Биљана Диковић

Нисмо ми доље никаква српска заједница, МИ СМО СРПСКИ НАРОД! (видео)


Конференција за новинаре Друштва српско-словенске солидарности, Народног покрета Отаџбина и Удружења грађана Стара Србија из Грачанице

На конференцији о преговорима између Београда и Приштине у Бриселу говорили су: Владимир Ракић, председник Друштва српско-словенске солидарности; Наташа Јовић, члан друштва српско-словенске солидарности; Игор Војиновић, председник Народног покрета Отаџбина; Златибор Ђорђевић, председник Удружења грађана Стара Србија из Грачанице.

23.01.2013. извор за вест су видео прилози са конференције на сајту  СРБИ НА ОКУП инфо, за ФБР приредила уредник Биљана Диковић

konferencija 23012013

Владимир Ракић, председник Друштва српско-словенске солидарности, на самом почетку подсетио је присутне новинаре на већ одржану конференцију на тему Споразума Борка Стефановића и Едите Тахири у време претходне Владе Србије. Тада су затражили да се сви разговори прекину и да се сви споразуми ставе на увид Уставном суду, да би се Уставни суд огласио да ли су по Уставу и законима Републике Србије, а да се за то време ниједан од споразума не примењује.
У међувремену су ДСС, неколико посланика СНС и појединаца, поднели Уставном суду писани захтев за оцену уставности свих седам споразума које је постигао Борко Стефановић са Едитом Тахири, и Уставни суд још увек није реаговао. И затражено је, инсистирано на томе да се са применом спорних споразума сачека до оцене уставности од стране Уставног суда, у исто време затражено је да се разговори прекину.

„Уставни суд се до сада није изјаснио, није реаговао, али имамо ситуацију да власти интензивно воде преговоре и да су власти жестоко кренуло у имплементацију ових споразума“ нагласио је Ракић и додао да ништа није исто као што је било, јер постоји царина, цариници, еулекс службеници, наплата царине…
Ракић је објаснио да Срби имају институције Републике Србије и законе које поштују и не желе да имају неке другачије савезе општина Срба са севера о којима прича „главни промотер промене стања на северу КиМ Ивица Дачић и онај ко упорно крши Устав државе Србије“.
Он је подсетио да Срби са Косова и Метохије имају једну државу – Србију, и нису тражили неку аутономију у оквиру државе Србије, и за такве радње нису дали никоме овлашћења да говори у њихово име.
„Ми смо од свих представника власти до сада тражили да се изборе да Косово и Метохија остане у саставу Републике Србије, и боље би се ми сами изборили за боље услове живота него што се данас за нас бори премијер Ивица Дачић“, рекао је Ракић.
„Због свега овога ми смо донели одлуку да поднесемо и кривичну пријаву против премијера Србије, против председника Владе Србије Ивице Дачића, због кршења уставно-правног поретка Републике Србије, и надамо се да ће судови овај пут да раде свој посао, да неће да се понашају онако како се понаша Уставни суд“, обавестио је јавност Ракић и додао да је на седницама четири општине на северу Косова и Метохије било речи о овом питању, и да су одборници најавили подношење кривичне пријаве против Уставног суда, односно судија Уставног суда, зато што не поступају по овим питањима по којима су поднети захтеви.
И опет је у име Срба затражио да се под хитно прекину сви преговори, и под хитно прекине примена свих споразума, док се не изјасни Уставни суд.
„Оно што морамо да кажемо је – да је граница између Аутономне покрајине Косово и Метохија и централне Србије – дело Ивице Дачића. Ми то другачије не можемо да назовемо јер је тако“… завршио је своје обраћање јавности Владимир Ракић, председник Друштва српско-словенске солидарности.

