Владимир Димитријевић

Време је за напуштање пута у ЕУ и враћање теме КиМ у УН – Захтев Двери за корекцију државног курса


Време је за напуштање пута у ЕУ и враћање теме КиМ у УН

17:39 15.04.2013. Факти

ЗАХТЕВ ДВЕРИ ЗА КОРЕКЦИЈУ ДРЖАВНОГ КУРСА КОЈИ ЈЕ ПОДРЖАЛО

ПРЕКО 50 ЗНАЧАЈНИХ ИНТЕЛЕКТУАЛАЦА И ЈАВНИХ ЛИЧНОСТИ

  • ПРВИ ЗАХТЕВ: Одбацити све досадашње договоре и сваке даље преговоре под посредовањем ЕУ и искористити пропаст бриселских преговора да се тема КиМ врати у Савет безбедности УН и у оквире Резолуције 1244, одакле је измештена катастрофалном политичком одлуком Тадићевог режима

  • ДРУГИ ЗАХТЕВ: Пред Саветом безбедности УН затражити већу безбедност за Србе на читавој територији КиМ, као и повратак руског војног контигента као гаранта мира и сигурности свих становника на КиМ

  • ТРЕЋИ ЗАХТЕВ: Пропаст приступања Србије Европској Унији отвара огромну перспективу за промену геополитичког пута Србије и налаже окретање ка Руској Федерацији, Евроазијској Унији, БРИКС-у и ОДКБ

ЕВРОПСКА Унија је мртав политички пројекат. Европска Унија се распада на наше очи.

Од Европске Уније, која грца у сопственим проблемима, не можемо очекивати ништа добро за Србију. Напротив, како расте криза у ЕУ наступиће још веће уцене у процесу придруживања нових чланица, као и притисци на унутрашњи државни поредак постојећих чланица. Погледајмо само дубину кризе на Кипру, у Грчкој, Словенији, Италији, Португалији, Шпанији…, и озбиљно размислимо куда нас води пут у ЕУ. Довољно је навести пример Бугарске где се преко 10 људи самоспалило због сиромаштва и пропасти бугарске привреде у ЕУ.

Покрет Двери сматра да је ово идеалан тренутак за заустављање погубног пута Србије у ЕУ по сваку националну цену и државном врху предлаже следеће спољно-политичке потезе:

1. Одбацити све досадашње договоре и сваке даље преговоре под посредовањем ЕУ и искористити пропаст бриселских преговора да се тема КиМ врати у Савет безбедности УН и у оквире Резолуције 1244, одакле је измештена катастрофалном политичком одлуком Тадићевог режима.

2. Пред Саветом безбедности УН затражити већу безбедност за Србе на читавој територији КиМ, као и повратак руског војног контигента као гаранта мира и сигурности свих становника на КиМ.

3. Пропаст приступања Србије Европској Унији отвара огромну перспективу за промену геополитичког пута Србије и налаже окретање ка Руској Федерацији, Евроазијској Унији, БРИКС-у и ОДКБ, који представљају огромна тржишта за нашу домаћу робу, располажу финансијским средствима за инвестирање у Србији и омогућавају велику шансу за Србију у области политичке, војне, економске и сваке друге сарадње, истовремено не искључујући сарадњу са појединачним државама у Европи, којој као стари европски и хришћански народ несумњиво припадамо.

Позивамо државни врх Србије да одбије све притиске и понижења из Брисела, Берлина и Вашингтона која се спремају у наредним данима и храбро искорачи у нову политичку реалност коју је донело одбацивање ултиматума из ЕУ и отварање нове епохе стратешких односа са Русијом.

У томе ћете имати подршку свих српских родољуба, као што ће читава Србија устати против било каквог новог покушаја Владе Србије да потпише одбачени споразум са тзв. приштинским режимом под новим притисцима из ЕУ.

Др Василије Крестић, академик
Проф. др Коста Чавошки, академик
Др Смиља Аврамов
Проф. др Јасмина Вујић
Проф. др Љиљана Чолић
Проф. др Драгиша Бојовић
Проф. др Александар Липковски
Проф. др Мила Алечковић
Проф. др Радмило Маројевић
Др Јован Пејин
Проф. др Љубомир Протић
Др Зоран Милошевић
Др Мирослав Пушоња
Др Вељко Ђурић Мишина
Др Зорица Кубуровић
Пуковник др Раде Рајић
Пуковник Драган Крсмановић
Др Драган Хамовић
Мр Зоран Чворовић
Мр Владимир Димитријевић
Марина Рагуш
Никола Алексић
Слободан Ерић
Горан Петронијевић
Милорад Црњанин
Жељко Цвијановић
Бранко Драгаш
Дејан Томашевић
Небојша Мастиловић
Радован Калабић
Биљана Ђоровић
Мирослав Цера Михаиловић
Александар Павић
Мирослав Тохољ
Мишо Вујовић
Момир Лазић
Милослав Самарџић
Владан Вукосављевић
Проф. др Зоран Јеротијевић
Др Гордана Живковић
Мр Слободан Јанковић
Владимир Кршљанин
Светозар Радишић
Александар Б. Недић
Момчило и Ана Селић
Љубиша Ристић
Остоја Симетић
Ангелина Марковић
Љуба Манасијевић
Ђуро Билбија
Владан Глишић

1 reply »