All

Видео позив за протест у Косовској Митровици 30 јануара…, вести са КиМ (28.01.2013)


20:45 Витез Отаџбине Председници 4 општине са сјевера КиМ управо сад одржавају „Светосавску академију“ са Србским савјетом ЦГ и Друштвом србских домаћина уз присуство почасних гостију бискупа Теа и друга Јулина, два највећа издајника и припадника ЕУ режима. На тај начин режим показује да се општине на КиМ слажу са укидањем Србије на Косову. КМ и Звечан су препуне обезбеђења. На свакој раскрсници стоје по двојица, а око Дома културе се не зна број припадника Цивилне Заштите и Дачићевих агената. ЧЕГА ЛИ СЕ БОЈЕ!? Боје се да неко не разоткрије њихову издају.

***

Протест на коме ће се читавој међународној заједници, али и домаћим „ЕУ залагачима“ показати искрена и одлучна воља да истрајемо у борби за одбрану Косова и Метохије, заказан је за среду, 30. јануар. Окупљање ће бити на тргу Шумадија, у самом центру.
 
Важно је да нас буде што више јер се РАДИ О НАМА! Наш недолазак и незаинтересованост неће зауставити никога у покушајима и акцијама за отимање и предају Косова и Mетохије. Напротив, управо је то највећа помоћ коју им можемо пружити. На тај начин остајемо без права на живот па и на сва остала права. Морамо да будемо свесни да ће то значити огроман терет срамоте и издаје, директног учешћа јер само ми, обичан народ, стојимо на путу издаје.
 
Никада као сада нисмо били овако сами. Против нас су сви наши вековни непријатељи, суседи па нажалост и полиција, војска, држава па и сама црква! То не би било тако да ми нисмо Богу окренули леђа и да смо се иоле трудили да сачувамо наслеђено. Ово је можда последња прилика, последње време да се тргнемо и одбранимо. Dа сиђемо са траке на којој непомично стојимо док нас вози ка гиљотини, једног по једног. Овај пут, више него икада ПОБЕДА ЗАВИСИ ОД НАС!
 
Окупимо се у среду, 30-тог јануара на тргу Шумадија у Косовској Митровици. Одлучно и гласно поручимо свима –
 
СТОП ИЗДАЈИ СРБИЈЕ!
 
НЕ МОЖЕ БИТИ ГРАНИЦЕ ИЗМЕЂУ ДВА ДЕЛА СРБИЈЕ!
 
КОСОВО ЈЕ СРБИЈА!

 

——————————————————————————

27.01.2013. СВЕТИ САВА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ

***

15:15 Танјуг: ПРИШТИНА ХОЋЕ СУКОБЕ НА СЕВЕРУ ДА БИ КФОР ИНТЕРВЕНИСАО

Председник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић изјавио је у недељу да званична Приштина жели да испровоцира сукобе на северу Косова како би Кфор војно интервенисао у овом делу покрајине. Он је у изјави Тањугу рекао да косовски Албанци планирају да изазову сукобе уз употребу ватреног оружја и жртве на северу покрајине како би међународна заједница војно интервенисала а Приштина прекинула преговоре са Београдом.
У правцу овог сценарија су и стални покушаји Еулекса и косовске полиције да друмским путевима превозе косовске царинике и пограничну полицију до прелаза Јариње и Брњак, тврди Пантић.
Пантић је оценио да је Хашим Тачи изложен сталним притисцима опозиције и својих страначких колега због преговора које води са представницима званичног Београда, што је разлог због чега Албанци желе насиље и повод за прекид дијалога са Београдом.
Срби неће насести на провокације и сви протести грађана на северу биће апсолутно мирни и ненасилни, рекао је Пантић, који је и заменик директора владине Канцеларије за Косово и Метохију.
Он је истакао да су грађани одлучни да не прихвате да живе у тзв. независној држави Косово, што је јасно исказано и на референдуму 15.фебруара прошле године.

***

ФБ Jovana Bojic Baljosevic: САВИНДАН 2013. Велика Хоча

Браћо и Господо,

Савиндан нам иде у сусрет. Иде… и очински нам хита и сам Свети Сава да нас, к`о до сада, пале и разлењене поправи, утеши и загрли, ране нам залечи. Походи нас да види како очувасмо његове завете, да види да ли оном пропућеном стазом Светосавља идемо, оном стазом којом ходише наследници Његови на Његовом Светом трону, свети Архиепископи и Патријарси србски, или…, идемо разним беспућима на која нас маме и наводе, духом ослабљене, непријатељи Господњи.
Иде к нама Свети Сава а ми пред њега од стида не излазимо…
– Са чим да пред Тебе изађемо Свети и велики Оче?
Заветовао си нас да чувамо земљу своју као зеницу ока – ми је ових дана дајемо у бесцење…
У Жичи на великом народном Сабору, заветовао си нас да чувамо праву веру и деламо вером том!
…Поистоветио си име Србиново са правоверјем, и једном бејасмо, док си нас водио, сви правоверни и свети, но онда, када ти оде Господу и нестаде молитвени штит Твој са државних граница, тада непријатељ Господњи поче надирати и узимати данак преверавања Твога љубимога стада, и… како то опева Владика – песник: „(Потурчи се), Превери се плахо и лакомо!“
Молио си нас да се клонимо јереси сваке врсте а данас, Твоји првосвештеници, наследници Твога Трона јеретицима себе, без стида, називају.
Не бој се Светитељу Саво, ми, који се пред Тебе стидимо изаћи због грехова наших и наших великаша, свечано Ти се заветујемо овде на сцени иза застора од прашине, не смемо и нећемо издати Твоје завете, Твоје Православље – наше Светосавље, Твога Лазара настојање – да избор наш буде избор Његов, Царство Небеско, насупрот земаљском…
… јер народ је чувар вере и завета и једино пастирима у горама Господ повери Велике Тајне.

