АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

КОСОВО И МЕТОХИЈА ЈЕ СРБИЈА – НЕ КРАДИ ДРЖАВУ!


ФБР КОМЕНТАР: ово је текст који је први пут објављен на СРБском ФБРепортеру крајем августа прошле године…

***************

Ваљало би знати шта то имају заједничко Косово и Метохија и евроатланске интеграције… чисто онако, а да бисмо разумели ситуацију у којој се тренутно налазе Срби на барикадама, на бранику Отаџбине!?
Светлост која у очима боли Тачија и све еврофанатике који се неуморно боре да нам буквално у мозак уметну њихову истину о Космету има своје име: БРАНИОЦИ НА БАРИКАДАМА, СРБИ НА БАРИКАДАМА, ХЕРОЈИ КОЈИ ЧУВАЈУ СРБИЈУ СРБИМА, ПОСЛЕДЊИ ЧУВАРИ СРБСТВА, ЈУНАЦИ СА СЕВЕРА КОСМЕТА И ДРУГИ ИЗ ЦЕЛОГ СВЕТА КОЈИ СУ ДОШЛИ ДА ПОМОГНУ БАР НА ЈЕДАН ДАН…
А како је било видели смо, доживели, записали, због историје, оне праве – коју сада нико не може да испише како му одговара!

30.08.2012. ФБР аутор Биљана Диковић

ЗВАНИЧНО: ЈОШ НИЈЕ ПРОГЛАШЕНА ОКУПАЦИЈА ДЕЛА ТЕРИТОРИЈЕ ДРЖАВЕ СРБИЈЕ – ЧЕКАМО…

Цена је већ претплаћена, огромним људским жртвама и материјалним стварима и добрима, природним ресурсима, уништава се духовно биће србског народа… Почело је 1999. и још увек траје. Има ли Срба у свим владама Србије од тада до данас? Србија је од тада у сталном хаосу, злочини и геноцид над србским народом не престаје.
Отимање србског од стране сепаратиста, криминалаца сада Тачијеве квазидржаве у држави Србији не престаје: имовина, станови, предузећа, рудници,  земља, реке, шуме, поља… Понашају се каубојси белосветски као да су они власници наших живота и наше државе – а то могу јер су добили дозволу да раде – ако нису – онда им то треба јасно ставити до знања и све зауставити већ једном, крајње је време било да се то уради још јуче…
Сведоци смо, заједно са браћом Србима на барикадама како слободно преоравају ливаде и путеве, упадају у воћњаке, на приватна имања, одузимају земљу србску а да никог и не питају и не плаћају, и при том силом застрашују и малтретирају, снимају, пуцају и затварају Србе на барикадама… А ко то ради – неки тамо – које је неко тамо послао да у име неке „светске демоНкратије“ убија по свету, извршава налоге неких страних моћника који немају ама баш никакве везе са Србијом…

Није њима Србин из села Зупче дошао у Њујорк, Париз, Лондон или било где – да им соли памет да њихово није њихово него туђе – а све то са упереним оружјем и погледом кроз нишан најсавременијег оружја! Па шта они онда траже у Србији? По чијем налогу су овде и ко им више дозвољава да ту и даље бораве?
Шта чувају и спроводе – Тачијеве криминалце и стварање шиптарске велике Албаније на Балкану?!

ГДЕ СУ ВЛАСТИ СРБИЈЕ ДА ТО ЈЕДНОМ ЗАУВЕК ПРЕКИНУ: ИМАМО УСТАВ СРБИЈЕ, САМО ГА ПОШТУЈТЕ, АКО НЕЋЕТЕ ОНДА СТЕ ИЗДАЈНИЦИ – ЈЕР СТЕ НА ТОМ МЕСТУ ДА РАДИТЕ У КОРИСТ И У ИНТЕРЕСУ СРБА И СРБИЈЕ!

