АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Дмитриј СЕДОВ: Teрористички акт од 11. септембра 2001. године


Teрористички акт од 11. септембра 2001. године

Дмитриј СЕДОВ | 17.02.2013 | fondsk.ru, за ФБР Биљана Диковић
 

Серијал “Лобања и кост”

 

У овом материјалу ми се нећемо подробно бавити терористичким актом у Њујорку од 11. септембра 2001. године.

Онима који и данас сматрају да је рушење њујоршких “Кула-близнакиња” било дело руку “Ал-Каиде”, препоручујемо да прочитају опширну стручну литературу, која не оставља ни камен на камену од званичне верзије. У протеклом периоду појавило се мноштво такве литературе и документованих сведочења.

Само да појаснимо, треба рећи да су упоредо са владином Комисијом, експертизу те катастрофе спровеле и три утицајне независне комисије у Америци:

–                Асоцијација цивилних пилота САД,

–                Асоцијација ватрогасаца,

–                Асоцијација пензионисаних сарадника ЦИА

То су озбиљна професионална удружења, наоружана финансијским и правним ресурсима. Рекло би се да је неопходно чути и њихово мишљење. Све три организације упутиле су Комисији за истраживање извештаје у којима је изнет закључак да овакав терористички акт не може бити резултат уске групе муслиманских екстремиста. У његовој припреми и остварењу није се могло проћи без учешћа великог броја америчких државних и недржавних структура, као и специјалних служби.

Материјале тих реферата Комисија није узимала у разматрање.

Разобличавање терористичког акта и проналазак истинских криваца, није било у интересу владајућих кругова САД, који су тесно испреплетани са закулисним снагама у “затвореним клубовима”. Они овај злочин сматрају импулсом за прелазак САД на нову етапу у вођењу спољне политике.

У ствари, овај терористички акт, који је назван “9/11”, постао је не само највећа провокација на почетку новог столећа, већ и прекретница у америчкој глобалној спољној политици.

Закулисним владарима САД, већ одавно је за одржавање непрекидног режима високопрофитних ратова у иностранству, био потребан непријатељ на дуге стазе. И они су у виду муслиманског тероризма нашли таквог непријатеља. У том сценарију доста тога било је прошивено белим нитима. Да напоменемо да је у том терористичком акту била оптужена једино “Ал-Каида” са њеним Бин Ладеном, који од те новости није могао доћи себи целу недељу. И тек после неколико дана појавио се видео снимак у коме је неко, сличан Бин Ладену (стручњаци кажу да то уопште није он) потврдио умешаност те организације у овај терористички акт.

Међутим, најважније у свему је то, да је Америка муњевито искористила борбу са “Ал-Каидом” за рат против тероризма по целом свету. И муслимански свет је одговорио управо онако како су желели у “затвореним друштвима” – масовном појавом терористичких мрежа. Јер је тероризам – рат сиромашних. Данас је “Ал-Каида” само један од учесника међународне терористичке интернационале, која броји неколико десетина хиљада бораца. На пример, данас само у Сирији ратује 12 000 терориста из Туниса.

Са ове тачке гледишта, поново се реализује један успешан масонски пројект. Такво изузетно оправдање као постојање терористичке мреже у свакој земљи, омогућава вам да против ње покренете интервенцију у сваком згодном тренутку.

Ова поука тера нас да се замислимо над питањем: колико су утицајни “закулисни кругови” САД и шта се од њих може очекивати у будућности?

Случај “9/11” у потпуности одговара таквом разматрању.

Приводимо неколико епизода из овог злочина.

–                У прву зграду Међународног трговачког центра ударила су два “Боинга”, која су, по сведочењу стручњака из Асоцијације пилота САД, могли да се усмеравају једино системом принудног радио-управљања, уведеног још 90-их година у току борбе са отмицом авиона. Такав систем који активира управљање ваздухопловом, постоји у свакој авиокомпанији (који је видљив на кадровима катастрофе “9/11”). Али да би се тај систем користио, неопходно је дејство десетине људи, како на земљи тако и у авиону којим се управља. Ти људи свесно воде жртву у катастрофу.

–                По налазима Асоцијације пилота САД, уместо “Боинга” који је пробио у Пентагон, њега је погодила крстарећа ракета. Сам авион је нестао без трага. Значи, у армији САД постоји тајна организација која је у стању да испали пројектил по свом штабу и да то прође без истраге. А цивилни “Боинг” је насилно спроведен у неутрални простор и пао је у океан или је погођен од стране својих ловаца. У овоме је поново морало учествовати свесно десетине људи.

–                Друга зграда Светског трговинског центра, по сведочењу стручњака из Асоцијације ватрогасаца САД, била је уништена експлозивом, смештеним на сваком спрату овог небодера. Требало је пронети и тајно инсталирати стотине килограма експлозива, како би се припремило ово усмерено рушење. Опет се ту радило о десетинама стручњака који су свесно одлучили да почине злочин.

–                По налазу Асоцијације пилота, авион, који је, као бајаги претрпео катастрофу изнад Пенсилваније, није нађен. У јами “од катастрофе” пронађена је само алуминијумска фолија. Претпоставља се да је и он одведен у рејон изнад океана и тамо уништен. Ни овде се то није могло извести без десетине свесних учесника у кривичном делу.