Игор Војиновић, председник Народног покрета Отаџбина, констатовао је да је овакав начин изношења истине о правом стању на територији Косова и Метохије, односно истине о реалном стању на терену, у Медија центру у Београду изгледа једини могућ, и верује да ће тако шира јавност сазнати ту праву истину.
„Како можемо свакодневно чути, из свих медија које апсолутно контролише Европска унија и Запад, о `реалности`, о томе да ми морамо да `схватимо која је реалност`, и опет `реалност`, од како се пробудимо док не заспемо опет `реалност`, па хајде да видимо каква је та `реалност`.
Реалност је таква да први пут у историји људске цивилизације имамо једну власт која уништава сопствену државу и сопствени народ. И ко год покуша да се не сложи с тим, не само да се успротиви, него да се не сложи, он је одмах нападнут од те власти.
Реалност је да ми, у нечему што се зове Република Србија, имамо председника државе, имамо председника Владе, имамо комплетну Владу, скоро комплетну Народну скупштину, САНУ, врх СПЦ, и већину осталих институција које нису српске. Које не служе свом народу и својој држави. То је реалност.
И ако неко хоће да види, и да сагледа то, онда то мора да види. Ако то не види или је слијеп, или намјерно неће да види.
Ми смо како то рече Владимир малопре, долазили овдје раније због петиције које смо скупили као три удружења грађана, а подржали су нас још и Српско национално вијеће, Срби на окуп, друга нека удружења, патриотска, против спровођења споразума које је у име тадашњега диктатора Бориса Тадића потписао извесни Борисав Стефановић са извесном Едитом Тахири.
Не да то није заустављено, него је толико узнапредовало да се уопште поставља питање да ли постоји држава Србија.

Сам Борислав Стефановић је више пута у медијима и на засједању Скупштине Републике Србије рекао – ако не ваљају његови споразуми да се пониште.
А ми имамо ситуацију да је данашња власт, која постепено прераста у нови еуропски режим, говори као да је то нека врста светог слова или светог писма која не смије да се промјени.
Ти исти који мјењају Свето писмо, који мјењају каноне СПЦ, не желе да промене нити једну тачку такозваног споразума Стефановић-Тахири.
Такође смо раније говорили али морам опет да подсјетим, пошто је наш народ веома забораван за веома битне ствари, да смо ми у име неколико удружења грађана, 5. септембра прошле године, поднјели Канцеларији за Косово и Метохију, захтјев у коме тражимо разговор са другом или господином Вулином, и они су примили то и овјерили, ево стоји датум 13. септембра 2012., гдје наводимо тачку по тачку који ће проблеми да се десе и шта ће бити ако се ти споразуми не пониште. Све како смо навели и шта смо изнјели – то се и десило.
Овај режим, у комплету, од Томислава Николића па до Александра Вулина, поставио је границу у сред Србије, на Јарињу.
Они су слали нешто што се зове полиција Србије на сопствени народ. И сада кад смо долазили из јужне српске покрајине у остатак Србије, могли смо да видимо да се тамо постављају неки нови контејнери, да ће то бити најтвржи гранични прелаз у цивилизованом дјелу Европе.
И онда се после свега тога појаве представници режима, представници такозваних слободних медија, или већ како се зову, и почну да говоре о бољој будућности, о свијетлијој будућности, о нашим, не знам неком, рају на земљи, и не знам како би га више назвао. Све ми то личи на један комунизам, који је у једном новом облику жутом, гдје црвена звјезда петокрака прелази у жуту звјезду петокраку, који представља за људе комунизам рај на земљи, кога уствари нема. А које су послједице?
Послједице су то да се гробља на Косову и Метохији српска, и споменици надгробни све више руше. Да се куће српске и напуштене све више пале. Да се чак и партизански споменици на КиМ руше од стране шиптарских терориста.  Да имамо скоро па побуну шиптарске националне мањине у Прешеву, Бујановцу. Да је на путу једна болесна идеја о стварању Војводине републике. Да се све више помињу разговори о стварању некакве аутономне области Санџак. Да ни у једном медију немамо ништа српско. Да на све стране нестаје ћирилица. Имао чак и отворен позив римском папи да дође у Србију.
И на крају, они се поставе, преставници режима као спаситељи овога народа.
Нађе се неко од њих па још каже: морамо то да радимо да би наша дјеца имала шта да једу. А шта ће то да једу наша дјеца, генетски модификовану храну? Од ког новца ће да купе ту генетски модификовану храну? Тако што ће неко давати преко социјалне помоћи?
Јел` треба хомосексуални бракови да уђу у оптицај образовања Републике Србије?
Да ли треба да се одрекнемо Светога Саве, да се одрекнемо Босне и Херцеговине, Црне Горе, да се одрекнемо свега – ради чега? Ради фамозног датума за пријеме о разговору у нешто што се зове Европска унија. Европска унија која је себе, и слијепцу је јасно, сама од себе се распада.
Значи овај режим, као и онај претходни, за све живо имају оправдање – морамо то да бисмо ушли у ЕУ.
Јел` мора да се жртвује један комплетан народ, јел` мора да се жртвује комплетна држава да би неко добио датум за улазак у ЕУ. У ЕУ из које би Грци, Португалци, Ирци, најврјединији Италијани, Шпанци, сада побјегли. Шта добро нама доноси та ЕУ? Они не умију да објасне, само понављају као папагаји.

