Christof Lehmann

СИРИЈА: праве лажну представу да би дискредитовали Русију


СИРИЈА: ЛАЖНА ПРЕДСТАВА НАПРАВЉЕНА ДА БИ ДИСКРЕДИТОВАЛА РУСИЈУ

Објавио: 12. јануара 2013.  nsnbc
Christof Lehmann (nsnbc)
ФБР превод: Љиљана Јовановић

Према неименованом Руском  војном дипломати неки од савезника који стоје иза “Сиријске опозиције” планирају инсценирану представу, направљену тако да дискредитује Русију као поштеног  посредника у Сиријској кризи.

sirija

У петак 11. јануара 2013 Руски војни дипломата је изјавио да стране укључене у ту заверу, планирају регрутовање руских, украјинских и белоруских плаћеника  који би могли  да узму учешће у тој операцији. Они би били распоређени на локацијама у Турској  и Јордану, где  би се као на великој сцени видела уништена Сиријска села одавно изграђена за потребе војне обуке.

Лажни Руски плаћеници би тада били ангажовни у лажираним оружаним борбама, са Слободном Сиријском Армијом и  при том били заробљени.  Заробљени „глумци“ би пред камерама, у интервјуу изјавили да су послати од стране Русије као „подршка Сиријском режиму“. Наводне „исповести Руских плаћеника“ би тада биле емитоване на CCN, BBC, Ал Џазири, и другим медијима са намером да се дискредитује Русија и њена дипломатска улога у вези са решењем Сиријске кризе.

Планирана лажна представа треба да створи позадину за дипломатски сукоб и оправда промену режима и евентуалну војну интервенцију НАТО снага. Ова лажна представа  је смишљена да би дискредитовала иницијатива за распоређивање Плавих шлемова УН под надзором Пакта о колективној безбедности.

_______
nsnbc.me/2013/01/12/syria-false-flag-designed-to-discredit-russia/