Биљана Диковић

Синдикат Српске полиције: Службе затајиле, сада полиција треба да руши споменик!


Због одлагања рушења споменика терористима у Прешеву, о чему смо већ писали на СРБском ФБРепортеру у више текстова (навешћемо неке од њих на крају овог текста), известили смо и о до сада два саопштења Синдиката Српске полиције о тој теми. Огласили су се и трећи пут, данас. И то саопштење преносимо у целости...

16. 01 2013. извор: ssp.org.rs

синдикат српске полиције

Службе затајиле, сада полиција треба да руши споменик!

 

Чланови Синдиката српске полиције, више пута до сада захтевали су од премијера Ивице Дачића и Владе Србије хитно реакцију и уклањање споменика терористичке ОВПБМ из центра Прешева. На жалост ситуација је додатно закомпликована протеком времена чекајући да се проблем реши дијалогом.

С обзиром да дијалог није уродио плодом, сада када се ситуација додатно закомпликовала и када су се огласили терористи са КиМ, прети се да ће припадници полиције рушити споменик што значи да ће се наћи на удару или нишану оних који споменик штите. Самим тим, полиција треба да служи као заштита онима који су у читавом случају затајили.

 

Споменик ОВПБМ у центру Прешева није могао да изникне сам преко ноћи. О плану да се такав споменик припрема за постављање, морале су да знају обавештајне службе Србије. Ако то нису знале, онда је то крах и фијаско државе и њених обавештајних служби. Још је гора ствар да се о свему знало и да се ћутало, односно да држава није учинила ништа да се изградња споменика спречи у самом старту на дан постављања.

 У оба случаја, држава је показала своју немоћ да реагује брзо и ефикасно. Или је можда некоме из актуелне власти циљ да се створи сукоб а полицајци опет, по ко зна који пут, користе као глинени голубови или средство за пропаганду?

Како год било, Синдикат српске полиције, односно њени чланови као и други полицијски службеници огорчени су тромошћу, небригом и неефикасношћу државе да спречи постављање свих симбола сепаратистичких организација које су подривале уставни поредак и ватреним оружјем нападале снаге безбедности Србије. Не сме се заборавити да су многи полицијски службеници и војници били рањени или убијени од терориста или сепаратиста који су рушили уставни поредак Србије, представљајући се као борци за слободу.

У овом и сличним случајевима компромиса не сме бити.  Власт не сме да допусти да се било где на тлу територије Србије постављају било какви споменици, табле или обележја које имају симболе нацизма, терористичких или сепаратистичких организација. Поготову ако се ради о погинулим терористима који су пуцали и убијали грађане и полицајце, те се од њих се не сме стварати култ мученика и хероја.

Независно од нације, порекла или убеђења свако ко пуца на грађане или представнике власти, државних органа или  на полицију је непријатељ државе Србије и она не сме да толерише величање таквих људи. С тога, овај и сви други споменици или табле, морају бити уклоњени, од севера до југа, на читавој територији Србије. И није проблем у једном споменику, већ у свима који на себи садрже симболе терористичких и сепаратистичких организација!

Сигурни смо да Сједињене Америчке Државе не би допустиле да се у њиховим државама подигну споменици терористичкој Ал Каиди! Шпанија не би дозволила постављање споменика ЕТЕ! Италија споменике припадницима Црвених бригада! Немачка, споменике Фракцији Црвене армије! Енглеска  борцима Ирске републиканске армије! Знамо да је тако нешто у цивилизованом свету немогуће! Знамо да се терористима и сепаратистима по свету не дижу споменици, нити се на јавним местима могу видети грбови таквих организација. Зашто је то у Србији могуће? Зашто политика надвладава правом и правдом?

Сматрамо да независно од нације, порекла или убеђења свако ко пуца на грађане или представнике власти, државних органа или на полицију је непријатељ државе Србије и она не сме да толерише величање таквих људи, па чак и ако су аболирани.

Невино страдале жртве, ма које нације, које су живот дале за отаџбину Србију, повређени и рањени као и војници и полицајци који и данас чувају мир на Југу Србије, ни једном политичару нису дали дозволу да одступи од националних интереса а зарад јефтиних поена прекрајају новију историју Србије додворавајући се онима који желе да изгубимо идентитет и национални понос.

 

Шеф службе за информисање и портпарол
Синдиката српске полиције
Драган 
Жебељан

 

————————–

ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ:

Дачић и Вучић обећали да ће уклонити споменик 17 јануара… само не знамо које године!

Прешевски Шиптари траже од Владе Албаније интернационализацију проблема “споменик терористима”

Албанска војска (АНА) прети Србији: “СПРЕМНИ ДА ОДГОВОРЕ НА НАПАДЕ У ПРЕШЕВСКОЈ ДОЛИНИ” ТРАЖЕ ПРЕКИД ДИЈАЛОГА ТАЧИ-ДАЧИЋ

Амбасаде САД и Француске: Споменик у Прешеву “унутрашња ствар” Србије. Дачић – да се споменик постави на друго место (?!)

И Албанци Прешевске долине спремају платформу за КиМ (!?)