Ми имамо ситуацију да због те њихове шизофрене политике, имамо у Прешеву и Бујановцу преко двадесет споменика терористима. Терористима који су изгинули нападајући српска насеља, нападајући српску полицију и војску.
И онда се одједном, у тим медијима које апсолутно контролише ЕУ, појављује фама о једном споменику, који је изникао као после кише, испред општине Прешево. И сва је фрка народа и интересованост и отпор, усмјерен према том једном споменику, а има их још 20. Да би се тај споменик, после разглабања по медијима, из договор са ЕУ и представницима шиптарске националне мањине, уклонио неоштећен. Тако су га носили, ко да је од стакла. Ко да је то споменик, не знам, неком умјетнику, а не изгинулим шиптарским терористима. Што је дало повод шиптарима за нове насртаје на Србе на Косову и Метохији. Ко да је неко намјерно то радио тако да би се могло рећи – ево склонили су споменик, сад ми имамо пуно право да наставимо са рушењем српских гробаља на Косову и напада на Србе гјде год се они налазе. И онда такве исте изјаве дају представници Владе Републике Србије. То је мало било, па је најновија изјава представника режима да ће тај споменик бити помјерен само на друго место. Ту нема краја понижењима.

Томислав Николић је изнјео некакву платформу. Тачно је ко што Ракић рече, одборници четири скупштине општине и осталих општина на Косову и Метохији су били прихватили ту платформу уз одређене промјене, јер дављеник се и за сламку хвата. Мада, ми неки смо мислили да је то шарена лажа, што се испоставило.
Значи, Томислав Николић то је једна замка, једна креатура која баца прашину у очи српском народу. Њему је мало што је преварио све Србе да изађу да гласају за њега у другом кругу,  мало му је што је обећао да ће поништити ове споразуме, мало ли му је што је слагао гдје год је кога стигао, и сада замућује са новом платформом. И ту платформу је промјенио, донели су некакве неважеће резолуције и декларације, које су које се у потпуности слажу са идејама ЕУ.
И који је опет резултат тога? Нове паљевине, нова страдања, нова прогањања српског народа.
На који начин то Александар Вулин, Александар Вучић, Ивица Дачић, Томислав Николић и Млађан Динкић, штите Србе на Косову? Тако што више дају подршке шиптарским терористима?
Синоћ смо чули најаву да ће Томислав Николић да се сретне са такозваном председницом Косова. Ако не постоји `република Косова` онда не постоји ни председник Косова. И још се хвале у `јавном медијском сервису` како је то Томислав Николић предложио?!
Томислав Николић одлази у Црну Гору, у јуначку српску Црну Гору, и замислите код кога иде Томислав Николић.  Томислав Николић не иде код представника српског народа, Срба Црногораца, Томислав Николић иде код највеће мафијашке групације која постоји у овом дјелу Европе – код Мила Ђукановића. И даје подршку Милу Ђукановићу и Филипу Ђукановићу који уништавају српски народ у Црној Гори.

