ВЕРА

Фебруар 2013: Владика Артемије у Детроиту – Данас многи говоре да је Србија изгубила Косово. Не! Него је, на жалост, Косово изгубило Србију. Јер Србије без Косова нема! (видео)


Фебруар 2013 – Владика Артемије у Детроиту

Извор: Срби на окуп

Данас многи говоре да је Србија изгубила Косово. Не! Него је, нажалост, Косово изгубилио Србију.

Јер, Србије без Косова нема. Оно Срба што је још на Косову, оно не брани само себе и своја огњишта, и Косово и Метохију, него брани душу Србије. Без тога Србије нема.

Зато смо ми, као Срби у целини, дужни и позвани да останемо верни Предању и традицији наших Светих предака.

Када је у Совјетској Русији, после октобарске револуције, дошао прогон и страдање Цркве, један епископ је рекао: „ Пред нама су два пута- или ће цела Црква, у целини, стати и одстрадати своју веру, верност Богу, што би било много боље, или, ако тога не буде, онда остаје  да сваки појединачно одстрада своју веру, и пострада за њу.“ И он је један од тих Новомученика Руских, који је заиста и пострадао.

Та два пута стоје и пред нама, данашњим Србима- или ћемо сви, као народ, као целина, стати уз Светог Саву, Вл. Николаја, Аву Јустина, и остале наше славне и Свете претке, и уз нашу Отаџбину целосну, а не разбијену, што би било много боље, или, ако тога не буде, остаје нам да свако за себе и појединачно чува своју душу, своју веру и своју верност Богу, Светом Сави и Јеванђељу Христовом.

Мислим да код нас овде данас сабраних, као и многих који нису могли данас са нама бити овде, не постоји дилема.

Ја у то тврдо верујем, а Ви својим присуством то сведочите.

Има их и у Србији, има их у сваком месту, који знају и осећају куда нас наше политичке и духовне вође, или боље речено, духовни слепци, воде и заводе.

Нека би дао Бог да цео наш народ прогледа духовно и пронађе своју душу, чиме ће бити спасени и Косово и Метохија, и цела наша Мајка Србија.

Хвала Вам.

У наставку погледајте интегрални видео прилог, а у претходном посту можете наћи и транскрипт предавања Владике Артемија

Уредништво “СРБИ НА ОКУП”

1 reply »

  1. Прокоментарисаћу нешто невезано за текст.
    Наиме, прије је била читава помпа око тога да су биометријски документи нерихватљиви за вјернике, да су „вјеридба са антихтистом“ итд. Ево сада питање: Како је друго владика Артемије могао да допутује у Детроит осим са чипованим биометријским пасошем?
    Дакле, ко је овдје лаже? Коме треба разбити главу због обмањивања и вријеђања интелигенције?
    БАШ БИ ВОЛИО ДА ОВО НЕКО ПРОКОМЕНТАРИШЕ!

    Свиђа ми се