РАТНИ ВЕТЕРАНИ: Срушићемо споменик у Прешеву

Ко то све тражи да се терористима у Прешеву не руши споменик?

Од Прешева до Суботице: Споменици фашистима ничу по Србији од 1994 године- све уз “благослов” СПС-а!?

Харадинај: Не дирамо ваше, немојте ни ви наше споменике

Бранко Жујовић: Споменик терористима у Прешеву није изузетак!

Дрецун – споменик УЧК у Прешеву je провокација смишљена у Приштини

Шиптарски терористи ОВПМБ прете: Срушите споменик, ми нападамо!

Синдикат српске полиције: Под хитно уклоните споменике терористима ОВПБМ!

Синдикат српске полиције: Држава да уклони споменике терористима!

КУЦ, КУЦ, ИМА ЛИ КОГА У СРБИЈИ: Држави не смета споменик ОВК у Прешеву?!

Шиптарски билборд „Албанска република” у сред Бујановца!

—————–

4 replies »

 1. Ovo je slika birokratskog aparata od vrha do dna, koji je tu zbog građana i koji treba da štiti građane.No narodu nikako da uđe u glavu da ta neslovesna birokratska mašinerija živi doslovno od njegovih para i da će, nastavi li se tako,da se vrati kaldrma,beli i plavi kamen i dahije. koje će još tvrđe da kamđijom opletu po raji,da je vuku po blatu,da se zna ko je sirotinja a ko gospodar.
  Da sedne čovek i plače od tuge i nemoći.

  Свиђа ми се

 2. ГДЕ СТЕ САДА ПАНДУРСКЕ И ЖАНДАРСКЕ ПИЧКЕТИНЕ, ШТО НЕ ИДЕТЕ ДОЛЕ У ПРЕШЕВО ДА ТУЧЕТЕ ТЕ ТЕРОРИСТЕ И СВЕ ОНЕ ОСТАЛЕ КОЈИ ЧУВАЈУ ТАЈ ЈЕБЕНИ СПОМЕНИК, ИСПАДА КАО ДА ТО НИЈЕ ДЕО СРБИЈЕ!!!??? КАДА ТРЕБА ТУЋИ И МАЛТРЕТИРАТИ СОПСТВЕНИ НАРОД ОНДА СТЕ ТУ ПРВИ, ПА СЕ ЈОШ КУРЧИТЕ НА СВА ЗВОНА КАКО ЗНАТЕ КОЈЕКАКВЕ БОРИЛАЧКЕ ВЕШТИНЕ И ДА ЋЕТЕ СУЗБИЈАТИ СВАКУ ТЕРОРИСТИЧКУ ПРОВОКАЦИЈУ И АКЦИЈЕ, ПА ШТА ЈЕ САДА, НЕМА ВАС НЕШТО ДА ТО РАДИТЕ!!! КАКО ВАМ НИЈЕ ЖАО СВИХ ОНИХ КОЛЕГА, САБОРАЦА, БЛИЖИХ И ДАЉИХ РОЂАКА КОЈИ СУ ПОГИНУЛИ ИЛИ ОСТАЛИ ДОЖИВОТНИ ИНВАЛИДИ У СУКОБУ С ТИМ ТЕРОРИСТИМА КОЈИМА ЈЕ ПОДИГНУТ ТАЈ ЈЕБЕНИ СПОМЕНИ???!!! КАКО ТО ДА НЕМАТЕ НИ МАЛО ГРИЖЕ САВЕСТИ И МОРАЛА У СЕБИ, НЕГО ЧУВАТЕ ТУ НЕКУ ЦРКАВИЦУ ОД ПЛАТЕ КОЈУ ВАМ ДАЈЕ ОНА КОМУЊАРСКА ИЗДРКОТИНА С ГЉИВИЧНИМ ОБОЛЕЊЕМ-ДАЧИЋ!!! МА, НЕЋЕ НИ ОВАЈ НАРОД ВЕЧНО ДА ЋУТИ И ТРПИ СВА ТА СРАЊА КОЈА МУ СЕ ДЕШАВАЈУ И ШТО ЋЕ МУ СЕ ЈОШ ДЕШАВАТИ, ПУКНУЋЕ И ЊЕМУ ФИЛМ ВЕЋ ЈЕДНОМ ПА ЋЕ ДРУГАЧИЈЕ РЕАГОВАТИ, А ШТО СЕ И ПОКАЗАЛО 5. ОКТОБРА ПА СЕ ВИДЕЛО КАКО СУ ПАНДУРИ ПРОШЛИ, ЖИВИ БИЛИ ПА ВИДЕЛИ!!!!!!!

  Свиђа ми се

 3. Сад смо негде на 01:11:45, ту негде, пазте даље пар минута (држава, раскол у цркви, мешање страних сила код нас да брину о нама, чувај семена – гмо креће, све што решавају пером немојте им веровати, па сукоби и крвопролиће у скупштини, па онај долази до нас, па грађански рат ће заузети неке градове у земљи, воде неће бити за пиће!)… Молите се браћо да ово што нас чека што краће траје. Молитва је: Боже дај да што пре дође Руски цар на Престо Русије

  Свиђа ми се