Томислав Николић је отишао на прославу стогодишњице Кумановске битке и поништио све напоре и сву проливену крв Срба у тој Кумановској бици. Ко њему даје за право да ђе год стигне тај човек сарађује и подржава српске непријатеље?
За њега не постоји Српска Крајина. Ни за њега, ни за Вучића, ни за Дачића. За њега постоји Хрватска – са којом има `одличне` односе. За њега не постоји пола милиона прогнаних Крајишника. За њега не постоји 220.000 прогнаних Срба са Косова и Метохије. За њега не постоји још 100.000 Срба на Косову и Метохији.

Каже човек који себе назива министром одбране да треба мислити на народ, а не на територију. Ту смо причу већ чули раније од Горана Богдановића, који је прво био шиптарски министар, па онда српски министар. То изгледа код нас тако иде: прво морате да уђете у шиптарске институције па онда добијете предиспозиције да бисте напредовали у српским. Тако имамо случај са некима који су били у шиптарском министарству за повратак а сад су у канцеларији Владе РС за Косово и Метохију.
И шта то значи, ми треба да летимо негдје? На којој територији да живимо? Које гаранције они дају тим људима, кад они који дају гаранције су били ухапшени у манастиру Грачаница и пребијени. Од оних са којима преговарају!
И ни тада они нису прекинули преговоре
. Њихови људи из пратње су ухваћени, затворени, малтретирани, тучени и ништа!
Извучени су из порте манастира Грачаница. Ту је био неканонски владика Теодосије, што није реаговао?

Ту је био командант КФОР-а, што није реаговао?
Ту је био командир ЕУЛЕКС-а, што није реаговао?
Што није реаговао Томислав Николић, што није Александар Вучић, што није Ивица Дачић реаговао?
Реаговао је једино Вулин
јер је био ту, а и он је реаговао: е, ђе су људи који су били са мном, а они су му рекли: ајде губи се одакле си дошо и он се изгубио. Јер Александар Вулин сваки пут кад дође на Косово и Метохију он тражи дозволу уласка од Бајрама Реџепија, и од Хашима Тачија, и он му одобрава тачно до минута колико може остати и даје му пратњу, већ смо раније понављали, специјалне јединице шиптарске полиције које се зову РОСЕ.
То је она иста злогласна РОСУ, ако се сјећате, што је претпрошле године нападала Србе на сјеверу Косова, и чији је један припадник погинуо у нападу на Зубин Поток. То су они исти терористи који су нападали Јариње и нападали Брњак.

И шта сад, сад треба Срби да се задовоље са неком заједницом, неким органима које им они предлажу у Платформи? То је једноставно: велеиздаја. Не могу Срби опстати на Косову и Метохији ако није тамо присутна држава Србија! Не треба говорити о правима Срба на Косову, него о постојању државе Србије на Косову. Нисмо ми доље никаква српска заједница, МИ СМО СРПСКИ НАРОД. И нама требају органи државе Србије, не треба нам ништа друго. А онда ћемо у самим институцијама државе Србије сами знати да се одбранимо, и сами знати да живимо како треба.
Они нуде новац, нуде помоћ, нуде благостање, поново понављам само Србима да пристану да уђу у те институције. А кад уђу – ОНДА ЈЕ КРАЈ. Као: живеће се супер, само ви уђите. И ништа послије тога се неће десити, и све ће бити у реду, и нема никаквих проблема. КО У ТО ЈОШ МОЖЕ ДА ВЈЕРУЈЕ?

Косово, браћо и сестре, није социјални проблем, није хуманитарна катастрофа, и не насједајте на приче режима, који на различите начине то пласира – да Косову и Метохији треба само слати хуманитарну помоћ и да је доље у питању социјала. Ко жели да помогне нека се успротиви режиму.
Има људи који протестују овуда по Београду, и те ствари су добре и то треба радити.

Не треба хрлити главом без обзира, на Косово са разном хуманитарном помоћи, па доље чекају агенти
режима који ту помоћ преузимају, и онда се то на одређени начин у медијима пласира – е, тако то треба. Да на Косову и Метохији живе неки јадни и бједни Срби, које ћемо ми да нахранимода им дамо да једу и све се своди на то. А гдје је слобода? Гдје је безбједност? Хоће ли пакетићи које је Александар Вулин делио на Божић спасти ту дјецу? Како живе Срби доље данас опкољени у Гњилану? Јел` им тај пакетић који им је сада донео Александар Вулин много помогао нешто? Боље би било свима њима да задрже институције државе Србије на Косову, а не да све то укидају и онда тој дјеци доносе пакетиће. Како их није срамота?

