All

МАРГЕТИЋ: Ex-Yu ГОСПОДАРИ РАТА = EU банкарске ПЉАЧКЕ НАРОДА


МАРГЕТИЋ:  Ex-Yu ГОСПОДАРИ РАТА =EU банкарске ПЉАЧКЕ НАРОДА

Домагој Маргетић је хрватски новинар, истраживач који се темом међународног организованог политичко-бакарског криминала и пљачке бави већ дуже време. Према сазнањима до којих је дошао, Маргетић тврди,  а има и доказе за то, да је то мотив за рат на простору бивше СФРЈ,  у ствари рат за стварање личног богатства бивших,  српског и хрватског, председника Слободана Милошевића и Фрања Туђмана, који су током 90-их опљачкали народ у Србији и Хрватској за више од 100 милијарди евра. Исто тако,  дошао је до сазнања да су бивше и садашње политичке и бансктер елите, и локалне и међународне, помогле су у реализацији овог подухвата. И да је, што је за нас најважније Млађан Динкић у ЛАЖИ ДА НЕМА СРБСКОГ НОВЦА НА КИПРУ (а имало га је читавих милијарду и 300 милиона долара новца србског народа) ДИРЕКТНО УЧЕСТВОВАО У ПЉАЧКИ СРБСКОГ НАРОДА.

Тако долазимо до закључка да: Динкић треба хитно да да одговоре на нека питања онима који се у Србији баве организованим криминалом, пре свега нас као народ више не треба да занима где су те паре, већ то да се те паре ВРАТЕ ГРАЂАНИМА СРБИЈЕ, а тако неће бити потребе за изузетно скупим страним банкарским кредитима којима се данас одржава буџет Србије и који нам сваког дана ненормално високим каматама стежу омчу око врата.

13.04.2013. извор видео снимак на youtube, за ФБР уредник Биљана Диковић

МАРГЕТИЋ:  Ex-Yu ГОСПОДАРИ РАТА =EU банкарске ПЉАЧКЕ НАРОДА

 [wzslider]

У емисији ХТВ-а ЈЕДАН НА ЈЕДАН новинар истраживач Домагој Маргетић, дао је,  за нас веома интересантне одговоре на новинарска питања. 

ДИНКИЋ * налогодавац убиства Зорана Ђинђића??

Кроз истраживање афере HYPO, случаја Пуканић и неких других, Маргетић је дошао до неких докумената у случају Ђинђић.
Од 2006. године покушавао је да ступи у контакт са покојном Борком Вучић, занимао га је пре свега ток новца из Србије, такозваних „Милошевићевих пара“ из Србије на Кипар, и да ли је то можда повезано са сличним хрватским финансијским операцијама.
Тако је дошао до приче која много више „држи воду“ као мотив убиства бившег србског премијера Ђинђића, него она коју јавност зна.

margetic

„Дакле Ђинђић је по доласку на власт, покушао одржати једно од својих предизборних обећања, а то је да ће такозване Милошевићеве паре вратити у државни буџет Републике Србије. И наредио је истрагу такозваних „кипарских пара“, у кипарским банкама, на тајним рачунима у кипарским банкама.
За то је задужио, истрагу је водио, Млађан Динкић, са Млађаном Динкићем тамо је путовао и тадашњи министар Велимир Илић, али у неколико наврата је путовала и сама Борка Вучић.
Иако Динкић данас тврди да тамо нису нађене неке велике паре, да тамо нису нађени неки рачуни, и да нису открили ништа капитално, то је заправо ЧИСТА ЛАЖ.
Оно што је Динкић открио на Кипру, а за то је мени документ дала Борка Вучић, ЈЕ УПРАВО СУПРОТНО. ДИНКИЋ ЈЕ ОТКРИО, да кажемо, ЈЕДНУ ОД НАЈПРЉАВИЈИХ ТАЈНИ БАЛКАНА, а то је ЗАЈЕДНИЧКЕ ФИНАНСИЈСКЕ ПОСЛОВЕ МИЛОШЕВИЋА И ТУЂМАНА У СРЕД РАТА, У КОЈЕМ СУ СЕ ЉУДИ УБИЈАЛИ.
Дакле, замислите кад одједном откријете да у сред свих убијања, паљења, расељавања, исељавања, протеривања, свега оног што нам се свима догађало, та двојица вођа, србијански и хрватски, та двојица „Warlords“, господара рата на Балкану, су имали ЗАЈЕДНИЧКЕ БАНКЕ и ЗАЈЕДНИЧКИ ПЉАЧКАЛИ те две зараћене државе, на заједничким рачунима.“

Маргетић је рекао и о ком износу новца се ради:
„из Хрватске је извучено тада око 50 милијарди евра у данашњој вредности, из Србије се процењује да је тај износ био одприлике негде између 35 и 50 милијарди евра, у заједничким операцијама с Хрватском. Дакле, све укупно око 100 милијарди евра.“

Ту се ради о новцу који је или извучен из заједничких предузећа, из предузећа у свакој држави посебно, и из самих државних рачуна, или као у случају Хрватске, извлачење новца који је хрватска дијаспора дала за помоћ Хрватској.

