Светлана Максовић

Пропала ЕУССР шаље 6,5 милијарди долара Муслиманском Братству у Каиру


15. јануар 2013.

Ништа за одбрану, све за за славу. Издајице и лудаци су надлежни, али не и одговорни.

Шта мисле о овоме у Атини?

 European Monetary Union

Вечерас у Атини људи вероватно једино могу да зину од чуда. Док су  колеге  чланови из Европске Монетарне Уније одбили да их избаве без строгих контрола, ЕУ намерава да пошаље 6.5 милијарди долара Египту којег води Муслиманско Братство без икаквих услова (Израел Мацав).

Председник Европског Савета, Херман Ван Ромпуј је за време посете Каиру у недељу рекао да су Европска Унија и друге финансијске институције понудиле Египту преко пет милијарди евра као помоћ египатској демократској транзицији.

„Европска Унија и удружене финансијске институције су понудиле суму већу од пет милијарди евра, тј више од 6,5 милијарди долара у субвенцијама, концесионим кредитима и кредитима за 2012. и 2013. као подршку демократској транзицији Египта“, изјавио је Ромпуј новинарима.

А Грчка, која је чланица ЕУ, је остављена на цедилу? И после се чуде зашто Грци неће да врате позајмице које су до сада узимали?

 

И Кипар је у дубокој кризи и потребно им је спасавање

Председник Деметрис Христофијас са председником Европске Комисије Жозеом Мануелом Баросом, председником Европског Савета Херманом Ван Ромпујем и председником Европског Парламента Мартином Шулцем на Кипру: сви су они окорели марксисти, а Баросо је маоиста.

President-Demetris-Christofias-with-European-Commission-President-Jose-Manuel-Barroso-President-of-the-European-Council-Herman-Van-Rompuy-and-European-Parliament-President-Martin-Schulz-in-Brussels-yesterday-

Непотребно је споменути да Кипар (грчки део) води марксистички пајац, председник Деметрис Христофијас, који се налази лево на слици.

 

Немачки политичари прете блокадом спасавања Кипра

Немачки политичари, укључујући и Ангелу Меркел, воде оштру политику према Кипру, коме је потребно од прилике 17 милијарди евра за докапитализацију својих банака.

Проблем је у томе што би највећи део уговорене помоћи отишао руској мафији која у Кипру пере новац. Председник СПД-а, Зигмар Габријел је рекао да је незамисливо да би немачки порески обвезници  плаћали за „спасавање кипарских банака чију је бизнис заснован на олакшавању утаје пореза“.

 

Меркел: нема посебних услова за Кипар

Немачки канцелар Ангела Меркел је јуче изјавила да неће бити посебних спасоносних приватизација, које је искључио председник Деметрис Христофијас.

 

Амерички преговори о продаји Ф-16 и тенкова Египту упркос противљењу законодаваца

Они ће вероватно бити коришћени против искрених продемократских демонстраната и/или Израела, али ми не би требало о томе да размишљамо. Овде се ради о „вишим стратешким интересима“.

Unknown-117

„Војни извор: договори о америчком оружју се настављају упркос противљењу законодаваца“, ДПА, 13. јануар, JW

Преговори Египта са САД око куповине авиона Ф-16 и тенкова М1А1 Абрамс, полако напредују, према једном египатском војном извору. Тај исти извор тврди да се преговори настављају без обзира на изјаве политичких противника америчког председника Барака Обаме, на шта се гледа као на посредно упућивање на позиве америчког конгресмена Верна Бјукенена на укидање тог договора око, како је он то назвао, „диктатуре председника Мухамеда Морсија“.

Он је такође рекао да вести о свежој војној подршци или о договорима, увек стварају контроверзе, али се оне заборављају чим је договор постигнут. Он је навео да ти конгресмени или званичници који се противе снабдевањем египатске армије модерним оружјем, припадају произраелском табору.

Додао је и да су захтеви неких конгресмена да се зауставе преговори о оружју, мотивисани бирачким интересима, иако америчка администрација не узима у обзир мишљење бирача када се ради о преговорима јер су такви преговори повезани са вишим стратешким интересима.

А који су ти интереси у овом случају?

Египт је добијао 1,3 милијарде долара помоћи годишње од САД од како је потписао мировни споразум са Израелом 1979. године. Од како је на власт дошао исламистички председник Мухамед Морси у јулу 2011. године, неколико чланова америчког конгреса је затражило да се та помоћ Египту укине.

 

Превод са енглеског: Светлана МАКСОВИЋ

Извор: http://sheikyermami.com/2013/01/15/bankrupt-eussr-about-to-hand-over-6-5-billion-to-muslim-brotherhood-in-cairo/