Биљана Диковић

Крађа Краља Петра Другог – СТИГАО У СРБИЈУ или Догађај за ЛИЧНУ ПРОМОЦИЈУ оних који ЖИВЕ ОД србства, а не ЗА србство


Крађа Краља Петра Другог – СТИГАО У СРБИЈУ или Догађај за ЛИЧНУ ПРОМОЦИЈУ оних који ЖИВЕ ОД србства, а не ЗА србство

22.01.2013. за ФБР приредила уредник Биљана Диковић

Крађа Краља Петра Другог

VESTI_20.01.2013

новинар.де

Из манастира Св. Саве у Либертвилу крај Чикага

У четвртак, 4/17 Јануара о.г. на дан Св. Јевстатија 1. Архиепископа СРБског и 70 Светих Апостола из манастирске цркве Св. Саве у Либертволу крај Чикага, без присуства јавности и СРБског Народа, сабораца и поштоваоца Краља Петра 2. Карађорђевића, без знања четничких организација и других родољубивих удружења, на тражење Александра Карађорђевића, сина Краља Петра 2. који није хтио да присуствује сахрани свога оца, јер су Краља послије његове смрти у Америци 3 Новембра 1970 г. сахранили РАСКОЛНИЦИ. Из истих разлога Александар није хтио да присуствује ни сахрани свога великог добротвора – адвоката Степановића из Ист Чикага, (што најбоље говори о њему колико вреди као човјек) а са благословом ”Његове Светости Патријарха” Иринеја, извађен је ковчег са костима Краља Петра 2. и ”тајно” пренешен у фунера хом Света Гора у Чикаго, одакле ће кости Краља Петра бити транспортоване за СРБију, да буду ”достојно” сахрањене на Опленцу!

Ископавању и вађењу ковчега Краља Петра 2. Карађорђевића присустовао је само адвокат породице Александра Карађорђевица, један калуђер из манастира Св. Саве, неколико радника из гробљанског предузећа Света Гора и познати србски родољуб и добротвор Бранко Тупањац, са којим се Владика Лонгин окумио, а за којег у књизи Чувари Југославије стоји написано да је био сарадник УДБ-е!

Против преношења костију Краља Петра 2. Карађорђевића у његову Отаџбину Републику СРБију, ми неверујемо да има СРБа који су против тога, али сви СРБи у Америци и Канади са којим сам телефоном разговарао из Аустралије су јединствени у своме мишљењу да је такав начин преношења Краља Петра 2. у Отаџбину, без испраћаја од стране његових сабораца који има још у животу, њихове дјеце и свих поштоваоца СРБске прошлости, најобичнији идиотизма, у коме заједнички учествују: црква, држава и породица Карађорђевића. Сви они живе од СРБства а не за СРБство, и заједнички учествују и раде због својих личних интереса на уништењу СРБства!

Када је год требала нека помоћ породици Карађорђевић, они су долазили код СРБа у туђину да моле и просе да буду помогнути. СРБи су увијек на њихове молбе и просидбе да буду помогнути одазивали се и одговарали својим новчаним пролозима колико су могли. А сада ти исти Карађорђевићи заобилазе своје добротворе, и од њих ”краду” Краља Петра 2. заборављајући при томе да Краљ Петар 2. више припада СРБској емиграцији него њима у Отаџбини који су до јуче клицали Титу и Партији. Краљ је био јавна личност, и као такав више припада онима који су умирали и страдали ”са вјером у Бога, за Краља и Отаџбину” него његовој породици која се Краља била одрекла онда када је њему у животу било најтеже.

Ово је само још један доказ више србског безумља и безчашћа, и какви слепци и фукаре воде данас и престављају СРБску Православну Цркву и Републику СРБију?! Зар није било боље да је Краљ Петра 2. испраћен из Америка достојанствено, са поштовањем и љубаљљу свога народа, својих сабораца и њихове дјеце, уз све војне почасти америчке државе. СРБи су током Првог и Другог светског рата били савезници са Америком, и Краљ Петра 2. је био једини Краљ сахрањен на територији САД. Све ово говори да се ради о великој и мучкој издаји СРБског народа од ”великаша” на којим још од Косова стоји проклество СРБског Народа: ” Великаши проклете Вам душе” што поделисте Царство Душаново и продадосте вјеру за вечеру!

