Биљана Диковић

Генерал ИВАШОВ: Американци имају климатско оружје – вештачким облацима „прже“ неке земље


ИВАШОВ: Американци имају климатско оружје – вештачким облацима „прже“ неке земље

ТВРДИ ДА ОБАМА И БАЈДЕН – НУДЕЋИ РАЗОРУЖАЊЕ ДО 1.000 НУКЛЕАРНИХ ГЛАВА – УВЛАЧЕ РУСИЈУ У КЛОПКУ

  • 12.02.2013. факти.орг, за ФБР приредила Биљана Диковић

Генерал Леонид Ивашов

  • Сједињеним Држвама одговара да Русија има таман онолико ракета колико амерички систем за противракетну одбрану може да обори још у фази узлетања
  • САД већ сада поседују 32 брода са таквим системима, а до 2020. ће их имати 93. Ти су бродови већ у Баренцовом и у Црном мору. То им потенцијално омогућава да неутралишу наш нуклеарни потенцијал, а његовим смањењем једноставно желе да олакшају себи посао – наглашава генерал Леонид Ивашов, бивши шеф руске војне дипломатије
  • Пентагон у пробном режиму „лансира“ климатско оружје.  Већ ради на стварању вештачких облака, које користе као сочива за вишеструко повећање температуре на одређеном делу Земљине површине или на мору. Систем „Харп“ и америчка метеоролошка служба зато су пододељења Пентагона и чине службу „К“ – упозорава Ивашов

        ПРЕДСЕДНИК Академије за геостратешке проблеме, бивши шеф руске војне дипломатије генерал Леонид Ивашов сматра да би узајамно смањење броја нуклеарних бојевих глава које предлажу барак Обама и потпредседник САД Џозеф Бајден – на само по 1.000 – било неповољно за Русију. Другим речима:  да је то клопка коју су Бела кућа и Пентагон припремили његовој земљи.

       – У условима повећања обима средстава за противракетну одбрану као и нових типова наоружања, Сједињеним Држвама одговара да ми имамо таман онолико ракета колико амерички систем за противракетну одбрану може да обори још у фази узлетања, – упозорио је Ивашов још 18. јануара 2003, након што је тадашњи председник САД Џорџ Буш потписао директиву која је предвиђала да се са неколико хиљада крстарећих ракета да униште руске нуклеарне бојеве главе које се налазе у шахтама.    

       Преостале ударне ракете Русије биле би пресретнуте и уништене противракетама распоређеним на америчким бродовима.  

       – САД већ сада поседују 32 брода са таквим системима, а до 2020. ће их имати 93 – наглашава Ивашов. Ти су бродови већ у Баренцовом и у Црном мору. То им потенцијално омогућава да неутралишу наш нуклеарни потенцијал, а његовим смањењем једноставно желе да олакшају себи посао.  

       Осим тога, према речима Ивашова, сада Пентагон у пробном режиму „лансира“ климатско оружје.  

       – Већ раде на формирању вештачких облака, које користе као сочива за вишеструко повећање температуре на одређеном делу Земљине површине или на мору. Систем „Харп“ и америчка метеоролошка служба зато су пододељења Пентагона и чине службу „К“ у департману за перспективна управљања. Поврх свега, Американци већ имају разараче које користе за тестирање радиоталасног оружја – упозорава Ивашов.

       Одлука САД о смањењу нуклеарног потенцијала повезана је са тим што Пентагон више Ирак и Сирију не рачуна у непријатеље, већ само Иран, Кину, Русију и Северну Кореју.

       Ивашов указује да Американци рачунају да би им Обамина и Бајденова иницијатива за смањење нуклеарних арсенала – наравно, уколико Русија на њу пристане –  омогућила да на војним трошковима штеде до 8 милијарди долара годишње. 

       Приредила Марија Петрова

5 replies »

  1. Bas su pametni ti kauboji. Najbolje da se svi razoruzaju a da su samo kauboji naoruzani… Ako ce nekog da prze ovo leto onda ce Srbiju. Tomela i Vucela i Dacela ce da kazu : jes malo je vruce, koristite maramice za brisanje znoja.

    Свиђа ми се

  2. Zato i trazu da uvalu Rusiji“kvarnjaka“jer imaju satelitske sisteme i sa avionima Boing 747 laserske platforme svaku raketu unisti jos na pocetku lansiranja!Rusija treb da predje na laserske sisteme odbrane i napada!Rakete vec zastaarevaju!one kao krstarice jos se provlacu idu nisko ove rakete balisticke su sve do jedne ne efikasne u laserskom ratu(Rat Zvezda)

    Свиђа ми се