Ми се и даље залажемо за поништење свих споразума такозваних, за прекидање свих договора и да се стање замрзне онакво какво је, и разговори могу да теку ПРЕКО САВЈЕТА БЕЗБЈЕДНОСТИ, ПО РЕЗОЛУЦИЈИ 1244 И ПО УСТАВУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, УЗ ПОДРШКУ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ И СВАКОГ ОНОГА КО НАМ МИСЛИ ДОБРО, рекао је на крају Игор Војиновић, председник Народног покрета Отаџбина.

 

Златибор Ђорђевић, председник Удружења грађана Стара Србија из Грачанице објаснио је зашто „Стара Србија“ подржава овај предлог подношења кривичне пријаве против премијера Ивице Дачића. Због недостатка времена да би се изнели сви детаљи о неуставности свега „што ради Влада Србије у разговорима са Приштином и Бриселом“, Ђорђевић је навео да је „све то неуставно, иако они покушавају да то ускладе у неке папире да су то технички разговори, уствари то су разговори који воде ка оцепљењу Косова од Србије“. Због тога је нагласио да Срби на Косову и Метохији „никако не могу да прихвате да „једној такозваној `косовској држави` плаћају све дажбине које смо до јуче и данас плаћали држави Србији“.

Уколико би се ми одрекли државе Србије онда ће српски народ на Косову и Метохији, оно што је  преостало, око 150.000, биолошки да нестане. И многи, због стресова и данас, немамо тачне податке, али то је заиста огроман број од стресова свакодневно људи умиру, од малтретирања, од проблема, од страхова које преживљавају. Ако вам кажем, само једно село Понош, где је било скоро убиство у шуму крадице, и то од стране Срба, он је у самоодбрани то морао да уради јер су га напали двојица, и то у његовој шуми су људи покушали да га убију. И он је, у самоодбрани, некако успео да се одбрани. Али, шта се десило, данас ти Срби, из тог села, сви ти из куће не смеју да изађу, значи једна страховлада, нема закона, нема ко да их заштити. 

Како ја видим ситуацију: основни проблем нису ни Албанци, него је Брисел и тренутно наша власт. Не држава, него власт. Ми смо наишли на једну тешку превару, на једну класичну превару. Сви смо се понадали да ће после Тадића, да нас огреје сунце, међутим, и Николић, и Вучић, и Дачић, наставили су, можда још црњу политику.
Тако да је ситуација доле немогућа, и они по мојој овако скромној оцени свесно раде, тихо и свесно раде на етничком чишћењу Срба код Косова и Метохије.
Највероватније то ће им успети, међутим, има један мали број људи још увек, који покушава, иако је више немоћан и психички и физички, и финансијски немогуће све то издржати, али се бори да остане у своју државу. А они покушавају све да униште: и цркву, и образовање, и просвету, и све доле што је остало. И ако настави господин Дачић са овом политиком, Срба за дест година сигурно неће бити јер ће морати да оду, оно што може да оде, ови млађи људи, а ови старији сигурно неће ни имати прилике да оду, као сада из јужног дела Косова и Метохије, из Штрпца, Ораховца, из Велике Хоче, косовско-поморавског краја, из пећког краја, свакодневно или им се краде стока, или се они малтретирају, или се пуца на њих, или се убијају. Да вам кажем податак да је преко хиљаду Срба убијено од доласка КФОР-а, да се 1.500 Срба води као нестало, довољан је податак шта Србе на Косову и Метохији очекује.

Ђорђевић је рекао да верује да се „главна политика води у Бриселу“, да се само готова решења прихватају у мање измењеним варијантама по учеснике разговора,  јер је имао прилику да у Народној скупштини Србије чује одговор на питање преговора, „каже: не водимо ми разговоре у Бриселу, ми добијамо готова решења.“ Закључио је да се „власт потпуно продала Западу, због неког датума“.

