Република Српска

ПЕТИЦИЈА широм Републике Српске – Тражимо ревизију рада и пресуда Хашког трибунала и Суда и Тужилаштва БиХ!


Петиција за прикупљање потписа бораца и грађана Републике Српске за ревизију рада и пресуда Хашког трибунала и Суда и Тужилаштва БиХ

Датум: 8 Mar 2013
Извор: Борачкарс.нет

[wzslider]

Поштовани!

Борачка организација Републике Српске покренула је петицију за прикупљање потписа бораца и грађана Републике Српске за ревизију рада и пресуда Хашког трибунала и Суда и Тужилаштва БиХ.
Потписивање петиције БОРС-а отпочело је 05. марта и проводиће се до 20. марта 2013. године на јавним штандовима у свим градовима и општинама Српске, а прикупљање потписа грађана биће организовано и у свим општинским и мјесним борачким организацијама.
Након што се петиција заврши, потписи прикупљени у њој ће бити прослијеђени у Уједињене нације како би се могли кориситити као подршка представницима Србије и БиХ (Република Српска) у расправи о раду Хашког суда заканој у УН-у за 10. април ове године.
На захтјев великог броја грађана из иностранства, који нису у могућности да непосредно учествују у потписивању петиције, Борачка организација Републике Српске је одлучила да таквим лицима омогући да се путем интернета прикључе акцији којом се оспорава селективни рад два поменута суда.

Поступак за потписивање петиције путем интерента је сљедећи:

Пошаљите Ваше име и презиме и број личне карте или пасоша, те пребеивалиште на мејл адресу Борачке организације РС: boracka@gmail.com са нагласком ЗА ПЕТИЦИЈУ. На овај начин једино ће Борачка организација имати ваше личне податке, односно информацију ко је све и одакле укључен у петицију, што истовремено значи да ће подаци бити заштићени.
Након што добију ваше мејл, стручна лица БОРС ће податке уврстити у збирну књигу петиције, која ће бити прослијеђена УН.
Податке за укључивање у петицију путем мејла можете слати до 25. марта 2013. године.
Унапред се захваљујемо свима Вама који сте одлучили да на овај начин подржите Борачку организацију РС у напорима да се суспендује или бар коригује рад Хашког трибунала и Суда и Тужилаштва БиХ, да се онемогући даље сатанизовање српског народа и фалсификовање историје, као и политизација злочина и карактера рата у бившој Југославији.

***

САОПШТЕЊЕ О ПЕТИЦИЈИ БОРС-а

Повод је вишегодишњи селективни рад с политичком позадином заснован на двоструким аршинима о чему свједоче скоро све изречене пресуде, а посебно ослобађајуће пресуде тзв. хрватским генералима Анти Готовини и Младену Маркачу, као и терористима злогласне ОВК Рамушу Харадинају са сарадницима. На тај се начин Хашки трибунал у потпуности ставио у функцију оних глобалистичких снага уз чију помоћ је и успостављен, а које су својим дјеловањем креирале, организовале и докрајчиле рат на подручју бивше Југославије.

Разбијању заједничке државе јужних Словена и рушењу социјалистичког поретка истински и искрено успротивили су се једино Србија и српски народ, као доказани слободари и антифашисти – и зато су сурово кажњени. Српски народ је најприје сатанизован, затим му је уз помоћ екстремних националистичких и фашистичких елемената наметнут суров рат, а потом насилно одређена улога реметилачког фактора и кривца за тај „трагични сукоб“ како га је дефинисао сам Хашки суд. Међутим, тај исти суд због потреба ревизије историје и заштите ментора и штићених актера рата својим радом и пресудама декларисао се као антисрпски суд и тако разобличио своју улогу.

Као борци осјећамо потребу да зауставимо тај квазиправосудни терор којим се покушава дефинисати нови карактер рата у коме су сви други актери приказани као жртве, док се Србима намеће улога агресора. Истовремено тако се оправдава и политичка, социјална и економска агонија у новонасталим државама којој се крај не назире, а пошто Хашком трибуналу истиче рок његову улогу преузео је Суд БиХ који је још пристраснији и селективнији. Тај суд је нелегалан, јер је наметнут декретом високог представника, а структурални дијалог је показао и да је незаконит и неуставан, јер ради по принципу кадија те тужи, кадија ти суди.

Желимо да се таква суданија заустави и да се изврши ревизија како рада и једног и другог суда, тако и изречених пресуда. Из тог разлога очекујемо подршку не само бораца, већ и свих других патриотских снага и грађана Републике Српске.

Петиција ће бити организована у свим општинама и градовима Републике Српске у првој половини марта мјесеца и својим потписом грађани ће моћи да изразе свој лични однос према Хашком суду и Суду БиХ. Потписивању петиције претходе два тематска округла стола у Бања Луци и Источном Сарајеву како би се на стручан и документован начин демистификовала улога и Хашког суда и Суда БиХ. Потписи ће као документовани резултат петиције бити прослијеђени Генералној скупштини Уједињених нација прије расправе о раду Хашког суда заказане за 10. април ове године, као наш валидан и вјеродостојан захтјев и као израз грађанске воље бораца и грађана Републике Српске.

****

Драгица Јанковић:

Драги пријатељи и саборци прикључите се овој петицији својим потписом, врло је важно да нас је у што већем броју да би наша петиција била узета у разматрање у Уједнињеним Нацијама!!! Упутство о слању потписа имате доле у тексту!!!

Хвала унапред свима и одазовите се што више и обавестите своје пријатеље који користе друштвене мреже!!! Замолићу вас да овај текст поставите на својим профилима да што више људи буде укључено у петицију јер имамо јако мало времена а треба пуно тога урадити!!!

У питању су наши људи, у питању је наша част, у питању је опстанак оних Срба који су бранећи нашу родну груду добили драконске казне и казамате а да им није суђено по правилима јурисдикције већ зато што су припадници српског народа!!! Будите частан Србин/Србкиња бар у овом моменту ово је најмање што можемо за те људе да урадимо!!!!

Хвала унпаред свима и нек нам је свима Бог у помоћ!!!!