Биљана Диковић

Иницијатива "Никад граница": МЕДИЈСКО НАСИЉЕ ДИНКА ГРУХОЊИЋА


Иницијатива „Никад граница“: МЕДИЈСКО НАСИЉЕ ДИНКА ГРУХОЊИЋА

На редакцијску пошту СРБског ФБРепортера стигла је реакција Иницијативе НИКАД ГРАНИЦА на медијско извештавање о родољубивом скупу, односно забрани истог у Новом Саду (који је упркос забрани ипак ОДРЖАН). Иначе, за оне који до сада нису видели, такав један скуп већ је одржан у БЕОГРАДУ, један протест је био и ЗАБРАЊЕН испред Народне скупштине, погледајте видео ОВДЕ, овај уметнички перформанс представља стварни живот наших Срба на Косову и Метохији, границу на којој су терористи и убице УЧК, а коју власти Србије праве између њих и осталих Срба у Србији. Иницијатива НИКАД ГРАНИЦА је поднела ЖАЛБУ и ИНИЦИЈАТИВУ УСТАВНОМ СУДУ ЗА ОЦЕНУ УСТАВНОСТИ „РЕЗОЛУЦИЈЕ У ПРЕГОВОРИМА“, док су свој СТАВ о томе већ представили јавности.

О председнику Независног друштва новинара Војводине (НДНВ) Динку Грухоњићу, његовим сепаратистичким и шовинистичким испадима према србском народу већ смо писали у тексту Oдбрана „Печата“ и последњи дани.

У наставку преносимо јавно писмо Иницијативе НИКАД ГРАНИЦА.

09.02.2013. за ФБР уредник Биљана Диковић

НИКАД ГРАНИЦА

МЕДИЈСКО НАСИЉЕ ДИНКА ГРУХОЊИЋА

Све оно што Динко Грухоњић, врло лично, предузима против грађанске иницијативе НИКАД ГРАНИЦА, тешко би се могло описати икако другачије него као идеолошко и медијско насиље. Застрашујуће је што у том насиљу он ужива прећутну подршку многих, наводно неутралних друштвених актера, и што га нико не позива на одговорност.

У уторак, 5. фебруара, припадницима наше иницијативе волшебно је било забрањено да у Новом Саду одрже сасвим ненасилан перформанс, али су они ипак извели сличну акцију, истина на другој локацији, при чему никоме и ни на који начин нису угрозили безбедност, нити нарушили јавни ред и мир. Исто дана је вест о томе објавила агенција „Бета“, а од ње су је преузели бројни медији. У тој вести се, међутим, за нашу иницијативу крајње злонамерно тврди да је чини „више ултрадесничарских организација“, што је не само нетачно, већ и отворено хушкачки, па и увредљиво. Сајт „Аутономија“ отишао је још даље, пошто је „Бетину“ вест пренео под насловом „Забрањена акција клерофашиста у Новом Саду“.

Најочигледнија веза између „Бете“ и „Аутономије“ јесте управо Динко Грухоњић – као шеф новосадског дописништва „Бете“ и председник Независног друштва новинара Војводини, чије је „Аутономија“ гласило. Ако је неко у стању да понуди некога другог или нешто друго као објашњење оваквих, увезаних клевета изнетих против наше иницијативе, горимо од жеље да то објашњење чујемо. У међувремену, милили бисмо надлежне да нам укажу на то где почиње одговорност Динка Грухоњића према чињеницама, јавној пристојности и грађанима Србије уопште.

Инфо-служба иницијативе НИКАД ГРАНИЦА
info@nikadgranica.org