Крст на Светог Илију, барикада на Косову и Метохији

Кад је почело? Па, некако у време Човића, постоје и сведочанства о томе…

„Првенствено је Небојша Човић разбио СНВ КиМ и са великим новцем и још већим утицајем везао уз себе опасне криминалце и јаке људе на КиМ. Затим је код тих људи развио лажни патриотизам, да би обесмислио србство. За њих је патриотизам пијанчење, махање заставама и узимање новца од било кога за било шта. Уз то се подразумевала подршка развијању ,,косовски институција,, и евроатланске интеграције!? Човић је развио јаке групе опасних и наоружаних табаџија које су сваки покушај искакања из ЕУ шина кажњавали. Добар део тих снагатора је учествовао у одбрани КМ и у сукобу са Шиптарима од 1999. до 2001. После тога су нападали углавном родољубиве и непослушне Србе. Док је СНВ био јак негде до 2008. они нису могли баш све, али од тада нема ко да им се супростави.
Поменуте криминогене и агресивне групације су се у међу времену повезале са НВО сектором, УНМИК-ом, ЕУЛЕКС-ом, КПС-ом и МУП-ом Србије. Горан Богдановић ко бивши министар Бајрама Реџепија им је дао одрешене руке.
Косовска Митровица позната по пружању отпора је прекривена камерама, препуна агентима ШИК-а, ЦИА-а, БНД, МИ6, БИА и многих других шпијуна.
Сви они заједно онемогућавају борбени отпор. Када год би нека група или појединац са севера Косова покушао озбиљно да штити Србију и србство били би ометени од помињаних. Свака група добровољаца била би дочекана и усмерена по жељи ЕУ од тих феномена. Не можете нпр. дочекати групу доборовољаца из Републике Србске и сместити у Кос.Митровици и укључити у одбрану, јер ће ,,феномени,, уз помоћ режима и окупаторта негодовати и жестоко се потрудити да обесмисле долазак добровољаца. Зато се већина доборвољаца вратила разочарана, а мањи део се уклопио у фингирање патриотизма. Резултат је уочљиво присуство КПС и ЕУЛЕКС на улицама северног Косова и нападно ширење шиптарских паралелних институција. Остала је само једна барикада на главном мосту у КМ, коју покривају припадници Цивилне Заштите уз надзор агената Ивице Дачића и општине. Доћи на ту барикаду и покушати зауставити ЕУЛЕКС и Шиптаре је веома тешко, јер ће вас напасти управо ти ,,феномени,, поред којих може слободно проћи и Хашим Тачи. Они окривљују Београд, НАТО, Русију, Бога, али себе НИКАД!
Шта урадити!? Онемогућити дејствовање тим групама ,,феномена,, и уклонити камере по граду и биће пуно, пуно лакше.“
/записао Горан Марковић, 28.8.2012., К.Митровица, извор: ФБ страница Глас Косова и Метохије/

КОСОВО И МЕТОХИЈА, ИЛИ САМО КОСМЕТ

Има много истине у овоме, потврдили су људи који на Космету живе. На Космету, на Косову и Метохији, да поновимо, јер многи су, МЕЂУ ЊИМА ПРЕДСТАВНИЦИ СРБСКЕ ВЛАСТИ, ПОЛИТИЧАРИ РАЗНИ И СКОРО СВИ НОВИНАРИ ИНФОРМАТИВНИХ РЕДАКЦИЈА КОЈЕ ПРЕНОСЕ  БИЛО КАКВУ ВЕСТ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ (као да немају уреднике у редакцијама да то виде, или су добро плаћени од неког и за нечији рачун раде против Србије и Срба) – временом почели да употребљавају само реч Косово за име јужне србске покрајине Косово и Метохија.
Да ли је то случајно? НИЈЕ: јер ту земљу не могу прогласити својом Тачи и његови криминалци, јер се зна да је МЕТОХИЈА – ЗЕМЉА ПОД УПРАВОМ МАНАСТИРА…

***

ИЗ ВИКИПЕДИЈЕ:

Метохија значи „земља под управом манастира“. Назив долази од грчке речи μετοχή (заједница), која је првобитно означавала насеобину монаха који обрађују манастирску земљу. Код Срба у средњем веку означава манастирско имање.
/На албанском Метохија се сматра делом шире области „Rrafshi i Dukagjinit“ (што значи „равница војводе Ђина“ по једном средњовековном великашу; на српском „Дукађин“), која обједињује Метохију и одређене крајеве Албаније западно од албанске границе./

Албански националисти виде назив Метохија у негативном светлу, јер их асоцира на Српску православну цркву.
Од проглашења аутономне области/покрајине на тлу Космета 1945. године, Метохија је била саставни део званичног назива територије.
Метохија је избачена из назива покрајине новембра
1968. године, као део покушаја да се смање националне тензије са Албанцима.
1990
. године Метохија је враћена у назив покрајине. Резолуција Савета безбедности ОУН 1244, УНМИК и „садашња ТЗВ.влада Косова“ користе искључиво Косово као назив покрајине, међутим не постоји правни акт којим је Метохија званично избачена из назива.

***

И НАСТАВЉАЈУ ОНО ШТО ЈЕ ЗАПОЧЕЛА ПРЕТХОДНА ВЛАДА СРБИЈЕ?

Оно што свакодневно слушамо је већ ЧУВЕНА РЕЧЕНИЦА коју су до данас изговорили скоро сви нови чланови власти у Србији од министара до неких политичара: „МИ МОРАМО ДА НАСТАВИМО СА ОНИМ ШТО ЈЕ ПРЕТХОДНА ВЛАДА ПОТПИСАЛА“…
А ШТА ЈЕ ТО ПОТПИСАЛА ТАДИЋЕВА ВЛАДА зна се – ИЗДАЈУ СРБИЈЕ И СРБА – И ТО САДА ТРЕБА ДА СЕ НАСТАВИ?!

Радовања у Србији изгледа да неће бити: сви медији објавише вести да се можда нешто креће у добром правцу за побољшање услова за живот Срба на Косову и Метохији. Наиме, када је Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије објавила вест да је поднела Уставном суду Републике Србије захтев за оцену уставности свих приватизација које су се десиле на целој територији Косова и Метохије, у периоду од 1999. године до данас, обрадовасмо се да ће можда тако нешто покренути… можда хоће, јер је сутрадан председник Скупштине Србије Небојша Стефановић изјавио да је план за Косово и Метохију у изради и да очекује да ће бити урађен за неколико наредних недеља, додајући да ће потом та платформа бити представљена у парламенту Србије.

Следеће што би требало урадити је да се затражи од шиптара да поруше све објекте изграђене без дозволе органа државе Србије на њеној територији. Па се тако и ПРОГЛАШЕЊЕМ ОКУПАЦИЈЕ НАД ДЕЛОМ ТЕРИТОРИЈЕ отварају и врата за РАСПУШТАЊЕ ТЗВ. ВЛАДЕ КОСОВА И СВИХ ТИХ ПАРАЛЕЛНИХ ИНСТИТУЦИЈА КОЈЕ СУ ШИПТАРИ НАПРАВИЛИ НА ТЕРЕНУ. Само применити право и законе које имамо – исто као и над Србима у Србији, ништа другачије и спектакуларно.

Једноставно је, доста нам је ИЗДАЈА СВАКЕ ВРСТЕ: политичке (Тадић, Богдановић, Стефановић, Теодосије, тзв. Срба у Тачијевим паралелним органима „косово репубљик“…

У СВЕМУ ШТО СЕ ДОГАЂА У СРБИЈИ, ПА ТАКО И НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ ИМА ОНЕ СРБСКЕ НЕОЗБИЉНОСТИ У СМИСЛУ „ЛАКО ЋЕМО“, „КАД БУДЕ ТРЕБАЛО РЕАГОВАЋЕМО“

„Председник Клинтон је повео агресивни рат НАТО против СРЈ ради одузимања Косова од Србије, али је председник Буш 2007. године у Тирани објавио урби ет орби да су САД »одлучиле да Косово буде независно«, што је следеће године муњевито изведено“, описао је планове и остварене резултате на овом делу Србије професор Стивен Мејер, бивши аналитичар ЦИА за Балкан.

