ДРУШТВО

Maрко Јакшић: Нећемо под окриље Приштине


Нећемо под окриље Приштине

24. 02. 2013. 10:15
Срна, Дневник
фото: Медија центар Београд

Функционер Демократске странке Србије са Косова и Метохије Марко Јакшић изјавио је да није прихватљиво да српска заједница општина на Косову и Метохији буде под окриљем самопроглашене косовске државе.

marko jaksic

Нећемо да нам командује самопроклована држава Косово: Марко Јакшић

„Тако нешто није и никад неће бити прихватљиво да српска заједница општина буде под окриљем независне државе Косово. Ако пак неко у Београду жели да прави сепаратне договоре са Приштиноим, онда мора да промени уставно-правни поредак државе Србије и отпише покрајину Косово и Метохију“, рекао је Јакшић за новосадски Дневник.

Он је објаснио да на северу Косова и Метохије делују институције државе Србије, и то у складу с њеним законима и Уставом.

„У том смислу, какви год буду били аранжмани предсједника Владе Србије Ивице Дачића и предсједника Владе самопроглашеног Косова Хашима Тачија, Београда и Приштине, ми ћемо се овде трудити да одбранимо те институције чувајући на тај начин и Устав Републике Србије“, констатовао је Јакшић.

Током последњег састанка Дачића и Тачија у Бриселу уз посредовање високог представника ЕУ Кетрин Ештон разговарано је о формирању заједнице српских општина на северу Косова и Метохије, односно повезивању српских самоуправа јужно од Ибра.
___________
http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/294671/Necemo-pod-okriljem-Pristine