Да ли ће СРБи у туђини, и даље да помажу такве ”Србе’ којима служе само као краве музаре, као овце за шишање које се по потреби током године могу да буду и дошишати, а да се при томе низашта не питају осим да паре дају, време ће показати.

Многи мисле да је ”крађом” Краља Петра Другог Карађорђевића из манастира Св. Саве у Либеретвилу, скинута маска са лица многих, да се сада јасно види да у цркви и држави нема више ни части ни поштења, ни богољубља ни родољубља, и да зато СРБи у туђини независно од СПЦ у земљи и Републике СРБије, требају и морају сами да организују свој црквени и народни живот према својим потребама, ако желе да преживе садашње расуло цркве и државе у Отаџбини!

 

Србин Светосавац

 

******************

Посмртни остаци краља Петра Другог у Београду

ALEKSANDAR KARAÐORÐEVIC, KATARINA KARAÐORÐEVIC, IVICA DACIC, PETAR KARAÐORÐEVIC, FILIP KARAÐORÐEVIC, GARDISTI

22.01.2013 15:54 Танјуг

БЕОГРАД – Поворка са посмртним остацима последњег југословенског краља Петра Други Карађорђевића стигла је око 15.30 часова у Бели двор на Дедињу, где ће до сахране у породичној крипти на Опленцу бити похрањени у капели цркве Светог Андреја Првозваног у оквиру Дворског комплекса.

Посмртни остаци краља Петра Другог Карађорђевића допремљени су данас око 14 часова у Београд, чиме је постхумно окончано седам деценија дуго изгнанство последњег српског монарха.

Посмртне остатке краља Петра, који је преминуо и почивао у САД, на београдском аеродрому „Никола Tесла“ дочекали су чланови породице Карађорђевић, члан Комитета за пренос посмртних остатака чланова Краљевске породице и саветник председника Републике Оливер Антић, представници Владе Србије, као и представници Војске Србије. Испред зграде Аеродрома окупило се мањи број монархиста и поштовалаца породице Карађорђевић, међу којима је и бивша председница Републике Српске Биљана Плавшић.

Ковчег са остацима краља Петра привремено ће бити похрањен у Цркви Светог Андреја Првозваног у Дворском комплексу на Дедињу, где ће патријарх Српске православне цркве Иринеј данас служити заупокојену литургију.

Датум сахране краља Петра Другог Карађорђевића у породичној крипти на Опленцу још није утврђен, али ће последњи српски монарх крај својих предака највероватније бити положен до маја, када стигну посмртни остаци још три члана краљевске породице.Датум сахране биће одређен у договору са СПЦ, председником Србије Tомиславом Николићем, Владом Србије и другим краљевским кућама.

Принц Александар Карађорђевић је раније рекао да је повратак остатака његовог оца у Србију веома дирљив догађај од великог историјског значаја и да су он и његова породица веома поносни због тога што се краљ коначно враћа кући.

Влада Србије је у септембру прошле године донела одлуку о образовању Организационог одбора за пренос посмртних остатака чланова породице Карађорђевић у породичну крипту Цркве Светог Ђорђа на Опленцу, а за председника Одбора именован је председник Србије Tомислав Николић.

Краљ Петар Други био је најстарији син краља Александра и краљице Марије од Југославије, рођен је у Београду, 6. септембра 1923. године, образовање је започео у краљевском двору у Београду, после чега је уписао школу Сандроид у Енглеској, одакле се вратио после убиства свога оца у Марсељу, 1934. године.Пошто је у време атентата краљ Петар Други имао само 11 година, краљевско управљање земљом пренето је на намесништво.

Почетком Другог светског рата Краљевина Југославија нашла се окружена земљама које су се придружиле силама осовине, као савезнице нацистичке Немачке, а одлука регента кнеза Павла да потпише уговор о ненападању са нацистичком Немачком изазвала је жестоке протесте у земљи, који су 27. марта 1941. довели до кризе владе и пуча. Краљ Петар Други је, након што је Југославија окупирана, био је приморан да, заједно са владом, емигрира прво у Грчку и Палестину, затим у Египат, а у јуну 1941. године се у Лондону придружио другим монарсима и лидерима европских држава који су избегли пред нацистичком окупацијом.