„Значи дајеш 15% своје територије, државне територије, дајеш свој народ, дајеш колевку своју, да би се учланио у неку организацију. То је једна парадоксална ситуација. Парадоксална ситуација данас је, а видели смо и резултате тога да смо имали два министра из бивше `владе Косова`, значи шиптарске владе, после одласка из шиптарске владе Тадић их је поставио, једног за министра за Косово и Метохију, други је државни секретар Оливер Ивановић. Обојица су били високи функционери у `влади Косова`. То је незабележено у свету! Ми знамо зашто је то и са којим циљем – да би полако и тихо, одвојили Косово од Србије. На жалост, то им омогућава ова влст, у коју смо се ми на неки начин и клели јер једва смо чекали да дође до неке промене, здушно смо подржавали ту промену, међутим видели смо да је она још гора. И ако се овако настави заиста ће бити граница на Брњаку и на Јарињу, и то тамо где је територија централне Србије. Јер тамо никада, никада није живео ниједан Албанац, осим у пролазу, у транзиту, кад су ишли за Рашку, за Београд, возом или аутобусом. И они данас, Дачић и Тадић и Николић, постављају границу, значи у средини своје државе. То је незабележено у историји човечанства. И ја се надам да ће ова држава ипак смоћи снаге да што пре Уставни суд донесе неку адекватну одлуку и да каже да је то све што је ова Влада ради неуставно и да поништи. И то је нама једина шанса ако желимо да сачувамо Косово.
Још да кажем да је Косово и Метохија са десет милиона квадратних метара своје површине најмања територија – а најбогатије парче на свету. Имамо угља, имамо олова, цинка, злата, боксита, никла итд., најбогатија. И гарантујем сада, са економске стране, када би данас Косово било у саставу Србије, сигурно да неби било овакве економске кризе у Србији. Ми би врло лако отплатили све своје кредите.

Ђорђевић је још једном позвао средства информисања, јер верује да су једини који сада могу да помогну, да објаве оно што Срби са Косова и Метохије кажу, да објаве истијну, јер су“ медији доле на Косову и Метохији у потпуној блокади, оно што власти желе не може ни да се чује ни да се види“.
„Нећу да се либим да кажем и то да ми сада живимо као у једном нацистичком логору. Где се мешају Албанци, где се меша Брисел, Американци, разне западне војне снаге, и ми практично тамо смо немоћни. Само као неки можемо да сагнемо главу, да прођемо поред њих, јер ако их мрко погледаш, заиста може и да те нема. Таква је ситуација. И то у Европи, која се хвали да има највише стандарде у свету. А, ево дођите ви да видите какви су стандарди.  Како ја молим ову Србију: пре него што уђете у Европу дођите на Косово и Метохију, па видите како изгледа та ваша будућа Европа“, завршио је своје излагање Златибор Ђорђевић, председник Удружења грађана Стара Србија из Грачанице. 

 

********

После обраћања јавности, Ракић, Војиновић и Ђорђевић су одговарали на питања новинара.

„Када ћете и пред којим судом поднети те кривичне пријаве против премијера Дачића, председника и судија Уставног суда?“

РАКИЋ: Кривичну пријаву коју сам најавио против Ивице Дачића, поднећемо у току идуће недеље, а што се тиче Уставног суда о томе је говорено на седници четири скупштине у Звечану пре три дана и ја мислим да ће на наредној седници одборници четири Скупштине општине донети одлуку да они поднесу кривичну пријаву против председника Уставног суда и судија Уставног суда. У сваком случају уколико они то не ураде, урадићемо ми, али се надам да ће они то урадити.

