ВЕСТИ ИЗ СВЕТА

СКАНДАЛОЗНА ОДЛУКА- ХАШКИ ФАЛСИФИКАТОРИ ПРАВДЕ: ДРЖАЋЕМО ШЕШЕЉА БЕЗ ПРЕСУДЕ ДО КРАЈА ГОДИНЕ


ХАШКИ ФАЛСИФИКАТОРИ ПРАВДЕ: ДРЖАЋЕМО ШЕШЕЉА БЕЗ ПРЕСУДЕ ДО КРАЈА ГОДИНЕ

ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ РОБИЈА НЕВИН ВЕЋ ПРЕКО 10 ГОДИНА… 30 ОКТОБРА 2013 ОБЕЛЕЖИЋЕ 10 ГОДИНА И ОСАМ МЕСЕЦИ ЊЕГОВОГ НЕВИНОГ ЗАТОЧЕНИШТВА (БЕЗ ПРАВОСНАЖНЕ ПРЕСУДЕ) У ХАШКОМ КАЗАМАТУ… СЛУЧАЈ СУДСКОГ НАСИЉА ДО САДА НЕПОЗНАТ У МОДЕРНОЈ ИСТОРИЈИ ПРАВОСУЂА…  „ЕУ-РОБСТВОМ ОПИЈЕНА“ ДРЖАВА СРБИЈА И ДАЉЕ ОДБИЈА ДА СЕ ПРИКЉУЧИ ЗАХТЕВУ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ ЗА УКИДАЊЕМ ОВОГ „МОНСТРУОЗНОГ“ АНТИ-СРПСКОГ „НАТО ТРИБУНАЛА“ !?

Mr Vojislav Seselj has been imprisoned innocent (until proven guilty) in Hague (ICTY) for over 10 years… 30th October 2013 (the date for, ICTY delayed its final verdict) will mark 10 years and 8 months of his imprisonment without being found guilty for his practically political „verbal offenses“. The case of judicial abuse unknown in a modern history of law practice in „civilized“ countries!? Serbian officials, completely submitted to the idea of imaginary EU membership, at present days yield to all blackmails from Brussels and Washington and they still refuse to join Russian state’ attempts to shut down this monstrous and „anti-Serbian“ tribunal, where „everybody is innocent until proven Serb“. ICTY records speak for themselves (96.8% of verdicts in Hague were issued to Serbs- Serbs were sentenced to 1.112,5 years of jail time- Non-Serbs only to 50.5 years) You do the math…

За ФБР припремио М. Новаковић

ШЕШЕЉ

Српски „Нелсон Мендела“- Др Војислав Шешељ- Хашки политички затвореник

————————————————–

————————————————–

12. 04. 2013. 19:23 | Бета| Вести Онлајн

Пресуда Шешељу 30. октобра

 Хашки трибунал је за 30. октобар заказао изрицање првостепене пресуде лидеру Српске радикалне странке Војиславу Шешељу.

Шешељ је оптужен за злочине над Хрватима и Муслиманим у Хрватској, Војводини и БиХ, 1991-93. Оптужница Шешеља терети за прогон несрба на политикој, расној и верској основи; депортацију и нехумана дела (присилно премештање) као злочин против човечности.

Вођа радикала оптужен је и за кршење закона и обичаја ратовања – убиства, мучење, окрутно поступање, безобзирно разарање села или пустошење које није оправдано војном нуждом, уништавање верских објеката и пљачкање јавне или приватне имовине.

У завршној речи, у марту прошле године, тужиоци су затражили да Шешељ буде проглашен кривим и да му буде изречена казна од 28 година затвора.

Шешељ, који се брани сам, затражио је да буде ослобођен зато што „нема никаквог основа“ за осуђујућу пресуду. Суђење Шешељу почело је у новембру 2007. после једног неуспешног покушаја и штрајка глађу оптуженог.

