Биљана Диковић

ПРОТЕСТ 08.04.2013. ИСПРЕД ВЛАДЕ СРБИЈЕ ИЗ МИНУТА У МИНУТ – НЕ КАПИТУЛАЦИЈИ! (2.део)


ПРОТЕСТ 08.04.2013. ИСПРЕД ВЛАДЕ СРБИЈЕ ИЗ МИНУТА У МИНУТ – НЕ КАПИТУЛАЦИЈИ! (2.део)

СТУДЕНТСКИ ПРОТЕСТ 08.04.2013. ИЗ МИНУТА У МИНУТ! РАДИКАЛИ СЕ ПРИДРУЖИЛИ СВЕНАРОДНОМ ПРОТЕСТУ – НЕ КАПИТУЛАЦИЈИ! (1. део)

***

Група подршке браћи на Космету

Студенти су данас направили перформанс чија ће слика обићи свет: својим телима исписали су „Косово и Метохија“. Аплаудирање, овације и одушевљење овим чином трајало је више од 10 минута на температури испод 10 степени. Делите ову слику. За Србију има наде!

547649_442147019212166_1311616270_n

Српски Сабор Заветници

Српски сабор Заветници захваљује се својим члановима, симпатизерима, свим српским родољубима и удружењима, који су скоро 60 сати у континуитету провели на улицама Београда, упозоравајући власт да се никада неће помирити са издајом и капитулацијом!
Добили смо битку, али не и рат! Остајемо будни на стражи! ЖИВЕЛА СРБИЈА! ЖИВЕЛА РУСИЈА! НЕКА БОРБА БУДЕ НЕПРЕСТАНА!

Желим да се захвалим свим људима који су претходна три дана даноноћно били на Тргу Републике и изражавали протест. Показали смо слогу и јединство, да смо спремни на жртву и да смо достојни да бранимо отаџбину.
Битку смо добили, али борба тек предстоји. Позивам све да се прикључе до коначне победе!
Живела Србија! Живео непредани српски народ!

Активисти СНП НАШИ провели су скоро 70 сати на улици протествујући против бриселског ултиматума заједно са другим родољубивим организацијама. Ипак, од капитуалције су нас спасла браћа са Космета која су јасно пручила издајницима у Влади Србије да неће пристати на њихову издају макар се сами борили против шиптарских терориста! Косовци су нас спасли!

ФБР: ДА ПОТСЕТИМО – НА СКУПУ СУ ГОВОРИЛИ СРБСКИ ВИТЕЗОВИ СА БАРИКАДА:

Игор Војиновић, председник НП ОТАЏБИНА
Саша Касаловић, подпреседник СНО СРБИ НА ОКУП
и Небојша Јовић, председник СНВ за Косовску Митровицу

21:52 СНП НАШИ 

Хвала информативном сајту „Фејсбук репортер“ који је читавог дана преузимао наше објаве али и објаве са страница других родољубивих организација и из минута у минут обавештавао о дешавањима на скупу. Редакција овог сајта тиме је допринела да више људи дође на скуп, а да они који нису могли да дођу сазнају истину коју нису могли да чују на Б92 и РТС. СНП НАШИ
http://facebookreporter.org/

najmladji ZAVETNIK NA PROTESTUЗаветници: НАЈМЛАЂИ ЗАВЕТНИК НА ПРОТЕСТУ

19:35 ФБР редакција:

Студент Исидора Митић, један од организатора протеста испред Владе Србије данас, за СРБски ФБРепортер одговорила је на два питања: како су задовољни данашњим протестом и да ли ће, после овакве одлуке Владе, сутра ипак бити одржан најављен протест у 12 часова на платоу испред Филозофског факултета.