 

„У овим преговорима који су почели поводом паралелизма институција на северу, оно што смо чули из Приштине јесте да је захтев Приштине да је тај север Косова, осим те четири општине и општина Србица и Јужна Митровица, што би знатно променило етничку структуру на северу. Какав је ваш став поводом тога. Значи, тај север више не би био четири општине српске, већ и те две општине где су већина Албанци.“

РАКИЋ: Што се тиче паралелизма институција, ми смо на старту рекли, да једино што тражимо то је да се разговара увек о институцијама Србије и да ми прихватамо само институције државе Србије, ништа друго. Скупштине општина су изабране по изборном закону Републике Србије, односно након расписивања избора од стране Скупштине Републике Србије. Значи, ми прихватамо сваку институцију, као што ћемо прихватити сваку за коју изборе закаже Скупштина Републике Србије, кад су у питању општине. У сваком случају то што се нуди је оно о чему ми причамо – Ахтисаријев план који је резолуцијом из Скупштине Србије одбијен, и који је одбијен и од Савета Безбедности, значи, није прихваћен ни од једног релевантног представника Срба, нити српских институција, нити српских институција, који је прихваћен једино у Бриселу и од стране Албанаца. То се нуди. Значи, што поново наглашавамо, апсолутно нас не занима да ли ће у некој институцији седети Срби, да ли ће седети неко ко није Албанац, па ће он гледати да учини Србима. Значи, нас интересују институције које се формирају на основу закона Републике Србије па макар у њима седели и Албанци. Макар их Албанци и водили, на основу закона и Устава Републике Србије.

 

„Да ли Срби са севера Косова формирају се, на било који начин организовано, противе покушају расформирања државних институција Републике Србије на северу Косова и да ли је уошште у плану да се организује отпор у било каквом покушају успостављања тих такозваних нових институција, које би уствари биле и де факто, како сте ви рекли институције лажне државе Косовара?“ 

РАКИЋ: У сваком случају ми се супростављамо свему што долази из Приштине и супроставићемо се и покушају наметања таквих институција. На жалост немамо много средстава за супростављање, али у сваком случају грађанска непослушност оно што радимо, то ћемо да радимо и даље. Оно што могу да кажем, већ сутра је један састанак у Митровици, на нивоу севера Косова, где ће се донети одлука о организовању једног протеста где би се направили даљи планови у Косовској Митровици, а ја се надам да ћемо у најскорије време организовати и један протест и испред Уставног суда, где бисмо покушали да извршимо притисак на Уставни суд да донесу одлуку о иницијативи која је поднета о утврђивању оцени уставности донетих споразума. Значи, оно што знате, наши начини за супростављање су грађанска непослушност, блокаде путева, неучествовање у институцијама, и још много начина, кроз протесте, разне облике протеста. Оно што смо до сад радили то можемо да радимо, оно колико можемо радићемо, покушаћемо да извршимо притисак на државу Србију, односно на власт у Србији. Тражићемо у сваком случају да нам помогну све остале патриотске организације из осталог дела Србије, да нам помогну у тим протестима које ћемо радити и на територији централне Србије.

 

„Ја бих хтео само једно конкретно питање у вези народног посланика Марка Јакшића. Ако могу да поставим. Шта се догађа, пошто смо сведоци да је он заиста интерес српског народа са Косова и Метохије, а запаљен му је ауто доље, ко стоји иза свега тога?“