То што су урадили други нимало не оправдава погрешне кораке које праве Срби у власти према Србима у Србији, на Косову и Метохији…

Један по један погрешан корак …И ТАКО СМО ДОШЛИ У СИТУАЦИЈУ КОЈА ЈЕ У НАЈМАЊУ РУКУ АПСУРДНА:

На једном делу северног Косова и Метохије, општини Зубин Поток – народ више од годину дана уз надљудске напоре истрајава на барикадама и бори се против доласка ЕУЛЕКС-а и шиптарских институција на северу… Истовремено имамо ситуацију, потврђено са терена од ФБРепортера – у Косовској Митровици нико не помаже у тој борби… Србе на барикади – на пример у Зупчу питају представници КФОР-а: „Ко сте бре ви да недате ЕУЛЕКС-у да прође до станице полиције у Зубином Потоку, када тај исти ЕУЛЕКС без проблема то чини у К. Митровици, Звечану и Лепосавићу већ годину дана…“ Три председника су изгледа пристали на неке договоре чим више нема реакција и помоћи на барикадама са те стране… уморили се од родољубља?
Истина је да ти разни – ФЕНОМЕНИ – помажу у свему и евидентно је да из дана у дан та наша србска борба јењава.

Тако се слика полако мења: остаде само двадесетак бранилаца на барикади у селу Зупчу да бране „инсталирање мисије ЕУЛЕКС“ на северу Косова и Метохије, а са њом и институција тзв. „независног Косова“. Нова тзв. „канцеларија владе косова у северној Митровици“ већ ради пуном паром… Како нам јавише са терена, пре неких двадесетак дана у једном хотелу у северној Митровици био је САСТАНАК НА НИВОУ: скоро све „србске невладине организације“ биле су присутне, а једна од тема на састанку је била: НОВАЦ КОЈИ ТАЧИЈЕВА ВЛАДА НУДИ „СРБИМА ЗА ИНТЕГРАЦИЈУ СЕВЕРА“…

ДА УПИТАМО СРБЕ КОЈИ СУ У ВЛАСТИ у држави Србији, у Тачијевој паралелној такозваној влади, у невладиним организацијама и на осталим местима – имате ли ви бар нешто мозга у функцији или вам се и он претворио у банкомат и сурови интерес, па и по цену ИЗДАЈЕ ДРЖАВЕ СРБИЈЕ (коју нисте добили од свог тате у лично власништво да можете да газите, продате – отуђите како вам је воља) и ЉУДСКИХ ЖРТАВА КОЈЕ СУ ЈОШ НЕИЗБРОЈАНЕ – радите све само да остварите неке своје личне циљеве!
Страшно је да ће ОД ПОСЛЕДИЦА ОСИРОМАШЕНОГ УРАНИЈУМА УМИРАТИ ГЕНЕРАЦИЈЕ И ГЕНЕРАЦИЈЕ У БУДУЋНОСТИ, а њега је геноцидном бомбардовању који је саркастично назван МИЛОСРДНИ АНЂЕО –  посејала БОЛЕСНА ЗАПАДНА АЛИЈАНСА – КОЈА НАС, да подсетимо – И ДАН-ДАНАС УЧИ ДА НАМ ЖЕЛИ СВЕ НАЈБОЉЕ.

