Биљана Диковић

СТУДЕНТИ БЕОГРАДСКОГ УНИВЕРЗИТЕТА: НЕ КАПИТУЛАЦИЈА!


Група подршке браћи на Космету:

Студентима су пружили подршку и Борис Малагурски, Београдски синдикат, проф. др Јасмина Вујић (професор нуклеарне физике на Берклију), Ивана Жигон, бајкери Србије, удружења српске дијаспоре у Швајцарској и из Мелбурна Србија се буди!

***

Српски сабор Заветници

Српски сабор Заветници пружа потпуну подршку студентима који ће се, у знак протеста сутра у 9 ујутру окупити испред Владе Србије да пренесу поруку и став српске интелектуалне младости и будућности да се никада неће помирити, са предајом Косова и Метохије, шиптарским сецесионистима.
Позивамо све грађане Србије да се придруже српској омладини, и тиме покажу јединство и слогу целог Српског народа.

***

Студенти су изазвали свеопште уједињење народног фронта против брислеских преговора. Након Двери, Иницијативе НИКАД ГРАНИЦА, протест студената подржавају и НАШИ.

Очекује се одговор СРС и ДСС, као и других партија и организација.

Србија се буди !

***

Студенти уједињују Србију !

Nenad Uzelac
07.04.2013. 20:00
Протесту студената подршку су пружили представници Срба са Косова и доћи ће већ сутра испред владе Србије да заједно са студентима анимирају грађане.
Саша Касаловић подпреседник СНО СРБИ НА ОКУП Небојша Јовић председник СНВ Косовска Митровица Игор Војиновић председник НП ОТАЏБИНА

***

САОПШТЕЊЕ Иницијативног одбора студената Београдског Универзитета поводом „преговора у Бриселу“ и захтев студената преговарачима у име Србије: * Враћање преговора о Косову и Метохији у оквир Уједињених нација и *Инсистирање на поштовању Резолуције 1244.

06.04.2013. извор: ФБ, за ФБР уредник Биљана Диковић

STUDENTI BG 1

—————-

Поводом осме рунде преговора Београда и Приштине у Бриселу, а с обзиром на то:

Да је пред државу Србију стављен недвосмислени ултиматум;

Да се тим ултиматумом од Србије тражи потписивање споразума којим би се укинуле све српске институције на северу Косова, чиме би се проширила надлежност самозване државе Косово и на север Косова и Метохије;

Да би се потписивањем таквог споразума суштински признала независност Косова;

 

Иницијативни одбор студената Универзитета у Београду издаје

 

САОПШТЕЊЕ

 

У наредним данима студенти Универзитета у Београду организоваће низ активности под називом:

 

НЕ КАПИТУЛАЦИЈА!

 

 

 • Слање студентских делегација у САНУ и код Ректора Универзитета у Београду са захтевом да обе интитуције званично затраже од Владе Републике Србије да одбије ултиматум
 • Бдење студената испред зграде Владе Републике Србије, које почиње у понедељак, 8. априла 2013. у 14 часова и трајаће током читаве ноћи
 • Протестна шетња која ће бити одржана у уторак, 9. априла 2013. године са почетком у 11:59 на платоу испред Филозофског факултета, одакле ће се кренути до Владе Републике Србије, где би се њеним представницима, премијеру г. Ивици Дачићу и потпредседнику Владе г. Александру Вучићу предали следећи захтеви:

 

 1. Тражимо да се не потпише било какав споразум са Приштином по ултиматуму Брисела, Сједињених Америчких Држава и Немачке
 1. тражимо расписивање референдума у што краћем року, на коме ће граћани, као носиоци суверенитета, моћи да се изјасне поводом питања:

 

“Да ли сте за признавање независне државе Косово зарад добијања датума за отпочињање преговора за чланство у Европској унији?“

 1. Враћање преговора о Косову и Метохији у оквир Уједињених нација,

 2. Инсистирање на поштовању Резолуције 1244.

 

Иницијативни одбор ће предузимати све друге активности како би се испунили постављени захтеви.

Протест је миран и нестраначки, инициран од стране групе студената Универзитета у Београду и ми овим путем позивамо све грађане и колеге студенте да нам се придруже и да у овом одсудном тренутку за Републику Србију, уједињени кажемо једно одлучно “Не!“ капитулацији.

У случају потписивања споразума са Приштином, студенти ни у ком случају неће престати са својим акцијама и настојањима очувања територијалног интегритета Републике Србије.


У Београду, 6. априла 2013.

Студенти Универзитета У Београду

***********

ФБ позив на догађај: НЕ КАПИТУЛАЦИЈА!

Плато Филозофског факултета – Влада Србије

Драги грађани Србије,

Група студената окупљена у циљу организовања великог народног протеста против безусловне капитулације Србије у бриселским преговорима са Приштином и Европском унијом и тако против признавања Косова и Метохије зарад добијања ДАТУМА за почетак преговора са ЕУ, позива све грађане Србије, све политичке партије, све невладине организације и удружења да подрже, и само са обележјима државе Србије, дођу на велики народни протест под називом:

„НЕ КАПИТУЛАЦИЈА“

у уторак 9. априла, у минут до 12 часова на Плато испред Филозофског факултета, одакле ће кренути шетња улицама краља Милана и кнеза Милоша до зграде Владе Србије, где ћемо Влади Србије оставити захтеве протеста:

1. Да се не прихвати безусловна капитулацију у Бриселу и споразум са Приштином који значи признавање Косова и Метохије

2. Да се омогући народу да се изјасни, јер овакве судбоносне одлуке морају да имају легитимитет у јавно израженој народној вољи

3. Да држава Србија, у сарадњи са свим међународним факторима који би јој помогли, тражи да се решавање питања статуса Косова и Метохије врати у оквире Уједињених нација и Резолуције 1244

Ми, студенти, позивамо вас да свим легалним и легитимним средствима одбарнимо Устав и спречимо безусловну капитулацију у Бриселу и признавање Косова и Метохије.

СТУДЕНТИ ФОТО ПРОТЕСТА

4 replies »

 1. Bravo, mladi ljudi!Ponosimo se vama! Znajte, da i dok je i jedan jedini Srbin medju nama protiv izdaje K i M ono nam se ne moze oteti.
  Ziveo srbski narod, zivela sveta zemlja Srbija!

  Свиђа ми се

 2. Svaka vam čast. Izražavam punu ličnu i porodičnu podršku vašoj akciji i zahtevima u celini.Dok je takve mladosti i akademaca biće i bolje budućnosti za Srbiju.

  Свиђа ми се