–                Све жељезне конструкције из разрушених зграда, брзо су уклоњене и однете у иностранство да се истопе, како стручњаци не би могли узети узорке са траговима експлозива. Опет се ту ради о великом броју учесника у провокацији.

Што пажљивије рачунамо могући број учесника, то је све израженији закључак да је у организацији овог терористичког акта узело учешће неколико стотина људи. За тако нешто мора постојати велика организација у којој влада жељезна дисциплина. Ни једно признање или разобличавање није се појавило из њедара те организације. Сва постојећа разобличења повезана су са радом независних специјалиста.

Наравно, не можемо искључити могућност да су се неки од извршилаца покајали и покушали да свету испричају праву истину. Но, такве намере се успешно пресецају у самом корену. Информације о таквим људима постоје, али сви они су већ завршили свој земни пут.

Амерички медији су под апсолутном контролом “затворених друштава” и играју огромну улогу у информационом обезбеђењу њихове делатности. То су показали и догађаји од “9/11” када су репортаже и фотографије са места догађаја који најбоље разобличавају званичну верзију, у потпуности склоњени са великог екрана и из новина. У званичним медијима САД немогуће је наћи фотографије трагова удара “Боинга” по Пентагону, где пробијено место не достиже ни ширину од два метра. Нема ни фотографије јаме од срушеног авиона у Пенсилванији, а такође ни фотографије мотора, шасије и осталих детаља који остају после сваке авиокатастрофе, није било могуће видети на снимцима.

Зато су они новинари који су покушали да дођу до истине, не само остали без посла, већ су и кривично гоњени.

Невидљиви свемоћни закулисни систем већ је учинио своју ствар, немилосрдно потчињавајући себи људске судбине.

У најмоћнијој држави на свету, скупина моћних групација ставила је у свој егоистички интерес целокупан државни апарат, службе и медије. Ови интереси се не обазиру ни на какве принципе човечности, нити принципе хуманости, или чак здравог разума. Умове ових људи помрачила је страшна похлепа. Али то нису само моћне фигуре закулисне Америке. То су и амерички пилоти који обарају незаштићене пилоте “Боинга”, то су и контролори летења који ћуте о злочину у ваздуху, то је и америчка војска која је испалила ракету на своју сабраћу  у Пентагону, то су и сарадници ЦИА који су уносили експлозив у зграду Међународног трговачког центра и многи, многи други. Сви они су купљени за новац. За велики за њих новац.

Идеологија “златног телета” достигла је своју апологеју. У САД се за новац може све, чак и немогуће. И немогуће је било учињено.

“Затворена друштва” су после “9/11” покренула агресију против Авганистана, несметано се богатећи на тој агресији скоро већ 12 година.

Добро је присетити се и друге епизоде. Две године касније “затворена друштва” САД су начинила са светском и домаћом јавношћу дотад невиђен фокус: они су оптужили Садама Хусеина за тероризам и почели су рат против Ирака. Садам Хусеин који је у ствари био крвни непријатељ “Ал-Каиде” и других терористичких групација, као мађионичарским пуцкањем прстију претворен је у лидера глобалног тероризма и подвргнут је нападу уз овације америчке публике.

Америка је дуго времена била земља “неустрашивих Американаца”, из простог разлога јер је увек ратове водила ван своје територије.

Тај просперитетни свет променио је “9/11”. Сада овде уместо “неустрашивих Американаца” обитавају “уплашени Американци”, који властима дозвољавају да раде са њима све што пожеле. А они желе да уведу Американце у нови рат у иностранству. Њих треба идејно и психолошки припремити да штите интересе “затворених друштава” путем оружаног насиља над другим народима. Због тога се “уплашеним Американцима” усађује мржња према вештачки створеној слици представника “осовине зла”.

Иран је главни циљ агресије САД у годинама које следе. Рат против те земље ће почети раније или касније и “затвореним друштвима” ће бити потребно пуно америчког “топовског меса”.

Но, да би се одлучили на такву авантуру, непоходно је осмислити, припремити и остварити провокацију, од које ће не само Америка, већ и читав свет задрхтати и у једном даху затражити да се казни “техерански мула”. Плашим се да ће то бити провокација са коришћењем нуклеарног оружја.

Осим тога, после ступања Црне Горе и Хрватске у НАТО, у те земље ће доћи амерички маринци како би “сачували мир и безбедност на Балкану”, а уједно спровели још једну гиљотину над Србима, како се ови не би усудили ни да протествују против распада њихове земље. Узгред да кажемо, распад Македоније и Србије о коме маштају у Вашингтону, коштаће их скупо. Прво ће морати да сузбију протесте, а затим да створе гарнизоне сличне бази “Бондстил”.

А зар овакав сценарио не изгледа сулуд?

Но, ко је могао да замисли да ће поједини Американци у Њујорку да побију 3 000 сународника, како би ушли у рат са Авганистаном? Зар то није сулуд сценарио?

“Затворена друштва” САД намећу читавом свету параноју – у којој је рат најпрофитабилнији бизнис, а ТОПОВСКО МЕСО НЕ СМЕ ДА ИМА МОЗАК.

То је парола закулисне Америке. Истовремено, у самом имену масонске ложе “Лобања и кост” има нешто симболично. Зар не води она земљу “уплашених Американаца” на историјско гробље?

 

——–

ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ:

Дмитриј СЕДОВ: Серијал “Лобања и кост” 1-3