Биљана Диковић

Рајица Марковић: БОГ, ЧОВЕК И ВЛАСТ


Рајица Марковић: БОГ, ЧОВЕК И ВЛАСТ

Рајица Марковић

Власт је од Бога и човек је од Бога. Кад човек од Бога створен спроводи власт од Бога примљену, прослављајући Бога, међу народом влада благостање.

Блага воља Божија успоставља благостање и братску љубав међу људима. Међу народом влада једнодушност, разумевање, слога и међусобна помоћ.

Вера је камен темељац ове народне братске заједнице.

Насупрот овој власти имамо власт којом управља човек Богом створен, али, у свету растворен и по светским нормама претворен у сасвим супротно створење од оног првобитног од Бога створеног. Бог је светлост и Отац Истине а Његов противник, с неба збачени заробљеник времена, отац је сваке лажи и кнез овог времена.

Отац лажи влада овим светом преко људског греха. Кад синови оца лажи завладају над народом, умножи се грех, уместо истине зацари се лаж, уместо слоге раздор , уместо љубави мржња, уместо благостања беда пропадања.
Власт се, тад, не спроводи у име Божије него у име своје и на себичну своју корист. Већина сиромаши да би мањина на власти и њени блиски сателити могли да се богате.
Лаж и невера се на дуже време зацаре у народу а са њима њихова нераздељива пратња грех и смрт.

Већина се довија за преживљавање, мањина за иживљавање оним народном муком стеченим богатством лажима и преварама уграбљеним од народне већине. Глоба и грабеж, на све стране, својим бездушним бичевима исписују шаре по свим леђима народне већине. Кад лаж и невера испуне своје време и достигну врхунац обмане и наоко неприкосновено зацарење лажи, тад им сасвим изненадно наступи крај одавно предвиђен, Божијим печатом запечаћен и у заумни заборав заденут.

06.03.2013. ФБР аутор Рајица Марковић

1 reply »

  1. Цезаропапизам никако да се дефинише у Србији,а зна се од кога је и виде му се сатански и злочиначки трагови – бар по српском националном корпусу!Парабола о слепцима – ријалити издање…

    Свиђа ми се