Бомбардовање

ВЕЛИКА ТРИБИНА У НИШУ – НА ГОДИШЊИЦУ НАТО АГРЕСИЈЕ


ВЕЛИКА ТРИБИНА У НИШУ НА ГОДИШЊИЦУ ОД НАТО АГРЕСИЈЕ

Извор: Слободна Србија – Ниш

Србски покрет Слободна Србија и Српски сабор Заветници су у Нишу, дана 24. марта 2013. одржали велику трибину поводом 14. година од почетка НАТО агресије посвећену огромном страдању Ниша али и свим жртвама пострадалим у току, и последицама након , злочиначке НАТО агресије.

slika2

Тачно у подне 24. марта 2013. године, представници Србског покрета Слободна Србија и Српског сабора
Заветници положили су венац на споменик недужним жртвама НАТО агресије 1999. године у Нишу.
Минутом ћутања одата је почаст свим цивилима и војницима страдалим током 78 дана бездушног нелегитимног бомбардовања осиромашеним уранијумом, касетним бомбама и крстарећим ракетама.

НЕ ЗАБОРАВИ НИКАДА !!! – НАТО СЕЈАЊЕ СМРТИ 1999.

1

Хришћански је праштати, али заборавити шта су нам НАТО и Америка, и њихов “Милосрдни анђео” учинили у пролеће 1999. године био би злочин. И зато је увек потребно да се уз годишњице Нато агресије на Србију увек подсећамо шта се догодило тог пролећа, како се у будућности више никада ни на једном месту земаљске кугле не би поновило србско трагично пролеће. У исто време, то је наша обавеза према погинулима у тих 78 дана бомбардовања које је почело 24. марта.

Дане НАТО бомбардовања због потомака, и због историје не смемо заборавити ни сада када смо жељом марионета на власти могући кандидати за улазак у Европску унију.

слика 4

Посетиоце трибине је дочекивала симпатична девојчица у традиционалној србској народној ношњи уз традиционални дочек са хлебом и сољу.

слика 5

Присутни су поздравили националну Химну „Боже правде“ Републике Србије

Пре четрнаест година, на крају 20. века, без одобрења Савета безбедности Уједињених нација, под називом тзв. “Милосрдни анђео” савремени јахачи Апокалипсе коју су представљале 19 најразвијенијих земаља света, предвођене Америком, Немачком и Енглеском а уз благослов ватикана, бомбардовали су једну независну земљу, и тиме починили злочин против мира, злочин против човечности, геноцид и међународни тероризам, кршећи све повеље о људским правима, све прописе и међународне законе.

Овом акцијом се догодио први рат који је икада водио НАТО савез, а да при томе ниједна од земаља агресора није била нападнута, нити је одговарала за овај рат. Без обзира на све могуће дистанце, и на жељу марионетске владе да једног дана будемо чланови Европске уније и НАТО-а, 78 дана бомбардовања, у већем делу србког народа остају упамћени као дани разарања и убијања од стране оних који сада одлучују о нашем међународном статусу, о степену људских права и поштовању међународног права у Србији.

слика 6

Говорници (са лева на десно):
• Срђан Михајловић – Србски покрет СЛОБОДНА СРБИЈА
• Стефан Стаменковски – Српски сабор ЗАВЕТНИЦИ
• Небојша Јовић – председник СНВ Косовска Митровица
• Др Раде Рајић – пуковник у пензији
• Славко Никић – публициста
• Рајко Ђурђевић – новинар и писац

Током 78 дана на Србију у Црну Гору бачено је толико разорног експлозива што према неким проценама одговара јачини десетак атомских бомби бачених крајем Другог светског рата на Хирошиму и Нагасаки, а чије последице Јапанци и данас осећају.

слика 8

Препуна сала Нишког Културног Центра

И као што Јапанци осећају последице бачених атомских бомби пре 67 година, тако и грађани Србије осећају последице НАТО осиромашеног уранијума, и то ће косити поколења Србије, а да ми тога нећемо сасвим ни бити свесни. Међутим, не може се сакрити податак да је у Србији драстично повећан број оболелих од разних врста канцера. И док се у другим земљама Европе према подацима Светске здравствене организације, број оболелих од рака смањује, у Србији је последњих десетак година преко двадесет посто повећан. Пре две године објављен је податак да сваке године 32.000 Срба има неко канцерогено обољење, а умре 20.000. Недавно је обелодањен податак да тренутно има око 37.000 оболелих од неког облика канцера.
Зна се и то да само један милиграм уранијума разара бубреге, па се код нас годишње региструје 300 оболеле новорођенчади, а у осамдесет посто случајева канцер се открије касно.

