ДРУШТВО

Србија незадрживо срља у светлу будућност! Најновији доказ – младић се убио лековима да не би умро ОД ГЛАДИ!


Редакцијски коментар:
Србијо, деца ти се убијају да не би умирала од глади! Шта  нам се ово дешава? Куда смо се ово запутили? Јесмо ли свесни куда идемо? Хоћемо ли мирно и безосећајно гледати шта се дешава, јер се то дешава „неком другом“???  Освестимо се од хипнозе – можда је ово задњи тренутак да прогледамо!

***

ЗБОГ ГЛАДИ: Убио се лековима из другог покушаја!

10/03/2013 – 12:30
Фото: Телеграф.рс   

Тело несрећног младића Ивана Пауновића (28) чак пет дана је лежало у болници јер није имао ко да га преузме, пошто је живео сам.

POZAREVAC-Ivanova-umrlica

Иван Пауновић (28) из Пожаревца преминуо је у болници од последица тровања лековима, само неколико дана након што га је полиција спречила да се избоде ножевима због глади и беспарице.

Психијатар др Војин Кузмановић каже да је Иван код њих довезен у веома тешком стању.

– Он је најпре реанимиран, али је потом, због велике количине лекова које је попио, пребачен на интензивну негу, где је и преминуо – каже др Кузмановић.

Тело овог несрећног младића чак пет дана лежало је у болници, јер није имао ко да га преузме, пошто је живео сам. Сахрањен је 6. марта на Новом гробљу у Пожаревцу, а на умрлици није наведен нико од његове породице, већ је само писало “његови најмилији”.

Ивановом боравку у болници претходила је права драма у дворишту његове куће у Прилепској улици број 12 у Пожаревцу. На лице места полиција је стигла по обавештењу Хитне помоћи, јер лекари нису успели да приђу очајном младићу.  Иван је лежао на кревету, држећи у рукама два велика ножа и претећи да ће их зарити себи у стомак уколико било ко покуша да му приђе.

Очајни младић све време је понављао да више не жели да живи, јер је гладан, нема посао, а и струја му је искључена због дугова. Овај несрећни младић је од рођења до 12. године био у хранитељској породици у Милошевцу, након чега га је отац довео код себе у Пожаревац. Нико од комшија није знао да каже где се налази Иванов отац нити његова мајка. Био је препуштен сам себи, јер нико није желео да му пружи помоћ.

Сличан случај у Пожаревцу десио се и у августу 2010. године, када је Драган Јовановић (44) изашао на улицу и убадао се ножем, наочиглед комшија и пролазника. Он је био очајан због беспарице и јер је живео сам, пошто га је супруга напустила и одвела децу са собом. Полиција је успела да га одговори од самоубиства, након чега је пребачен у болницу. Међутим, два месеца касније, извршио је самоубиство бацивши се у Мораву.

(Д. К.)