У судском притвору у Схевенингену, Шешељ је од 24. фебруара 2003. када се добровољно предао одмах пошто је Трибунал обелоданио оптужницу против њега.

 

У међувремену, Трибунал је Шешеља три пута осудио због непоштовања суда, односно објављивања идентитета заштићених сведока – правоснажно на 15 и 18 месеци затвора, а неправоснажно на затворску казну од две године.

 

————————————————————–

 

Изјава др Дејана Мировића поводом одређивања датума изрицања првостепене пресуде др Војиславу Шешељу

12. април 2013. СРС

– Заказивање изрицања првостепене пресуде др Војиславу Шешељу за 30. октобар 2013. године, или годину и седам месеци након окончања суђења и чак десет година и осам месеци од почетка поступка показује сву монструозност и хипокризију такозване правде Хашког трибунала. Притвор који траје толико дуго није забележен у модерном европском правосуђу. Ниједно суђење за ратне злочине није трајало тако дуго, чак ни оно у Нирнбергу. Крајње је време да се Србија придружи захтеву Русије за укидање Трибунала. У супротном, власти у Београду ће бити лицемерни саучесници Трибунала који се преко десет година иживљава над једним српским грађанином. Никакве вербалне осуде Хага и квазипатриотски дискурс представника Србије не могу да сакрију тучињеницу. – изјавио је др Дејан Мировић, потпредседник Српске радикалне странке и правни саветник др Војислава Шешеља поводом одређивања датума изрицања првостепене пресуде.

 

—————————————————————————

АЛЕКСАНДАР МЕЗЈАЈЕВ О „АБСУРДУ ХАШКЕ ОПТУЖНИЦЕ ПРОТИВ ДР ШЕШЕЉА“ (10 АПРИЛ 2011):

„Да погледамо. Тужилаштво МТБЈ је Шешеља окривило за „убиства“,  али није поднело ни један једини доказ да је Шешељ некога убио. Тужилаштво је, такође, окривило Шешеља за „депортацију мирног становништва“, али ни за то није нашло ни један доказ. Шешељ је окривљен и за „отимачину својине локалног становништва“, али ни за то није било доказа. Тужилаштво није поднело ни један доказ ни за тврдњу да су добровољци Српске радикалне странке правили војне преступе. Интересантно је да се констатује да МТБЈ није оптужио ни једног председника, ни једног генерала, чак ни војника – никога, уопште никога, за злочине, чињене у Вогошћи, Рајловцу, Грбавици, Невесињу  и низу других регија, осим В.Шешеља, који није имао не само војну, него ни политичку власт! У оно време он је био опозициони политичар, који је у својој земљи био и судски гоњен! Тотални апсурд! Најзад, тужилаштво је окривило Шешеља за преступе, које је чинио као члан извесног удружења коме су припадали, као, и Слободан Милошевић, Радован Караџић, Ратко Младић, па чак и лидер паравојне групе, Аркан. Односно, употребљена је крунска теорија Хашког трибунала о “заједнички учињеним злочинима“ (ЗУП), чији је циљ био давање могућности  Трибуналу да осуди и она лица, која нису лично чинила преступе, која чак нису ни знала за те преступе, али су „могла да предвиде да ће доћи“ до њих. Статут МТБЈ не предвиђа да тако нешто може да послужи као начин доказивања кривице, али је то измислио сам Трибунал, тачније – његов саветодавни орган, чије су одлуке обавезне за судско веће. Међутим, у поступку против Војислава Шешеља тужилаштво није успело да понуди никакве доказе о ма каквој вези окривљеног са наведеним члановима који су чинили ЗУП, или да је био у дослуху са њима. Најзад, тужилаштво је покушало да окриви Шешеља за преступ, који једноставно не постоји у савременом међународном кривичном праву, које је назван „говор мржње“. Међутим, чак и њихов сведок – експерт тужилаштва у сали суда је признао да за такву кривицу нема основе. Мада је  то било јасно и без сведока.

