ДРУШТВО

РЕЖИМ У ПАНИЦИ – НАСТАВЉА СЕ СУДСКИ ПРОГОН НИКОЛЕ АЛЕКСИЋА


Редакцијски коментар: Како се данас у Србији може говорити о правима, кад наши највећи државни званичници, којима је дужност да спроводе законе, КРШЕ УСТАВ СРБИЈЕ – највећи правни акт ове земље??? Oправдано се поставља питање – За кога овде важе права а за кога не важе?
За Николу Алексића и друге сррбске родољубе изгледа важи неки „посебан закон“ по коме се може изрицати пресуда без  саопштења кривице и без претходног суђења!
?

Суд

***

РЕЖИМ У ПАНИЦИ – НАСТАВЉА СЕ СУДСКИ ПРОГОН НИКОЛЕ АЛЕКСИЋА

Никола Алексић, директор Еколошког покрета Новог Сада и председник Патриотског блока, који је покренуо иницијативу за изјашњавање грађана Србије о уласку у Европску унију, после само 24 сата од покретања наведене иницијативе добио је позив од Прекршајног суда у Новом Саду за изрицање казне.

Проглашен је окривљеним и позван 10. априла 2013. године у 12.45 часова у Прекршајни суд у Новом Саду на бул. Ослобођења бр. 114, соба 114 да му се изрекне казна.

Због чега је окривљен – није наведено у позиву, а уколико се не одазове позиву биће издата наредба за његово принудно довођење.

Окривљени Никола Алексић, према тексту позива, има право да узме браниоца-адвоката и да буде саслушан у његовом присуству и вероватно да му се у његовом присуству и изрекне казна, јер је илузорно очекивати од браниоца да брани окривљеног од нечега што ће му се први пут саопштити пред изрицање казне. Толико о правосуђу у Србији.

Неизвесно је само да ли је судија Оливера Косовац наредбу о позивању Николе Алексића добила СМС поруком, јер да је добила писаним путем, вероватно би разлог био назначен на позиву.
Овакав стил позивања и саслушавања Николе Алексића пред државним органима није од јуче. Два пута је до сада Никола Алексић телефоном позиван у београдску полицију на саслушање без да му се саопштио разлог позива и саслушања.

Толико о људским правима и основним слободама у Србији лета Господњег 2013 које гарантује ратификована Европска конвенција.

Позивају се грађани Новог Сада и Србије да, према могућностима, присуствују суђењу и изрицању казне Николи Алексићу у наведено време у Прекршајном суду у Новом Саду, јер се основано сумња да када буду дошли други грађани на ред, неће имати више никог да позову у помоћ, пошто се свима спрема описана судбина.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА ЕКОЛОШКОГ ПОКРЕТА

________
ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ:
ПЕТИЦИЈА: Разрешење Николића и Владе Србије! (ВИДЕО)
ЈАВНО ПОТПИСИВАЊЕ ЗА РАЗРЕШЕЊА И ОПШТЕ ИЗБОРЕ

1 reply »

  1. Терор издајничког режима према свима који желе да сачувају Србију се наставља ,ево доказа да свако ко је дошао на власт није народна власт већ одна која ради у корист крвних непријатеља Србије и српског народа.

    Свиђа ми се