29

Извођење народних песама са простора Косова и Метохије
Катарина Цвијовић песмом “Црвен цвете“ расплакала је окупљене.

Познати су и подаци да свака друга жена на Косову и Метохији има рак штитасте жлезде, а дванаестогодишњој девојчици откривен је рак дојке. Целу породицу Јовић код Вучитрна покосио је канцер, сваког дана у Звечану се региструје по један тумор, неколико деце рођено је без потколеница… Од НАТО бомбардовања до данас број новорођене деце оболеле од леукемије повећан је за пет посто… Протекле деценије бележено је и то да су се рађала телад без ногу, или очију, са две главе, јагњад са осам ногу, рођене су три животиње са хидрицефалусом… било је индиција да су се појавиле хромозомске промене код људи.

слика 10

Др Раде Рајић – пуковник у пензији

За ове стравичне случајеве као последице НАТО бомби, зна се, али се о томе ћути да се не би узнемирила јавност, и да актуелна власт не би имала проблема од Европске уније и Америке. С времена на време чује се понеки узнемиравајући податак, али стручне анализе и потпуних анализа нема.
Пре неколико година бивши министар здравља и бивши начелник ВМА, др Зоран Станковић, једном приликом рекао је:

“Многи лекари уместо да причају о тим случајевима на међународним конгресима, ћуте у страху да их следећи пут неће позвати на конгрес…”

28

Славко Никић – публициста

НАТО рат против Србије, кажу неки аналитичари, био је рат без победника. Пораз је доживела државна политика Слободана Милошевића, али НАТО и Америка нису из рата изашли као победници јер су рачунали да ће за три седмице да окупирају целу тадашњу СРЈ.
Коначни циљ је – учвршћивање америчког концепта униполарног поретка ради успостављања контроле над економским, природним и људским ресурсима на планети. Тенденција агресивног ширења НАТО у Европи и на другим континентима демонстрира жељу тог, у суштини окупационог, Савеза да буде жандарм-заштитник мултикорпоративног капитала у читавом свијету.

Нападу на суверену државу Југославију претходила је агресивна кампања ширења лажи и обмана, при чему је посебно коришћена исконструисана теза о „избјегавању хуманитарне катастрофе“, исценирани преговори у Рамбујеу и лажни „масакар цивила“ у Рачку.
НАТО пакт у извршењу злочина над Југославијом остваривао је пуну сарадњу и формирао неформални савез са терористичком организацијом „ОВК“ на Косову и Метохији.

11

• Рајко Ђурђевић – новинар и писац:
“Зар Александар Вучић не зна да се код Немаца иде само са руским каћушама?“

Агресија, све што јој је претходило или следило, представља израз дубоке моралне и цивилизацијске кризе владајућих елита Запада чије се последице, 12 година после тога, враћају у виду дубоке светске кризе којој се не назире крај.

Земље – чланице НАТО и њихови лидери су одговорни за употребу оружане силе без одобрења Савета безбедности, за грубо кршење Повеље УН, Завршног документа ОЕБС-а из Хелсинкија, Париске повеље и међународних конвенција, чиме је извршен злочин против мира и човечности.
Они су одговорни за смрт преко 3 500 и рањавање преко 10 000 људи, од чега су две трећине цивили, за употребу забрањених оружја као што су пројектили са нуклеарним пуњењем (осиромашени уранијум), касетне бомбе и хемијска средства, за трајно загађење земљишта, воде и ваздуха, као и за економску штету од преко 100 милијарди УСД.

17

• Др Драган Ранђеловић – Србски покрет СЛОБОДНА СРБИЈА
Господин Ранђеловић је поздравио присутне грађане, ветеране, представнике СПЦ, градских организација, странака и општинских управа, након чега је изнео незавидну позицију бораца/ветерана, РВИ и њихових породица и позвао да сви који су у могућности помогну акцију оснивања ПРВЕ фондације у Р Србији која ће се бавити хуманитарним активностима везаним за положај ветерана и њихових породица.
Фондација „СРЦЕМ за ХЕРОЈЕ“ је у оснивању од стране Србског покрета Слободна Србија.