Али, камо лепе среће – да је једини проблем самог процеса против В.Шешеља  био недостатак доказа или њихова неубедљивост! (Статут МЗБЈ захтева, да пресуда буде донета на бази доказа „ван разумне сумње“!) Суштина је у томе да је сама оптужба против Шешеља била гарантовано лажна. То је признала и сама Карла дел Понте у својим мемоарима. Уосталом – ти мемоари представљају само још један доказ. Много је важније нешто друго: Шешеља су окривили за преступе које он није учинио и, чак, које није ни могао да учини! Једне није учинио зато што се они нису ни десили (на процесу је доказано да се догађаји, о којима су сведочили лажни сведоци, нису ни десили у ствари!), а друге није могао да изврши зато, што није поседовао власт, неопходну да би се констатовала такозвана командна одговорност. Највећи проблем у процесу   В.Шешељу је био у томе да је, покушавајући да докаже очигледно лажну оптужбу, тужилаштво почело да доводи и лажне сведоке. Али колико би лажних сведока било у стању да издржи унакрсно испитивање професора права Војислава Шешеља! Ни један! Интересантно је да је само тужилаштво из свог списка искључило низ сведока, који би сасвим сигурно пали на унакрсном испитивању (на пример А.Васиљевића и Н.Поплашена). И то без обзира на чињеницу, да су ти сведоци унапред у писаном облику дали тужилаштву потребно сведочење. Тако се тужилаштву више допало да поједине тачке оптужбе остави без давања доказа, него да у самој судници изгуби сведоке…“ Фонд Стратешке Културе

 

5 replies »

 1. Војвода је снажна политичка личност и поред њега не само јадни властодршци, него цео преварантски (СНС-ДС)систем је угрожен ,јер неће издржати акцију др Шешеља! Безличници и полтронске слугерање иду ОДМАХ на сметлиште историје!

  Свиђа ми се

 2. Када се излазило на митинг подршке Шешељу, имам утисак да су присутни били само чланови СРС и мањи број патриота који партијски нису опредељени. Ми одавде са митинзима га сигурно нећемо ослободити, али верујем да му је та подршка значила и да му је давала додатне снаге у борби против једног тоталитарног и бандитског суда. Није битно да ли је неко припадник СРС. Чак није битно које је националности, да би устао у одбрану правде. Овде се ради о гажењу права свих нас. Свако од нас, после оваквог десетогодишњег иживљавања једне званичне институције, која треба да брани правду, треба да зна да већ сутра може бити на удару исте такве неправде по било којем основу. Не мора бити Србин. Ако се такав став те институције толерише данас кад је у питању Србин, зашто се тако не би сутра поступало и са било ким другим, ако је то интерес неког довољно моћног.
  Зато митинг подршке није само митинг подршке Шешељу, већ је то и митинг подршке у очувању људских права свих нас. Људска права се морају поштовати без обзира на припадност нацији. Ако се ту прави разлика, онда се не говори о људском правима, већ о праву јачег, а то је не тако давно било већ виђено у Немачкој за време другог св. рата.

  Свиђа ми се

 3. Браћо Срби !
  Молим вас да шаљете коментаре на српској ћирилици, а не на писму које је опште народно и службено писмо у суседној држави Хравтској. Које је Павелић наметнуо Србима када је 25.травња 1941. забранио Србима ћирилицу. Јер ћирилица може опстати само ако се односимо према њој као српском националном писму, тј. једином. Као што постоје једна национална химна, застава и грб.

  Свиђа ми се

 4. Oni jednostavno neznaju šta i kako sa njim. Kontra je svih njihovih pravila. Da je igrao njihovu igru – isto toliko bi odležao. Ovako je ustvari Šešelj na dobitku a Hag na gubitku. Jednom reču – šahmatirao ih je. Jeste se cena čini velika, ali kao što rekoh – isto bi bilo i da nije tako…

  Свиђа ми се