На Другом заседању АВНОЈ-а је 1943. године краљу и влади у избеглиштву забрањен повратак у земљу до завршетка рата, односно до тренутка када ће о државном уређењу Југославије одлучивати њени грађани, што је и учињено 1945. године када је реФерендум укинута монархија, а Југославија постала република. Краљ Петар Други није никада абдицирао, у изгнанству је најпре живео у Лондону, а последње године живота провео је у Америци, где је после дуге и тешке болести умро 1970. године, од када су његови остаци почивали у Цркви Светог Саве у Либертвилу у држави Илиноис.

фото Танјуг, Н. Јовановић

 ***

ПЕТАР II Карађорђевић је Најтрагичија личност 20. века.
Када му је требала очинска љубав остао је без ње.
Убрзо након тога морао је да напусти своју вољену отаџбину.
Запљускиван бурама и олујама светског рата обрео се у Великој Британији код “савезника“ захваљујући којима је на крају рата остао без отаџбине, свог народа, свог Ђенерала и војске.

*гусларска песма која описује сахрану Краља Петра Другог

***

Карађорђевић пољубио руку и узео благослов од папе Бенедикта 16-ог

превод екипа новинар.де; 21.01.2013

Ватикан (10.01.2013 )- Током овонедељене опште аудиенције Бенедикт XVI је лично поздравио Принца Владимира Карађорђевића и његову супругу Принцезу Бригиту од Југославије.

rukoljub_karadjorjdevic

***

Њихов сусрет са Папом од 30 секунди започет је пољупцем папине руке (узимање благослова*) од стране Принца Владимира, који је онда Папу упознао са својом супругом Принцезом Бригитом, која је Папи предала мали поклон упакован у пакету светлих боја.

Принц Владимир је члан Српске Православне Цркве, али тврди да је одан (екуменизму*) промоцији трпељивости (толеренцији*) међу религијама.

Пар припада династији Карађорђевића, последњих владалаца Југославије, пре гашења монархије и преузимања власти од стране комуниста. Принц Владимир је седми по реду за престо након тренутног Престолонаследника  Принца Александра Карађорђевића. Владимир активно заступа повратак монархије у Србију која је настављач државе Југославије.

Pope meets with Yugoslav prince after general audience

Published on Jan 10, 2013

http://en.romereports.com Following this week’s general audience, Benedict XVI personally greeted Their Royal Highnesses Prince Vladimir Karadjordjevic and his wife Princess Brigitta, of Yugoslavia.

 

***

У тексту који је 11.06.2008. објавио новинар.де под насловом Принц хоће и круну и престо су наводи који су заиста интересантни за србску јавност данас…

 

***

Кнеза Павла и кнегињу Олгу дочекао Фирер ЛИЧНО!?

Својевремено сам, претражујући неку архиву, налетела на филм који је као тестамент оставио чувени режисер некадашње велике СФРЈ и ту се, поред осталог говорило и о времену јачања нацизма у Немачкој, када је Хитлер био на самом врхунцу славе, ЛЕТО 1939
Изненадила сам се једном сликом: ХИТЛЕР ЛИЧНО ДОЧЕКУЈЕ на железничкој станици у Немачкој – србског КНЕЗА ПАВЛА и КНЕГИЊУ ОЛГУ...

lordan hitler docekuje kneza pavla i olgu

lordan hitler docekuje kneza pavla

lordan hitler docekuje olgu

После овога остало је у ваздуху питање: Кога је још Хитлер лично дочекивао у Немачкој и то на железничкој станици…

***

Из Википедије: КАРАЂОРЂЕВИЋИ

Сви чланови Краљевског дома

Старија линија (од краља Петра I)