слика 14

Отац Влајко Грабеж је након минута ћутања одржао опело за све пострадале током НАТО агресије.

Земље чланице НАТО и њихови лидери сносе одговорност што није спречено разарање и уништавање споменика културе на Косову и Метохији, укључујући 150 разорених цркава и средњовековних манастира, од којих је већи број под заштитом УНЕСКО.
Запад дугује извињење Србији и Црној Гори за огромне људске жртве, патње и разарања изазвана империјалистичком политиком у 20. веку.

Агресија против нашег народа настављена је протеклих 14 година другим средствима: политичким, економским и пропагандним.

слика 15

Небојша Јовић – председник СНВ Косовска Митровица: „Свашта смо преживели, није ово први пут да страдамо и да се боримо за опстанак, али нас сада највише боли, јер смо издани од сопствене државе. Премијер Србије каже да они све што раде раде у нашем интересу. Јавно Вас позивамо и молимо – немојте нас више бранити!“

Кулминацију такве инерције представља илегално, једнострано проглашење лажне независности Косова и Метохије, 17. фебруара 2008. године и признавање те криминалне НАТО творевине од стране чланица НАТО и ЕУ.

Злонамерном политиком Запада Косово и Метохија којим управљају лидери терориста и мреже наркодилера претворено је у одскочну даску исламског екстремизма и највећу претњу миру и стабилности у Европи.

Лажна држава „Косово“, албански тероризам и организовани криминал представљају најопаснији извор нестабилности на Балкану и у Европи.

слика 16

Срђан Михајловић – Србски покрет СЛОБОДНА СРБИЈА:

„…Хришћански је праштати, али заборавити шта су нам НАТО и Америка, и њихов “Милосрдни анђео” учинили у пролеће 1999. године био би злочин. …
Не смемо сметнути са ума да је и данас након 14 година Србија окупирана земља са марионетском влашћу и да се једино уједињењем србских родољубивих организација, својом снагом и сопственим капацитетима можемо ослободити и повратити достојанство и поносну јаку државу Србију !…“

Стабилност на Балкану зависи од поштовања универзалних принципа међународних односа, пре свега, принципа суверенитета и територијалног интегритета, без »уникалних« случајева и изузетака. Обнова преговора о статусу Косова и Метохије, никако се не сме водити како су је водиле и како је воде марионетске власти већ само уз пуно поштовање Резолуција СБ УН 1244, што представља једини излаз из садашње ситуације и враћање на пут права, стабилности и напретка

слика 17

• Стефан Стаменковски – Српски сабор ЗАВЕТНИЦИ:
“ … Ја вам се заветујем да се ми никада нећемо одрећи нити педља нити једне српске земље, ни Косова и Метохије, ни Српске Црне Горе, ни Војводине, ни Српске Македоније – Старе Србије, ни Рашке ни Републике Српске …
Садашњи председник се рукује са разбојником Хашимом Тачијем, ми ће мо пре одсећи руку него што ће мо се са њима руковати! …“

Злочини НАТО не смеју се заборавити. Покретање и обнављање поступака за утврђивање одговорности ондашњих руководилаца НАТО пред надлежним међународним и националним судовима за утврђивање њихове индивидуалне одговорности – представља моралну обавезу надлежних институција и а стално инсистирање на томе обавезу нас као грађана који воле своју отаџбину.

Србски покрет Слободна Србија

slika1

Србски покрет Слободна Србија

 

Текст на: http://slobodna-srbija-nis.blogspot.com/p/exit.html

 

Информативна служба
САБОР-а
Србског покрета Слободна Србија
 
______________________
 
ИЗДВАЈАМО ЛИНКОВЕ:
  • ПРОГРАМ ………………………………………….. ЛИНК
  • МАНИФЕСТ Слободне Србије…………………….. ЛИНК
fb mali.jpg посетите нас и на фејсбуку
 

youtube-logo-2.jpg Слободна Србија – Ниш на „You Tube“

______________________