 

ПУТ НОВЦА

Милошевић и Туђман су заједно извршили докапитализацију две банке: The Anglo-Yugoslav Limited Bank, London и Bank Franco-Yugoslav,Paris.

У време ратних дејстава у бившој СФРЈ њих двојица имају заједничке банке, у том тренутку Милошевић и Туђман држе пола-пола Bank Franco-Yugoslav,Paris, имају заједничке тајне рачуне, а председник управе те банке тада је био Бора Милошевић, Слободанов брат. Исти је случај у The Anglo-Yugoslav Limited Bank,London.
Новац је ишао преко те две банке, и преко LHB
bank
, коју су исто контролисали Загреб и Београд заједно.
Новац који је Борка Вучић преусмеравала на Кипар, је само делом био намењен да би се одржао буџет Србије због међународних санкција. То је био њен мотив, који је сама Борка Вучић навела Маргетићу, да пристане и учествује у овој «Милошевићевој причи», јер је веровала да ради нешто за Србију, веровала је да у условима међународног ембарга и санкција осигурава паралелни рачун, који Србији осигурава преживљавање.
Познавајући Борку Вучић, Маргетић не каже да она није имала нешто од тога, али верује да она сасвим сигурно није имала пуно и верује у њене мотиве које је њему навела.

 Сав вишак новца који је одлазио на Кипар, онај који није био намењен операцијама буџета Србије, ишао је са Кипра на тајне рачуне у загребачкој DD bank. Документе о овој финансијској операцији Маргетићу је дала Борка Вучић, од Борке Вучић нема веродостојнијег сведока за токове новца.

Из загребачке DD bank тај новац је пребациван у  LHB bank, The Anglo-Yugoslav Limited Bank,London и Bank Franco-Yugoslav,Paris. Када су кренуле међународне истраге, поготову у Хагу, њих су у једном тренутку занимале те финансијске операције и Милошевића и Туђмана, хтели су да класичном криминалистичком истрагом сазнају токове новца, а да би пре свега доказали кршење међународних санкција.

„Када су кренуле те истраге Загреб и Београд су се уплашили и НАРЕДИЛИ ДА СЕ ТАЈ НОВАЦ САКРИЈЕ. СВЕ НА ЈЕДНОЈ ГОМИЛИ, САВ ТАЈ НОВАЦ ЗАВРШАВА (да се може касније реинвестирати) КОД HYPO GROUP„, тврди Маргетић, а за све што је рекао Маргетић је добио завршне уговоре и документе, и на основу тога износи ове чињенице у јавност.


НОВАЦ КОЈИ ЈЕ КОНТРОЛИСАО ДИНКИЋ, КАДА ЈЕ ОТКРИО ТЕ ОПЉАЧКАНЕ ПАРЕ НА РАЧУНИМА НА КИПРУ, ЈЕ ЗАВРШИО НА КРАЈУ ПРЕКО HYPO
GROUP ЗА КУПОВИНУ МОБИЛНИХ ОПЕРАТЕРА У СРБИЈИ. Маргетић је средином марта ове године добио ОВЕРЕНЕ УГОВОРЕ СА ДИНКИЋЕВИМ ПОТПИСОМ иза којих стоји HYPO GROUP, ВРЕДНОСТИ МИЛИЈАРДУ И 300 МИЛИОНА ДОЛАРА, КОЈИ СУ У СТВАРИ НОВАЦ СРБСКОГ НАРОДА, ПРИПАДАЈУ СРБИМА, ОДНОСНО СРБСКОМ БУЏЕТУ.

 „Новинарство је врло егзактно, не можемо ми причати приче, документи које данас имамо захваљујући различитим изворима, доказују: док су се људи убијали – једни у име слободе, други у име неких хрватских циљева,  српских циљева, политичке елите које су заговарале тај рат су постале мултимилијардери. Фрањо Туђман и његова породица пре 90-их, од власништва су имали гаће које су имали на себи. Данас је то једна од најбогатијих породица. Исто тако Туђманова идеја о 200 богатих породица није ништа другачије од онога што је Милошевић радио у Србији“, казао је на крају Домагој Маргетић.

4 replies »

 1. Браво Бобане.
  Да је било шта имао од тих пара, па да ли би онако страдао.
  Наравно да неби.
  Чувала би га мафија усред Њујорка и дан данас.

  Свиђа ми се

 2. Margetić se ovde bavi i nekim paušalnim zključcima. Ipak je većina ovoga što je rekao neosnovana sumnja. Tačno je da je Milošević izneo veliku sumu novca na Kipar, bez namere da ga zadrši za sebe. U uslovima rata i sankcija, želeo je date pare budu na sigurnom kako bi se jednom vratile u zemlju i nastavilo sa njihovom upotrebom za dobro naroda. Tu je Borka Vučić u pravu, Ali mnogi lopovi, kako domaći, tako i strani, obučeni u skupa odela učinili su sve da se domognu tih para, što su i učinili. Još nešto, MILOŠEVIĆ NIKAD NE BI ZAJEDNO SA TUĐMANOM IMAO BILO KAKVE POSLOVE!

  Свиђа ми се