Е, ја сам у оној малој групи СРБА која ствари још увек назива правим именом и још некако волим да запевам ЦРВЕН ЦВЕТЕ… и да заплачем, гласно, онако људски свом душом – за мојим народом србским и запитам се: кад ће Срби имати неког правог Србина (човека свесног и с душом) на месту председника државе и осталим органима који су јако важни за ОПСТАНАК СРБА И СРБИЈЕ…

С правом се, на крају многи питају – ако су нас они пре ових довели до овог стања на терену и у души, шта можемо да очекујемо сада и убудуће од Вулина, Пантића (који је, како сазнајемо већ почео обрачун са ДСС-ом изјавом да је Коштуница крив за пуштање из притвора шиптарских терориста итд…)
Изгледа да само Господ зна колика су наша страдања, нека заштити и сачува Србе на барикадама – јер још једино они искрено и стварно чувају Србију и Србе у њој…

У прилог томе да поновимо и ову вест:

КОСОВСКА МИТРОВИЦА, 27. АВГУСТА
Државни врх Србије имаће подршку Срба са севера Косова и Метохије за све одлуке које су у складу са Резолуцијом 1244 и декларацијом Народне скупштине, закључено је на данашњем састанку представника четири српске општине са севера Косова и Метохије и директора канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију, Александра Вулина.

И да подсетимо:

Св. владика Николај Српски – Не кради државу

2 replies »

  1. NIKOLIĆEVI IZDAJNICI
    Nije vredelo pisati, upozoravati, opominjati da će SNS na čelu sa najcrnjim evrofanatikom i izdajnikom srpskog naroda Tomislavom Nikolićem,izdati ne samo Srbe sa Severa Kosova već i Srbe južno od Ibra. Kakav moral ima čovek koji se na Jevanđelju zakune da će verno služiti svojoj stranci , da neće prodati poslanički mandat ili izneti mandat iz stranke ? Samo moralna nakaza poput Nikolića može da izda kuma dok je zatočen u kazamatu srpskih neprijatelja. Zar je neko normalan očekivao da će ta moralna nakaza da odbrani Srbe na severu Kosova? Prepoteni , neobrazovani, đilkoš umesto da ispuni milimetar svojih obećanja progoni slobodnu reč novinara, pisaca, nas koji smo i predizbornoj kampanji govorili istinu ukazivali, iznosili argumente. Pretnje koje nam svakodnevno dolaze iz Nikolićevih i Vučićevih jazbina bi da nas ućutkaju a u protivnom uklone sa lica zemlje. Ovi izdajnici nas slobodnomisleće, patriote nazivaju paranoicima a oni su se pridružili lajavim horovima osvedoičenih sprskih izdajnika soroševaca, evrofanatika, stranih plaćenika poput Sonje Bi(serko) , Nataše Kandić,Vesne Pešić, Vuka Draškovića, Žarka Koraća, Čedomira Jovanovića. Milana Nikolića. Zorana (hik) Ostojića.Nikolić je pogazio Ustav Srbije. Ako je neko pre njega (Borko Stefanović) bilo šta dogovorio sa Prištinom a to što je dogovorio je protivustavno Nikolić je dužan da takve dogovore poništi. Ustav Srbije je stariji od bilo kakvog dogovora, ugovora ili sporazuma. Ako su odredbe Statuta Vojvodine protivustavne onda je i sporazum Borka Stefanovića sa Editom Tahiri protivustavan. Da li se lažov Tomislav Nikolić seća šta je obećao biračima u maju: Rekao je da će “ Svaki dogovor (sporazum) sa Prištinom koji nije kompatibilan sa Ustavom Srbije biti poništen!“ Baron Minhauzen Nikolić se tih obećanja više ne seća Takav lažov ne može da bude predsednik Srbije.Moralan čovek koji prekrši Ustav, svoju reč, izda državu, kuma ili se ubije ili se ,makar, ukloni sa vlasti. Napoleona su prognali na Svetu Jelenu.Nikolića bi trebalo vratiti u njegovo selo pod uslovom da ni u mesnoj zajednici ne može biti član saveta.

    Свиђа ми се

  2. Definitivno je doslo do promene stava rukovodstva na severu Kosmeta. Nema vise sirena koje oglasavaju kretanje Eulexa i Kfora .Pocelo je u Leposavicu a posle izbora se prosirilo na preostale 3 opstine. Imam utisak da je rukovodstvo opstina bilo u predizbornoj kampanji proteklih godinu dana a sad hoce da ubira plodove .

    Свиђа ми се