Биљана Диковић

Сумрак човечанства: Бундестаг изгласао да право на воду није људско право!


Сумрак човечанства: Бундестаг изгласао да право на воду није људско право!

Већином гласова у Немачкој је пред снагом либералног капитализма пала још једна од цивилизацијских тековина.

07.03.2013. dnevno.hr, за ФБР уредник Биљана Диковић

водааа
Већина одборника у немачком парламенту подигла је руку за закон којим се право на воду избацује с пописа основних људских права. Ради се о својеврсној цивилизацијској тековини коју су Уједњени народи усвојили после Другог светског рата.

– Мислим да је ово почетак краја цивилизације какву познајемо. Мислим да ће након овога бити свима јасно да је и фамозни Закон о стратешким инвестицијама само један део дијаболичног плана свих оних који плаћају велику већину европских влада, дакле својих вазала. Мислим исто тако да вам је сада свима јасно зашто ће обични, па и сви они небитни еуропарламентарци имати осам хиљада евра плату и све трошкове плаћене. Још нисмо ушли у пакао иако смо први пред вратима – објавили су на своме ФБ профилу припадници покрета Occupy Croatia, а пренела интернет редакција dnevno.hr.

——-

 

На СРБском ФБРепортеру можете прочитати и повезани текст:

Мара Кнежевић Керн: ПЛАВО ЗЛАТО

Док се убрзано и далеко од очију србске јавности врше припреме за приватизацију сектора за водоснабдевање ( уз најаву приватизовања свих јавних предузећа), из Империје екперименталних зечева – САД-а, стижу застрашујуће вести о практичним последицама претварања воде у робу с једном функцијом – извлачења профита. ПИТАЊЕ ЈЕСТЕ: ШТА СЕ ДОГАЂА СА ВОДОМ КАО ОПШТИМ ДОБРОМ СРБИЈЕ, ДА ЛИ ЈЕ И КОЛИКО, А НАЈВАЖНИЈЕ – КО И КАКО ЕКСПЛОАТИШЕ – ИЛИ НЕ ДАЈ БОЖЕ ДА ЈЕ НЕКОМ ОБЕЋАНА?

1 reply »