Светитељу Саво благослови и спаси, дај да свети завет Твој буде душе наше вечни пој!
Учини молитвама Твојим да будемо достојни обновитељи твојих завета, вере и државе и сачувај нас Светитељу од зла домаћега, моли ти се данас Твој вапијући род.

Амин Боже дај, срећан нам Савиндан!

***

ФБР, ТВ Мост: У КМ јутрос бачена бомба на кућу Србина

Непознате особе у Косовској Митровици бациле су рано јутрос  у 01:20, ручну бомбу на кућу чији је власник Србин, у улици Меше Селимовића. Оштећена је фасада и два прозора на кући, повређених није било, али је причињена материјална штета…
Косовска полиција је одмах изашла на место инцидента како би обавила увиђај. Истрага је у току.

+++

Глас Косова и Метохије:

Од Светог Саве нам је завет остао, да бранимо наше Косово!a8

свети сава

+++

Глас Косова и Метохије:

Много смо посрнули. Много смо изгубили од тежине наших предака. Но има у нама још огромне снаге, да се дигнемо по Божијем благослову. Устанимо, данас, дигнимо се, очистимо се, и развеселимо се. Јер Бог нас гледа и води! Свети Сава.a8

+++

Албанци ће заоштравати до краја, поново “звецкају оружјем”

+++

Глас Косова и Метохије:

Много си нас задужио Србине прави, Србине свети, а ми данас поклекли пред силом која прети и хоће да се злом свети, Пророци Србски који тебе следише, видеше тебе пред Господом како ридаш и плачеш, а које срце данас бар једну сузу за те проли, да те из дубине срца заволи и да се теби помоли за свегрешни народ Србски, Саво мој, мој путовођо, рида ти ово срце моје, сачувај све оно што се твојим именом зове.
Обрушио се јерес, и свејерес, помрачени ум помрачена срца, а сада твоја суза пред Господом светлуца, онај ко тебе кроз Христа љуби, он не може да се овоземљским царством приљуби, онај ко тебе кроз Христа призива, само право спасење себи и роду свом дозива, онај ко следи речи твоје кроз Христа, само са Духом светим блиста. ,,Све за Христа, Христа ни за шта, Срби мој народ Христов а не папин”, беху твоје речи Свети Саво оче свети, Духом светим, оне беху написане, да вавек века буду у народу србском уклесане! ко се данас бар мало њих држи, ко Истинитог Христа као и ти данас носи?
Ко тебе следи, ко се тобом поноси?, уместо тебе одпали срби се поносе неком парадом срамном, јер уместо Христа поносе се тамом гадном. Уместо светлости ума, влада тама, и само срце које Бога има, слама.. Лицемерје се накупило, теби бол нанело, свеблага надо србска, смилуј се и ОПРОСТИ НАМА, ПОМОЗИ У ОВА ТЕШКА ВРЕМЕНА ПОТОМСТВУ ТВОМ! Онај ко се одриче тебе, и Христа убио га гром!
Пева ти данас Србско срце и србска душа, само оне од срца молитву ће Господ да послуша.. Свети Саво красото Србске душе, ти аманет нама остави а твој отац завештање, растројени Србски народ пред вама нема оправдање, а понајмање пред Живог БогаОца Сина и Духа светога, одбацисмо лицемерјем и лажном љубављу јединога Бога… Саво уздање мога срца, ти нам донесе и утврди веру праву Веру славну, праву веру Православну, ти нам са Христом и кроз Христа подари државу, смер и путоказ, а данас до тебе уместо молитве допире туга, чемер и јад.. Плачем сада, јер другачије не могу те молити, Свеблага звездо сјајна Србска на небу, красото и милино Бога живога, уздање Православља.. Свети Саво уздање наше, учини молитвама својим да се нас душмани плаше, пре свега милино моја, учини молитвама да се тебе не постидимо а у вери поправимо и усправимо, ДАЈ НАМ ДА СВОЈЕ ГРЕХЕ УВИДИМО, И НА КОЛЕНА ДА СЕ ТЕБИ И ЖИВОМ БОГУ МОЛИМО!! СВЕТИТЕЉУ СРБСКИ МОЛИ ГОСПОДА И МОЛИТВЕ МУ УЗНОСИ, А ТИ ГОСПОДЕ МИЛИ СМИЛУЈ СЕ И НАРОДУ СРБСКОМ ГРЕХЕ ОПРОСТИ!! Амин +++ а9

