Биљана Диковић

ПРОТЕСТ КРОЗ ОПРОШТАЈНУ ПОРУКУ: Обесио се и оставио поруку Влади РХрватске


ПРОТЕСТ КРОЗ ОПРОШТАЈНУ ПОРУКУ: Обесио се и оставио поруку Влади РХрватске

 

„Само за примјер другима Occupy Croatia и за нашу Влада РХ и свима захвалнима…“, стоји у последњој поруци коју је на свом фејсбук профилу написао 30-годишњи Деан Дмитровић пре него што је себи одузео живот.

11.03.2013. jutarnji.hr, ФБ, за ФБР приредила Биљана Диковић

dean FB STATUS

Полицијска управа сисачко-мославачка потврдила је да се ради о самоубиству вешањем које се догодило у ноћи с петка на суботу, али више информација нису дали, наводи Јутарњи.хр.

Деан је пре поруке намењене Влади на свом профилу поздравио све објавивши како “одлази на годишњи”, да би недуго након тога написао да му је доста “политичко-тајкунске ‘елите’”. Вест о његовој смрти пренели су и активисти покрета Occupy Croatia којима се Деан такођер обратио у својој последњој поруци.

Dean Din Scott Dmitrović  пресудио је јучер сам себи и окончао свој млади живот због наводног дуга према држави! Свој посљедњи статус на ФБ-у упутио је нама и тиме нас на неки начин задужио да се боримо још јаче против ове банкстерске и мафијашке звијери којој људски живот ништа не значи, био стар или млад, свеједно.Р.И.П. Деане… „- стоји на њиховој фејсбук страници. Као и светском Occupy покрету, тренутни циљ хрватског покрета је борба против капиталистичког система те, како кажу, залагање за радикалне друштвене промене и уклањање неолибералних структура система јер сматрају да се политичке странке за грађане занимају само пре избора, а да су синдикати раднике оставили на цедилу.

1 reply »