ВОЈИНОВИЋ: Видите, то је било логично за очекивати. И сам је доктор Марко је и очекивао да је логично да ће да изврше један такав терористички напад на њега, само је било питање када и на који начин. Јер, када се човек бави том врстом посла одбране свог народа и државе, а ситуација је издајничка каква јесте, онда је то и морало да се деси. Није само у питању доктор Марко, који је апсолутни и једини прави лидер Срба на Косову и Метохији, коме су горела кола и горе и сад. И прије неко вече су паљени аутомобили и пуцано на општину Косовска Митровица, и дешава се стално.
Пазите један интересантан детаљ који смо сви запазили доље:  све те паљевине су извршене на исти начин. Тако да, ево ми као обични грађани, долазимо до закључка да то ради иста групација људи, ако су то уопште људи.
Значи, да хоће неко, да се бави истрагом криминала, не би сједио по телевизијским емисијама и причао како јури, не знам неке лопове или не знам ти шта, него би по том питању извршио истрагу и привео правдите терористе, тако да их назовем. А очигледно да неће.
Тако да свјесно овај режим дозвољава терористима и многима који сарађују с терористима, да врше такве терористичке акте. Јер, у Косовској Митровици, захваљујући издаји претходне владе, и садашње, имате у бошњачкој махали доље, такозвану канцеларију такозване `владе Косова`, која ангажује разноразне сподобе које имају српска имена и презимена, да улазе у њихове институције, са огромним средствима уз подршку Европске уније, САД и НАТО пакта, а уједно и Владе Србије – што је апсурд. Те људе окупља око себе и усмерава их на дјеловање против осталих Срба. Ви доље немате могућност, захваљујући издаји, да зауставите кретање шиптарских терориста. Јер, Борислав Стефановић, договоре које је направио сад, да имате слободу кретања, такозвану, њених са шиптарским документима. Што значи шиптар може да дође, било који шиптарски терориста, у било који део Митровице, да нападне било кога, па чак да запали кола доктору Марку Јакшићу, или да пуца у општину Косовска Митровица. Значи, кренуло се чак у директне претње ликвидацијом људима који се супростављају издаји. Што је страшно.
Опет ћу да се повежем на једну пословицу која каже: риба од главе смрди. Томислав Николић је председник Републике Србије. Он је рекао да је председник грађана све ове државе. Ми смо, додуше ја опет понављам невољно сам гласао за њега у другом кругу, доктор Марко је позивао људе да гласају за њега, иначе никад не би био изабран. Томислав Николић кад је изабран, рекао је – ако не буде одговарало српском народу и Србији оно што ради, да ће се уклонити. А, дошло врјеме Томиславе Николићу, уклони се! Уклони се да не горе кола, да не горе куће, да се не руше споменици Србима, да не страдају Срби. Уклони се, иди у пензију, пеци ракију, сади саднице по Шумадији, иди, брате мили гдје год оћеш.  Само се макни са мјеста предсједника Србије. Овој земљи су неопходни слободни избори, неопходна оставка предсједника Владе, предсједника Републике, комплетне власти, слободни избори, и побједа националних слободних српских снага на тим изборима, да бисмо ми као српски народ могли опстати.
Иначе, у случају ако се то не деси, терористичке акције ће се наставити. Ја бих волио да нисам у праву. Али, ето, погледајмо ноћас дневник, сјутра, опет ћемо видјети да је опет нечија српска кућа запаљена,  гробља порушена, кола запаљена, бомбе бачене… И докле? Све до последњег Србина.

*****

Ову конференцију за новинаре завршио је својим речима Златибор Ђорђевић, који је желео да појасни становницима централне Србије догађаје везане за посланика са Косова и Метохије у Народној скупштини Србије, који живи на Косову и Метохији, за доктора Марка Јакшића, као и неке релације код такозваних Срба на Косову и Метохији.

„Марко Јакшић је до сада могао бити и министар, да је прихватио како каже Запад – сарадњу. Међутим, он је био прави Србин, како кажу родољуб, патриота, и никакве паре нису га интересовале. Мислите да нису нудили и Марку и Милану паре? Огромне паре, нису се продали! За разлику од Раде Трајковић, Оливера Ивановића, Горана Богдановића, Мома Трајковића, Нојкића… да их не именујем све.
Рада Трајковић је данас посланик скупштине такозване `државе Косова`. А истовремено је и директор Дома здравља у Грачаници. Значи, српског Дома здравља кога финансира Влада Србије. Истовремено је и професор на Медицинском факултету. И верујте, под притиском Београда она је постављена на Универзитету у Приштини, јер је био такав притисак, јер су рекли – уколико не примите Раду Трајковић ви ћете бити угашени.  Да неби Медицински факултет у Приштини се угасио, она је почела да ради. И данас на сва уста сваки дан, експонент је те политике Запада, албанске и њене телевизије Б92.
И није случајно, да вам кажем, била она емисија Инсајдер и многе друге емисије, и свакодневно на телевизији Б92 можете видети Оливера Ивановића, Бојана Стојановића, Нојкића, и сви ти људи који раде за оцепљење Косова и Метохије од Србије. На жалост, тако је да Србија плаћа, и то дебело плаћа те људе, а они раде против интереса државе Србије, против њене деце!“ 

PRIPADNICI KFORA

2 replies »