„Ми, студенти, поздрављамо одлуку Владе да не прихвати споразум са Приштином, али с обзиром да смо се нашли у ситуацији да се разматрала могућност да се такав споразум прихвати и тиме прекрши Устав Р. Србије, ми смо изгубили сво поверење у Владу, тј. у начин на који она води преговоре с Приштином. Тако да сутра организујемо протестну шетњу упозорења којом захтевамо да се преговори врате у оквире Резолуције 1244 СБ УН и да се никакви споразуми слични овом, споразуми који би водили кршењу Устава Р. Србије ни у будућности не смеју прихватати и да се Србија не сме доводити у такву позицију. Ми смо се овим скупом данас испред зграде Владе залагали на поштовање Устава и резолуције 1244, а то нам је циљ и протестне шетње која ће кренути сутра, 9. априла у минут до 12 са Платоа код Филозофског факултета ка Влади. Позивамо све наше колеге студенте и све грађане да нам се придруже и сутра.“

***

18:30 СНП НАШИ: СЛОГА БИЋЕ ПОРАЗ ВРАГУ! Честитке свим патриотама на држању протеклих дана! Нема повлачења, нема предаје, борба је тек пред нама!

18: 20 О.Војо Билбија извео је поему СРПСКО СРЦЕ ЈОХАНОВО

*****

АГЕНЦИЈЕ БЕТА И ТАНЈУГ ОБЈАВИЛЕ СУ ВЕСТ ДА ЈЕ ВЛАДА СРБИЈЕ ОДБИЛА УЛТИМАТУМ ЕУ:

 17:51 ТАНЈУГ: Влада Србије одбила предлог Брисела

Влада Србије закључила је данас да не може да прихвати понуђена решења у Бриселу јер не гарантују безбедност и људска права на КиМ, а премијер Ивица Дачић овлашћен је да обавести ЕУ о тој одлуци.

БЕТА: Влада одбила решење за Косово, тражи наставак дијалога

Влада Србије једногласно је у понедељак одбила понуђено решење за Косово и предложила хитан наставак дијалога са Приштином уз посредовање ЕУ.
“Влада Србије не може да прихвати предложене принципе који су усмено предочени преговарачком тиму Београда, јер не гарантују пуну безбедност, опстанак и заштиту људских права Срба на Косову. Такав договор није спроводив и не би довео до коначног и одрживог решења”, рекао је премијер Ивица Дачић на седници владе, отвореној за медије.
Влада Србије је овластила премијера Дачића да о одлуци Београда обавести Европску унију.

******

ЗАХВАЛНОСТ СТУДЕНТИМА И ОРГАНИЗАТОРИМА ПРОТЕСТА

Борис Малагурски: Ја бих пре свега хтео да се захвалим студентима који су показали да их занима Србија!
… За разлику од многих који желе да се уклопе ОНИ ЖЕЛЕ ДА МЕЊАЈУ СИСТЕМ!
…Ово није борба ниједне одређене групације људи у Србији, ово је борба свих грађана у Србији!
Не сме да буде подела, ово је наша борба није битно ко је главни, битно је да се боримо за један циљ – а то је да се боримо за наше националне и државне интересе! Они који се одричу своје слободе зарад сигурности, не заслужују ни слободу, ни сигурност! Ми желимо слободу!

*****

ГОВОРИЛИ СУ И…

Зоран Красић СРС: Није данас дилема да ли постоји Косово и Метохија или ЕУ. Данас је дилема да ли постоји Србија. Да ли смо за Србију, сваки дужни цм, кубни цм и квадратни цм Републике Србије је ИСТИ. Без обзира да ли је на Косову и Метохији или у Београду. И зато смо овде, да поручимо: Устав Републике Србије донели су грађани на референдуму, Резолуцијом 1244 написано је да је Косово и Метохија саставни део Републике Србије. И око тога нема разговора. Чујемо да се неко тресе од страха. Зашто се тресе од страха? Каже, треба да се потпише нешто што и не постоји на папиру. Па и када је узимао паре из Брисела није то радио на папиру. Шта му поручују његови пријатељи и творци из Брисела – власт у Србији зна шта мора да уради. А шта они данас кажу? Данас, они који су на власти кажу да неће да потпишу оно што не постоји на папиру. Зашто? Зато што су опет извршили анкету и видели да огроман број грађана Србије НЕ ПРИХВАТА ИЗДАЈУ. И сад се налазе, не између чекића и наковња, него у процепу, у процепу код својих газда…

*****

КОМЕНТАР И ФОТО НА ФБ
СА НАЈВИШОМ ОЦЕНОМ ЧИТАЛАЦА…

СНП НАШИ:

Уместо да бране Уставни поредак на КиМ, полиција брани издајнике!

