2. Gde se god covek okrene svuda se pojavljuje jedno te isto na svim forumima linkovima web stranama . Srbski narod trazi da se ponovo uvede smrtna kazna . Smrtnom kaznom bice kaznjavani svako onaj koji krsi ustav Srbije i radi protiv naroda Srbije ,demonkratske kobajagi huminitarne organizacije , strani placenici i mnogi drugi . Stvorit ce se jaka organizacija koja ce one sto misle da su nedodirljivi zavrsiti kao berezinski u kupatilo sa svoj klitoris u usta. To je jedini nacin da se sacuva zdravo drustvo i drzava od napasnike cije su adrese svima poznate ma gde zive u svetu.

  Свиђа ми се