 1. Краљ Петар I Карађорђевић (1844-1921), син кнеза Александра
  1. Кнегиња Јелена Карађорђевић (1884-1962), кћи краља Петра I, удата за руског великог кнеза Ивана Константиновича Романова
  2. Кнегиња Милена Карађорђевић (1886-1887), кћи краља Петра I
  3. Краљевић Ђорђе (Петров) Карађорђевић (1887-1972), син краља Петра I
  4. Краљ Александар I Карађорђевић (1888-1934), син краља Петра I
   1. Краљ Петар II Карађорђевић (1923-1970), син краља Александра I
    1. Престолонаследник Александар (Петров) Карађорђевић (1945-), син краља Петра II, тренутни старешина краљевског дома; у јавности се појављује као Њ. К. В. Престолонаследник Александар II
     1. Петар (Александров) Карађорђевић (1980-), син Александра Карађорђевића
     2. Филип (Александров) Карађорђевић (1982-), син Александра Карађорђевића
     3. Александар (Александров) Карађорђевић (1982-), син Александра Карађорђевића
   2. Краљевић Томислав Карађорђевић (1928-2000), син краља Александра I
    1. Никола Карађорђевић (1958-), син краљевића Томислава
     1. Марија Карађорђевић (1993-), кћи Николе Карађорђевића
    2. Катарина (Томислављева) Карађорђевић (1959-), кћи краљевића Томислава, удата за Дезмонда де Силву
    1. Ђорђе (Томислављев) Карађорђевић (1984-), син краљевића Томислава
    2. Михаило (Томислављев) Карађорђевић (1985-), син краљевића Томислава
   3. Краљевић Андреј Карађорђевић (1929-1990), син краља Александра I
    1. Татјана Карађорђевић (1957-), кћи краљевића Андреја, удата Грегорија Туне-Ларсена
    2. Христофор Карађорђевић (1960-1994), син краљевића Андреја
    3. Лавинија Карађорђевић (1961-), усвојена кћи краљевића Андреја, удавана за Ерастоса Сидиропулоса (брак разведен) и Остина Пришард-Левија
    4. Владимир Карађорђевић (1964-), син краљевића Андреја
    5. Димитрије (Андрејев) Карађорђевић (1965-), син краљевића Андреја
  5. Кнез Андрија Карађорђевић (1890-1890), син краља Петра I

Млађа линија (од кнеза Арсена)

 1. Кнез Арсен Карађорђевић (1859-1938), син кнеза Александра, млађи брат краља Петра I
  1. Кнез Павле Карађорђевић (1893-1976), син кнеза Арсена, кнез-намесник 1934-1941
   1. Кнез Александар (Павлов) Карађорђевић (1924-), син кнеза Павла
    1. Димитрије (Александров) Карађорђевић(1958-)
    2. Михаило (Александров) Карађорђевић (1958-)
    3. Сергије Карађорђевић (1963-)
    4. Јелена (Александрова) Карађорђевић (1963-), удата за Терија Гобера
    5. Душан Карађорђевић (1977-)
   2. Кнез Никола Карађорђевић (1928-1954) син кнеза Павла
   3. Кнегиња Јелисавета Карађорђевић (1936-), кћерка кнеза Павла, удавана за Хауарда Оксенберга (брак разведен, ћерке Кристина и Катарина Оксенберг), Нила Балфура (брак разведен, син Николас Августус Балфур) и Мануела Уљоу Елијаса (преминуо)

***

 

4 replies »

 1. Moje skromno mišljenje je da je apsurd pridavati pažnju takvim tipovima tj.izdajnicima kao što je taj “ kralj mason petar“ koi je izdao Dražu i SRBIJU za rad ličnog interesa.Povraće mi se kada čujem “bio je mlaaaad“.
  Samo mi možemo da slavimo izdajnike tj.da primimo što nam nameću neprijatelji,koga da slavimo a koga da se odreknemo.

  Ironija,na oplencu dočekali neki “četnici“ iz filma Veljka Bulajića,izdajnka koji je izdao Dražu.Tugo pregolema.

  Свиђа ми се

 2. Александар није престолонаследник, јер га његов отац није огласио престолонаследником. А није ни могао, јер су несрећног Краља Петра II за време Другог светског рата наговорили да потпише неки документ о преносу власти на намесништво, тако да је он био изгубио формалну власт.

  Свиђа ми се

 3. Тајно је пребачен из Америке за Србију. Син његов није присуствовао сахрани свог оца због…… Ту нема оправдања. Сада тај исти „принц“Александар покушава да мешетари Србијом али неуспело. Уселио се човек у бели двор ,синови живе раскалашно и проводе се по београдским сплавовима ,а не говоре реч СРПСКУ ,као и отац који није узео часове српског језика ,да га научи,чуди ме да је заборавио?! Оглушио се о савет упокојеног патријарха Павла ,да није време за повратак и монархију у Србији ( можда је Патријарх мислио на његов повратак) и још нешто ,можда и најважније ,а то је : црква, држава и породица Карађорђевића, сви они живе од СРБства а не за СРБство, и заједнички учествују и раде због својих личних интереса на уништењу СРБства.

  Свиђа ми се

 4. Краљу Перо, СРБски сине, ДОБРОДОШАО У ОТАЏБИНУ, на радост свог СРБства, а титоисти и остали републиканци могу да цркну од муке!!!

  Свиђа ми се