ПРОТЕСТ ДВЕРИ КРАЉЕВО ФОТО ИСПРЕД ВЛАДЕ СРБИЈЕ

————-

 

ФОТО АЛБУМ: СРБИ НА ОКУП

Београд, Влада Србије, протест, 8. април 2013, дан трећи

 

[wzslider]

***

СТУДЕНТИ БЕОГРАДСКОГ УНИВЕРЗИТЕТА: НЕ КАПИТУЛАЦИЈА!

STUDENTI BG 1

Плато Филозофског факултета – Влада Србије

Драги грађани Србије,

Група студената окупљена у циљу организовања великог народног протеста против безусловне капитулације Србије у бриселским преговорима са Приштином и Европском унијом и тако против признавања Косова и Метохије зарад добијања ДАТУМА за почетак преговора са ЕУ, позива све грађане Србије, све политичке партије, све невладине организације и удружења да подрже, и само са обележјима државе Србије, дођу на велики народни протест под називом:

НЕ КАПИТУЛАЦИЈА”

у уторак 9. априла, у минут до 12 часова на Плато испред Филозофског факултета, одакле ће кренути шетња улицама краља Милана и кнеза Милоша до зграде Владе Србије, где ћемо Влади Србије оставити захтеве протеста:

1. Да се не прихвати безусловна капитулацију у Бриселу и споразум са Приштином који значи признавање Косова и Метохије

2. Да се омогући народу да се изјасни, јер овакве судбоносне одлуке морају да имају легитимитет у јавно израженој народној вољи

3. Да држава Србија, у сарадњи са свим међународним факторима који би јој помогли, тражи да се решавање питања статуса Косова и Метохије врати у оквире Уједињених нација и Резолуције 1244

Ми, студенти, позивамо вас да свим легалним и легитимним средствима одбарнимо Устав и спречимо безусловну капитулацију у Бриселу и признавање Косова и Метохије.

СТУДЕНТИ ФОТО ПРОТЕСТА

ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ:

Двери – Сви на протест! ДАНАС од 10 часова на Тргу Републике! Бранимо Србију – издаја неће проћи!

ИСПИТНО ПИТАЊЕ: КОСОВО И МЕТОХИЈА

СТУДЕНТИ БЕОГРАДСКОГ УНИВЕРЗИТЕТА: НЕ КАПИТУЛАЦИЈА!

Ненад Узелац: Деветог априла – ропство или слобода!

3 replies »

 1. Nije to samo EU . Tu su umesani BIA, forum za obezbedjenje Srbije i sve huminitarne organizacije TAKO ZVANE DEMONKRATE . Prvo treba ove gore napomenute pohapsiti pa onda izvrsioce to jest vladu Srbije

  Свиђа ми се

 2. SKOCILA ZABA IZ VRUCE VODE I NISU USPELI ZA SADA DA JE ANESTEZIRAJU!!!
  Smislice EU druge trikove – o kojima ne mozete da sanjate! Za sada je efikasna sargarepa sa mnogo Miliona €€€€€ – za koje su prodali decu i roditelje – a o Srbiji da ne pricam!
  Mislim da ih treba poslati u EU – da ih islifuje/prevaspita po njenim strogim moralnim principima – gde politicar gubi posao zauvek zbog samo 3 pogresno izrecene reci!

  Nisu podigli to pitanje na nivou U-Nacija…
  .. nego su se odlucili da im EU i dalje kroji kapu…
  i vidim … ne izvinjavaju se Kosovcima – nego Jevropejcima…
  SRAMOTA….
  Treba jos 1 nedelju demonstrirati…

  Свиђа ми се