+++

Никад Граница са Косовом и Метохијом:

ПОРУКА ЗА СВЕ ОНЕ КОЈИ МИСЛЕ ДА СУ ОКУПИРАЛИ СРБИЈУ И ЊИХОВЕ ЈАНИЧАРЕ
Нисте ви први који су мислили да су окупирали Србију, и да нама владају поставили своје јаничаре, али ћете бити последњи. Достојно, српски, онако како доликује окупаторима, ћемо вас испратити. Ваши јаничари-граничари, завршиће у затворима. И то ће бити ново фактичко стање на терену. Стање слободног народа. Стање права, и правде.
МИ ДОЛАЗИМО! ГОТОВИ СТЕ! ТАМО ГДЕ ЈЕ ГРАЧАНИЦА НИКАД НЕЋЕ БИТИ ГРАНИЦА!

+++

Никад Граница са Косовом и Метохијом:

ИМА ЛИ ИКО ПРАВО ДА СЕ ПОМИРИ СА ОКУПАЦИЈОМ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

“Црна тројка”, Николић, Дачић, Вучић, и њихови зомбирани посланици у Скупштини Републике Србије, су се доносећи Резолуцију о Косову и Метохији, помирили са тзв. фактичким стањем на терену. То њихово “фактичко стање” на терену настало је агресијом НАТО пакта, и потоњим геноцидом и етничким чишћењем Срба на Косову и Метохији, које су спровеле шиптарске хорде. Има ли ико право, не само да је Србин, већ цивилизовани човек, да се са таквим фактичким стањем мири?

Мусолини и Хитлер умрли би у миру и дубокој старости да су им противници били били Николић, Дачић, и Вучић. Уживали би у „фактичком стању”. Европа и Србија у њој, и би данас стењала под нацистима. Свуда би се вијориле заставе са кукастим крстовима да су поробљени народи 1941. године заузели став који су заузели Николић, Дачић, Вучић, Тадић, Динкић, Чеда Јовановић… Став мирења са тзв. фактичким стањем на терену кроз изгласавање Резолуције, и постављањем границе према Косову и Метохији.

Свако ко се данас мири са тзв. фактичким стањем на терену, најпре није човек, људско цивилизовано биће, и на крају није припадник свог народа, није Србин. Свако од њих ће, према заслузи, бити процесуиран као квислинг, или презрен. Ускоро…

МИ ДОЛАЗИМО! ГОТОВИ СТЕ! ТАМО ГДЕ ЈЕ ГРАЧАНИЦА НИКАД НЕЋЕ БИТИ ГРАНИЦА!

скупштина

+++

Глас Косова и Метохије:

Крмак нам се смеје у брк. Уз помоћ НАТО и ЕУ уништили су све атрибуте државности Србије. Немамо више Обавештајну службу, Службу безбедности, Службу војне безбедности, Војску, Полицију, САЈ, Судство, Аутономно школство свих степена, Институт националне историје, Историјски архив српскога народа, Аутокефалност СПЦ, Тајне архиве, Академију Наука српскога народа…
Имамо електронски виртуелни интернет дебатни клуб разбијених припадника интелигенције, Војске, Полиције, ДБ, Обавештајне службе, ветерана ратова за очување биолошког опстанка српског народа од деведесете до двехиљадите године, незваничне пријатеље из пријатељске Русије. Званична Русија нема на кога да се ослони у званичној Србији.
Овај наш „дебатни клуб“ неће довести издајнике правди. Издајници држе нож и торту а ми ништа осим прејаких речи, које ће нас убити. Нисмо ми димензионисани да добијемо битку истином против њихових лажи и дезинформацијама. Они имају најшири фронт окупационих снага од општинских органа власти до републичког парламента, владе Србије, Председника, корумпираног судства и полиције, дезоријентисаног школства у функцији страних интереса, вазалне војске, мртвокуре САНУ, Невладиног сектора, „хитлерјугенд“ који зову иницијатива младих, масовне поткултуре и субкултуре, масонских медија које убијају све људско у деци, омладини, доконим домаћицама и обезумљеним људима огрезлим у очајној лењости.
Народ је крив што му у затворима на доживотним робијама труну носиоци одбране, што је испоручио националне хероје и слободарске мислиоце злочиначким џелатима у Хаг.
Ко ће да поткопа и сруши моћну робовласничку националну издајничку пирамиду?
Србија подсећа на некада моћан дуб цера, сасушених, поломљених грана чије задње листове разноси олуја… Да више никад не озелени…a8

+++

“..БЛАГО МАЈЦИ КОЈА САВУ РОДИ И СРБИМА ДОК ИХ САВО ВОДИ..“a8

Срећна свим Србима слава, Свети Архиепископ Сава!
Фотографија: Сретна свима Србима слава, Свети Архиепископ Сава!

—————

Државни секретар МУП-а Србије добио ЗАБРАНУ УЛАСКА на КиМ – 26.01.2013. ВЕСТИ са окупираног Косова и Метохије …